To στόρι που αμαυρώνει τα play off της Α2 και η ανακοίνωση του Ηλυσιακού

0

Δημόσια θέση για όσα συμβαίνουν αναφορικά με τα play off της Α2 κατηγορίας ανδρών πήρε η διοίκηση του Ηλυσιακού, η οποία αφού εξιστορεί τα όσα έχουν γίνει έως σήμερα σχετικά με τις αλλαγές ημερομηνιών και έδρας, ύστερα εξαπολύει επίθεση στην ΚΟΕ, από την οποία η κοινή γνώμη αναμένει μια δημόσια απάντηση-τοποθέτηση.

Η ανακοίνωση του Ηλυσιακού:

Δυστυχώς βιώνουμε ακόμα μια σκηνή στο θέατρο του παραλόγου που εκτυλίσσεται στην ελληνική υδατοσφαίριση. Κάλεσε η ομοσπονδία τους εκπροσώπους των ομάδων της A2 ανδρών στην κλήρωση του πρωταθλήματος στις 31/05 για να αφουγκραστεί τις θέσεις των ομάδων που συμμετέχουν και συν χρηματοδοτούν το πρωτάθλημα και τελικά αποφάσισε να κάνει το δικό της! Κανένα πρόβλημα αρκεί αυτό που κάνει να μην αντικρούει αφενός στις προηγούμενες αποφάσεις της και αφετέρου να μην καταλύει την ισονομία και το αδιάβλητο του πρωταθλήματος.

Προχθές απορρίφθηκε επιστολή 5 ομάδων της Α2 που ζήτησαν το αυτονόητο: να γίνουν και οι 2 όμιλοι των PLAY OFF την ίδια ημερομηνία.

Η παράσταση «ενός ανδρός αρχή» συνεχίζεται για πολλοστή χρονιά στο θέατρο παραλόγου του ελληνικού πόλο. Υπήρξε για άλλη μια φορά καταστρατήγηση της προκήρυξης και της λογικής. Συγκεκριμένα ενώ υπήρχε πρόταση από πολλές ομάδες για την πραγματοποίηση των αγώνων σε ουδέτερη έδρα, και ταυτόχρονα όλοι οι εκπρόσωποι των ομάδων διαβεβαίωσαν ότι θα καλύψουν όλα τα έξοδα των μετακινούμενων ομάδων τελικά έγινε το καινοφανές και ‘κενοφανές’: Αποφασίστηκε να ταξιδέψουν τρείς ομάδες των Αθηνών στην Κρήτη αντί μια ομάδα της Κρήτης με πληρωμένα τα έξοδα να ταξιδέψει στην Αθήνα! Και μάλιστα πρέπει να  γίνουν όλα εντός της βδομάδας, δηλαδή εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου να βρεθούν εισιτήρια, ξενοδοχεία κλπ στο τουριστικό Ηράκλειο για τις 9 Ιουνίου, αντί για τις 16 που ήταν η ορισθείσα από την προκήρυξη ημερομηνία! Αυτό το παράδοξο αλήθεια εσείς πώς το ονομάζετε; Μάλλον ανάπτυξη του αθλήματος στην επαρχία….

Αυτή την ‘κατά το δοκούν’ ελαστικότητα και ευελιξία ως προς την τήρηση της προκήρυξης πως την βαφτίζετε; Να ενημερώσουμε ότι  κατά τη διάρκεια της Α Φάσης έγινε αλλαγή έδρας στον αγώνα Ηλυσιακού – Ιωνικού (γιατί η διοίκηση του Ιλίσιου κολυμβητηρίου ζήτησε να γίνει λίγες ώρες νωρίτερα απ την καθορισμένη) προκειμένω να γίνει σαφές  πως δεν γίνεται να αλλάζουμε την προκήρυξη;

