Συμπλήρωσε το… ελληνικό ντουέτο στην 8άδα του Euro Cup γυναικών η ομάδα της Κικής Λιόση και φεύγει με το απόλυτο 3/3 από την Λιλ! Φινάλε με πολλά γκολ και τελική επικράτηση για τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης απέναντι στην Λιλ του Ανέστη Πεσματζόγλου και της Ελένης Μπόβαλη, με τις δυο ομάδες να «κλείνουν» το παιχνίδι στο 15-19, ενώ αμφότερες πήραν τον εισιτήριο στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ευρώπης!

Με το παιχνίδι να «ανοίγει» από νωρίς, αφού στο πρώτο κιόλας οκτάλεπτο σημειώθηκαν 11 γκολ συνολικά, ο ΝΟΒ θέλησε να πάρει από νωρίς τα ηνία του αγώνα και τα κατάφερε, προηγούμενος στο ημίχρονο με 10-7, ενώ η γαλλική ομάδα πλησίασε νωρίτερα με 6-5 (Μπόβαλη) και μετά την ανάπαυλα (3ο οκτάλεπτο) στο 10-9. Το σύνολο της Κικής Λιόση αγωνίστηκε στο τελευταίο αυτό ματς και με τις τρεις ξένες παίκτριες του, με τις Ράιτ, Ριτζ, Τανκέεβα να βρίσκονται σε εξαιρετική μέρα (από πέντε και τρία τέρματα), ενώ 4 γκολ σημείωσε η Έλενα Ελληνιάδη!

ΛΙΛ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 15-19

Τα οκτάλεπτα: 5-6, 2-4, 6-5, 2-4

ΛΙΛ (Ανέστης Πεσματζόγλου): Ρικρό, Ουσάς, Μπαές, Φιτέγ, Αρντί 4, Ντάικε 1, Κορντονσκάγια 4, Μπόβαλη 1, Χέρτζκα 2, Ο‘ Ράιλι, Μεϊχέρ 1, Κοτσέτοβα 2, Λεφέμπρβ.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κική Λιόση): Κοτσιώνη, Καΐάφα 1, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη 4, Γιαννοπούλου 2, Ριτζ 3, Τανκέεβα 3, Ράιτ 5, Στρατηδάκη 1, Ανδρεάδη, Μιμίδη, Αγγελίδη, Ε. Πάτρα.

Στο άλλο ματς της ημέρας: Σπαντάου (Γερμανία) –Λέιντεν (Ολλανδία) 12-15

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 ΑΓΩΝΕΣ)

  1. ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 9 βαθμοί
  2. Λιλ (Γαλλία) 6

=============================

  1. Λάιντεν (Ολλανδία) 3
  2. Σπαντάου (Γερμανία) 0