Απέναντι στην Ουγγαρία το βράδυ της Τρίτης (11/4, 21:30 ώρα Ελλάδας), η Εθνική ομάδα Γυναικών, δίνει το πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς. Στο Ρότερνταμ, ξεκινάει η Α’ Φάση του World Cup και ο πρωταρχικός στόχος είναι η πρόκριση στη τελική φάση που θα διεξαχθεί στο Λονγκ Μπιτς (23-25 Ιουνίου). Συνολικά οκτώ ομάδες θα διεκδικήσουν τις έξι θέσεις: τέσσερις στο Ρότερνταμ και δύο στην Αθήνα που θα φιλοξενήσει τη Β’ Φάση από 19-21 Απριλίου. Οι Ελληνίδες διεθνείς δηλώνουν πανέτοιμες στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Η Έλενα Ξενάκη τονίζει: «Πρώτο σημαντικό τουρνουά της χρονιάς. Είμαστε έτοιμες και ενθουσιασμένες για τους αγώνες και περιμένουμε να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή περίοδο. Ο στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε ένα εισιτήριο πρόκρισης στη τελική φάση. Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι αυτό που έρχεται, παρ’ όλα  αυτά η θέλησή μας για διακρίσεις είναι πολύ μεγάλη. Η ομάδα έχει όλες τις βλέψεις να πάει πολύ καλά».

Η Χρυσή Διαμαντοπούλου: «Είμαι πολύ χαρούμενη, η ομάδα είναι έτοιμη για τον πρώτο στόχο της χρονιάς. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και μέρα με τη μέρα θα βελτιωνόμαστε ώστε να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο».

Η Βασιλική Πλευρίτου«Έχουμε τρία δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας που θα δώσουμε στο Ρότερνταμ. Θέλουμε να παρουσιάσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Έχουμε προπονηθεί αρκετά και είμαστε έτοιμες».

Η πολύπειρη Εύη Μωραϊτίδου είναι η έφορος της ΚΟΕ στη Γυναικεία Υδατοσφαίριση: «Καλή αρχή σε αυτή τη δύσκολη πορεία που έχουμε μπροστά μας. Μέχρι και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα που ολοκληρώνεται η διαδικασία των Ολυμπιακών Προκρίσεων για το Παρίσι 2024», λέει.

ΠΗΓΗ: koe.org.gr