Μάλιστα  άλλαξαν οι ημερομηνίες μόνο για τον ένα όμιλο Ανόδου στην Α2, ακυρώνοντας στο παρά πέντε τον σχεδιασμό συλλόγων, αλλά και τον επαγγελματικό και προσωπικό σχεδιασμό των συμμετεχόντων (δηλ παράγοντες, προπονητές και παίκτες δεν έχουν δουλείες; οικογενειακές υποχρεώσεις; οι μικρότεροι δεν δίνουν πανελλήνιες;;). Αλλά το χειρότερο είναι ότι κατά την ταπεινή μας άποψη παραβιάζεται η ισονομία του πρωταθλήματος, αφού οι ομάδες του δεύτερου χρονικά ομίλου θα γνωρίζουν από πριν τους πιθανούς αντιπάλους τους και θα έχουν δυνατότητα επιλογής! Μάλιστα αναρωτιόμαστε που πήγε η ζέση των υπευθύνων για την αξιοκρατική και δίκαιη διεξαγωγή του πρωταθλήματος που ενώ λίγες μέρες πριν έκαναν τα πάντα (ορθά) σε βαθμό μεμψιμοιρίας, ώστε να γίνουν οι αγώνες των τελευταίων αγωνιστικών της Α φάσης την ίδια μέρα και ακριβώς την ίδια ώρα (σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα είχε την απαίτηση να γίνουν όλα τα παιχνίδια ακόμα και αυτά χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον για έτερες ομάδες σε εργάσιμη μέρα και μάλιστα στις 15.00!);. Δηλαδή τώρα  η ΚΟΕ δεν νοιάζεται που θα γίνουν οι 2 όμιλοι ανόδου όχι σε διαφορετικές ώρες, αλλά σε διαφορετικές ημερομηνίες; Ή Μήπως τώρα δεν διακυβεύονται πολλά; Άραγε ποιο το σκεπτικό τους;

Παλιότερα για τις Ομοσπονδίες ενδεχομένως να ίσχυε το τρίπτυχο ΠΛΛΗΡΩΝΩ – ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ – ΔΙΑΤΑΖΩ. Θα πρέπει πλέον η ομοσπονδία μας να συνειδητοποιήσει πως το παραπάνω τρίπτυχο δεν μπορεί να συνεχιστεί, εφόσον όλες οι ομάδες πλέον στηρίζουν οικονομικά το πρωτάθλημα. Πλέον κύριοι της ΚΟΕ δεν πληρώνετε, ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, και μάλιστα με προσωπικό κόστος, άρα πρέπει να το σέβεστε, αλλάζοντας τακτική διοίκησης προς ένα πιο συλλογικό, συνεργατικό και σίγουρα λιγότερο συγκεντρωτικό μοντέλο. Δεν μιλάμε για σενάρια λιγκας, αλλά απλά για σεβασμό στον κόπο μας. Πόσο θα αντέξουν οι περισσότερες ομάδες – αιμοδότες του πρωταθλήματος να στηρίζουν αυτό το ανορθόδοξο  και ‘απρόβλεπτο’ σε σχεδιασμό και αξιοκρατία πρωτάθλημα;

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια τα σωματεία που συνυπογράφουν την επιστολή που αποστείλαμε προς την ΚΟΕ στις 05/06/2017, ευχαριστούμε την ΚΟΕ, που μας άνοιξε τα μάτια, ευχαριστούμε όσους κατανοούν τα παραπάνω και θα κάνουν το κάτι παραπάνω.  Συγχαρητήρια και στα σωματεία που για ‘προσωπικούς’ λόγους επιθυμούσαν την πραγματοποίηση των αγώνων υπό αυτές τις συνθήκες, τα καταφέρατε… Αύριο όμως πιθανώς να είναι η σειρά σας να παραπονεθείτε. Απλά να υπενθυμίσουμε ότι η ιστορία αποδεικνύει, πως η αλαζονική επίδειξη δύναμης σηματοδοτεί την αρχή της πτώσης.

ΥΓ1. Υπήρχαν διαθέσιμες έδρες και στην Αθήνα, όχι μόνο στην Κρήτη

ΥΓ2. Στην άνωθεν αναφερθείσα συνάντηση των εκπροσώπων των σωματείων της Α2 με την ομοσπονδία, ουδέποτε τέθηκε θέμα αλλαγής ημερομηνιών μόνο του ενός ομίλου, καθότι η ομοσπονδία (!!!) δεν το θεωρούσε φρόνιμο.

YΓ3. Δεν έγινε επίσης κουβέντα για την περίπτωση κάποιος όμιλος να γίνει στην Κρήτη. Μάλιστα όλοι οι παριστάμενοι δέχθηκαν να συνδράμουν στα έξοδα των μετακινούμενων Κρητικών ομάδων σε πολύ μεγάλο ποσοστό».