Οι ομάδες Ανδρών και Γυναικών του Παναθηναϊκού, κατέκτησαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters που διοργάνωσε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος το τριήμερο 2-4/6 στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Έτσι, το «τριφύλλι» επανέλαβε και στο Κλειστό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ την περσινή επιτυχία του Αλίμου.

Οι συμμετοχές άγγιξαν τις 500, από όλη τη χώρα, και όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος «Νομίζω ότι μέρα με τη μέρα το κίνημα θα μεγαλώσει και ελπίζω κάποια μέρα να δούμε πάνω από 1000 αθλητές να λαμβάνουν μέρος στους αγώνες».

Πολλές και οι ξεχωριστές παρουσίες, όπως της Κυριακής (Κίρκη) Κεφαλέα όπου το «Νους υγιής εν σώματι υγιεί», βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και από τεσσάρων ετών ήταν κολυμβήτρια στον Παναθηναϊκό. Έμεινε με με το πράσινο σκουφάκι μέχρι τα 18 καθώς εκεί, άλλαξαν οι προτεραιότητες, Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στην Αθήνα και Γαλλική Φιλολογία και Συγκριτική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Saarbrucken. Η διδακτορική της διατριβή (Η γη των Ελλήνων. Μελέτες για την πρόσληψη της Ελλάδας από τη σύγχρονη ευρωπαϊκή πεζογραφία) εκδόθηκε το 1995 από τον εκδοτικό οίκο Konigshausen und Neumann. Παράλληλα όμως και για όσο καιρό βρέθηκε για το μεταπτυχιακό της στη Γερμανία, γράφτηκε σε όμιλο υδατοσφαίρισης. Σήμερα είναι Καθηγήτρια Συγκριτικής Λογοτεχνίας στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Με δεκάδες δημοσιεύσεις, μεταφράσεις, εκδόσεις.

Στον Παναθηναϊκό έμεινε μέχρι το 2017 όταν «γράφτηκα στον Ωκεανό και συνέχισα να ασχολούμαι πιο συστηματικά. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τα συναισθήματα που νοιώθω όταν κολυμπάω. Στο γραφείο μου στη Θεολογική Σχολή, έχω μια γωνία με τις αθλητικές μου διακρίσεις, θέλω να αποτελώ πρότυπο για τους φοιτητές μου. Εφαρμόζω στην πράξη το «Νους υγιής εν σώματι υγιεί». Άθληση και διανόηση μπορούν να συμβαδίζουν», αναφέρει η κ. Κεφαλέα στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Τα αποτελέσματα και όλες οι πληροφορίες ΕΔΩ.

Πηγή: koe.org.gr