Δεν ξεκινάνε ακόμη τα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης!

by Aquafeed 24

Έξι ώρες διήρκεσε η σύσκεψη της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για να αποφασιστεί η τύχη των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού και κατά τη διάρκειά της δεν ειπώθηκε… λέξη για τον τομέα του αθλητισμού.

Με εξαίρεση τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Super League και της Super League 2, τη Basket League και τη Volley League ανδρών, όλες οι αθλητικές διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης, παραμένουν μέχρι νεωτέρας στον “πάγο”, αφού το υφυπουργείο Αθλητισμού και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν έπεισαν για την επανεκκίνηση όλων ή έστω κάποιων πρωταθλημάτων, παρότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται απαρέγκλιτα.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο εβδομάδες είχε διαρρεύσει από το υφυπουργείο Αθλητισμού η πληροφορία πως το (τότε) νέο “λουκέτο” ήταν προϊόν εσφαλμένης εντύπωσης που αποκόμισαν οι λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι νόμιζαν πως τα κρούσματα κορονοϊού του ανδρικού πρωταθλήματος βόλεϊ αφορούσαν το γυναικείο.

Τότε, ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε προαναγγείλει πως θα ζητούσε επανεξέταση του θέματος, αλλά φτάσαμε στη σημερινή σύσκεψη, όπου το θέμα του αθλητισμού ήταν από τα ελάχιστα που δεν απασχόλησαν την επιτροπή.

Λόγω των παραπάνω αναφορών, ο καθένας μπορεί να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα δεδομένα που δεν γίνεται να παρερμηνευτούν. Τα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης Α1 ανδρών και Α’ γυναικών, εάν διεξαχθούν, θα γίνουν υπό τη νέα διοίκηση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, δηλαδή 100% μετά τις εκλογές της επόμενης εβδομάδας.

Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να ξεκινούσε εκ νέου το πρωτάθλημα στις 24 Μαρτίου, ωστόσο είμαστε υπεύθυνοι για όσα γράφουμε και όχι για τα υπόλοιπα. Ακόμη και στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να άνοιγε σήμερα, Παρασκευή 19/3, τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, θα έπρεπε η ομοσπονδία και οι ομάδες να έβρισκαν τη χρυσή λύση από Δευτέρα, επομένως άπαντες αντιλαμβάνονται ότι έως την Τετάρτη 24/3, αλλά ακόμη και έως τις 29/3 που είναι οι εκλογές, το χρονικό περιθώριο είναι ελάχιστο για να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες.

Παρ’όλα αυτά, η ερμηνεία μας είναι ότι η οποιαδήποτε νέα διοίκηση της ΚΟΕ, δεν θα το βάλει κάτω και θα επιδιώξει να γίνουν, με κάποιο τρόπο, τα πρωταθλήματα, ωστόσο μια έτερη άποψη στο φάσμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού συντηρεί, όπως είναι λογικό από τις σημερινές κυβερνητικές αποφάσεις, την αίσθηση ότι όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα οδεύουν σε ματαίωση.

Ας είμαστε αισιόδοξοι!

Το περιεχόμενο της επιστολής Αυγενάκη που προαναφέραμε:

“Με το ‘ΥΠΠΟΑ 17/03/2021, Α.Π. 109948’ έγγραφο, το Υφυπουργείο Αθλητισμού αιτήθηκε -όπως συμβαίνει κάθε Τετάρτη εδώ και αρκετούς μήνες- προς την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων τα εξής για την αθλητική δραστηριότητα:

Θέμα: Αιτήματα Υφυπουργείου Αθλητισμού προς Επιτροπή Αντιμετώπισης Eκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες για συνεδρίαση 19/03/2021.

Σε συνέχεια της από 10/03/2021 επιστολής μας, παρακαλούμε όπως τεθούν στην αρμόδια επιτροπή τα κάτωθι:

Υπερεπείγον: Επανεκκίνηση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων

Αφορά στα πρωταθλήματα εκείνα, τα οποία διεξάγονταν έως και τις 03/03/2021, διακόπηκαν στις 04/03/2021 και επιτράπηκαν μόνο οι προπονήσεις τους από 06/03/2021.

Είναι υπερεπείγον, λόγω των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων για να ολοκληρωθούν οριακά και πολύ συντετμημένα οι διοργανώσεις, εν όψει υποχρεώσεων κατόπιν των εθνικών μας ομάδων σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Προτείνονται οι εξής ημερομηνίες σταδιακής επανέναρξης ανά πρωτάθλημα:

Άμεσα:

-A1 καλαθοσφαίριση γυναικών (από 22/03/2021)

-A1 πετοσφαίριση γυναικών (από 22/03/2021)

-A1 υδατοσφαίριση ανδρών (από 22/03/2021)

-A1 χειροσφαίριση ανδρών (από 22/03/2021)

Σταδιακά:

-A1 υδατοσφαίριση γυναικών (από 27/03/2021)

-A1 χειροσφαίριση γυναικών (από 27/03/2021)

-Football League ποδόσφαιρο (από 28/3/2021)

-Α’ εθνική ποδοσφαίρου σάλας (από 28/3/2021)

-Α2 καλαθοσφαίρισης ανδρών (από 3/4/2021)

Οι αγώνες θα γίνονται με τα επικαιροποιημένα από την τελευταία συνεδρίαση υγειονομικά πρωτόκολλα”

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA