Κλείνει το μάτι για τους ομίλους του Euro Cup ο Πανιώνιος! Η ομάδα του Κώστα Δήμου συνέτριψε με 15-5 την Ετσεΐντε και έκανε το 2/2 στο προκριματικό όμιλο που διεξάγεται στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης. Ο «Ιστορικός» έφτασε τους έξι βαθμούς και επικεντρώνεται στην 3η αγωνιστική του ομίλου απέναντι στην ουγγρική Χόνβεντ (23/9, 18:30) για το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση.

Ετσεΐντε – Πανιώνιος 5-15

Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση καθώς προηγήθηκε με ένα γρήγορο 2-0 χάρη σε τέρματα των Αλέξα Ουκρόπινα σε παίκτη παραπάνω και Αλέξανδρο Γούνα με πέναλτι. Οι Ισπανοί μείωσαν σε 2-1 με τον Κένινγκ σε παίκτη παραπάνω που ήταν το σκορ του πρώτου οκταλέπτου. Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα της Νέας Σμύρνης συνέχισε στο ίδιο τέμπο εκτοξεύοντας την διαφορά στα τέσσερα τέρματα (6-2) χάρη σε τέρματα σε δύο τέρματα του Νικολά Μοσκόφ και από ένα των Αλέξα Ουκρόπινα και Αλέξανδρου Γούνα με τρία εξ’ αυτών σε παίκτη παραπάνω.

Στο τρίτο οκτάλεπτο το συγκρότημα του Κώστα Δήμου συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό στην επίθεση καθώς σημείωσε άλλα τέσσερα τέρματα. Την αρχή έκαναν οι Αλέξα Ουκρόπινα σε κόντρα και τον Νικολά Μοσκόφ που έκαναν το 8-2. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 2:53 του οκταλέπτου αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση ο Νικολά Μοσκόφ. Εν συνεχεία τη σκυτάλη πήραν οι Γιώργος Καλαΐτζής και Κώστας Μουρίκης σε παίκτη παραπάνω για το 10-2. Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Πανιώνιο να φτάνει στην ευρεία νίκη ανεβάζοντας την διαφορά στα δέκα τέρματα (12-2 και 15-5).

Πρώτο σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Αλέξα Ουκρόπινα που σημείωσε τέσσερα τέρματα, ενώ τρία πρόσθεσε οι Νικολά Μοσκόφ και Γιώργος Καλαΐτζής, από δύο πρόσθεσε οι Κώστας Μουρίκης και Αλέξανδρος Γούνας και ένα ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-4, 0-4, 3-5

Πανιώνιος (Κώστας Δήμου): Γαλανίδης, Κοπελιάδης, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 1, Παπάκος Ι., Γραμματικός, Καλαϊτζής 3, Μόσκοφ 3, Μουρίκης 2, Γούνας 2, Ουκρόπινα 4, Καπετανάκης, Λιμαράκης