Σε κλίμα ειλικρίνειας άλλα και απογοήτευσης πραγματοποιήθηκε πρόσφατα μια ανεπίσημη συζήτηση μεταξύ της Πρωταθλήτριας Κολύμβησης, Άννας Ντουντουνάκη, και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Φορώντας την κολυμβητική της περιβολή και διακόπτοντας για λίγο τη μεσημεριανή της προπόνηση, η Ντουντουνάκη απευθύνθηκε στον υφυπουργό με ευγένεια και σεμνότητα, αναφέροντας την θλίψη της για την εικόνα εγκατάλειψης στις αθλητικές υποδομές των Χανίων, την παρακμή του Κολυμβητήριου, την λεηλασία του νέου κλειστού στο Ακρωτήρι, την υποχρηματοδότηση του αθλητισμού, την έλλειψη κινήτρων στους αθλητές και το κόψιμο των προνομίων στους πρωταθλητές.

Νωρίτερα, στο Δημαρχείο, τα ίδια θέματα είχε θίξει και ο Χανιώτης Ολυμπιονίκης του πόλο, Δημήτρης Σκουμπάκης, επισημαίνοντας στον υφυπουργό πως μόνο ο αθλητισμός μπορεί να κρατήσει τους νέους μακριά από εξαρτήσεις και επικίνδυνα μονοπάτια.

Μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, αντιπαλότητες και ιδιοτέλεια που με ευκολία αποδίδονται σε όποιον ασκεί κριτική -ακόμα και για θέματα αυταπόδεικτα, όπως το αίσχος του Κολυμβητήριου- υπάρχει και η γλώσσα των πρωταθλητών, των παιδιών αυτών που διακρίθηκαν μέσα σε αντίξοες συνθήκες και τώρα διεκδικούν κυρίως για τους επόμενους.
Και στα παιδιά αυτά, οι φωτογραφίες, οι εξαγγελίες και τα χρονοδιαγράμματα δεν λένε απολύτως τίποτα, όταν συνεχίζουν να μην έχουν πισίνα για προπόνηση.

 

Πηγή: https://www.aera.gr

 

Επιμέλεια: Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Facebook Comments