«Πράσινο φως» για νέα επανέναρξη σε Α1 ανδρών και Α’ γυναικών!

by Aquafeed 24

Η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, που συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα, και ενέκρινε την σταδιακή επανεκκίνηση μιας σειράς αγωνιστικών δραστηριοτήτων που αφορούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ύστερα από σημαντικές και καίριες ενέργειες του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά.

Έτσι, από την προσεχή Δευτέρα (22/3) μπορούν να γίνουν και πάλι αγώνες στην Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών και από το Σάββατο 27/3 στην Α΄ Εθνική γυναικών της υδατοσφαίρισης. 

Το πότε θα διεξαχθούν ωστόσο οι πρώτοι αγώνες παραμένει άγνωστο, καθώς πρέπει να συναποφασιστεί από Ομοσπονδία και σωματεία, ενώ πλησιάζουν και οι εκλογές στην ΚΟΕ, παρ’όλα αυτά είναι δεδομένο ότι άπαντες θα ψάξουν για την καλύτερη λύση. Είναι δεδομένο ότι στο τραπέζι θα πέσουν προτάσεις για διαφορετικό σύστημα διεξαγωγής στην Α1 ανδρών, καθώς δεν περισσεύει χρόνος και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα γνωρίζουμε περισσότερα.

Επίσης, η συγκεκριμένη απόφαση της επιτροπής συνιστά και κατά έναν τρόπο… διάψευση του άρθρου μας την Παρασκευή, κάτι για το οποίο είμαστε πολύ… χαρούμενοι, καθώς τα παιδιά και οι προπονητές τους επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση!

Η νέα αυτή εξέλιξη φέρνει μια νότα αισιοδοξίας για όσους απασχολούνται στην Α1 ανδρών και Α’ γυναικών, ωστόσο δεν λησμονούμε την τεράστια ζημιά που έχει ήδη κάνει η κυβερνητική πολιτική στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, την ώρα, μάλιστα, που οι υπόλοιπες κατηγορίες και οι γεννηθέντες μετά το 2006 παραμένουν αποκλεισμένοι.

Τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, μην παραβλέποντας το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, τόνισαν ότι:

– οι διοργανώσεις αυτές αποτελούν ουσιαστικά επαγγελματική απασχόληση για τους συμμετέχοντες αθλητές,
– δεν αποτελούν επιβαρυντικό παράγοντα στην μετάδοση της νόσου στην κοινότητα,
– ήδη διεξάγονται στις περισσότερες χώρες με δυσμενέστερο της χώρας μας επιδημιολογικό προφίλ και
– ταυτοχρόνως βοηθούν στην ψυχαγωγία του γενικού πληθυσμού -ειδικά όταν μεταδίδονται από ΜΜΕ- κατά τα πρότυπα των ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών που ήδη προβάλλονται και οι συμμετέχοντες σε αυτές ακολουθούν επίσης αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA