Μια «ανάσα» από την πρόκριση στους ομίλους του Champions League Γυναικών βρίσκεται ο Εθνικός Πειραιά! Το συγκρότημα του Στέφανου Λέανδρου επικράτησε με 12-9 της Τριέστε και έκανε το 2/2 στο προκριματικό όμιλο που διεξάγεται στο Μιλούζ της Γαλλίας. Ο «Αυτοκράτορας» έφτασε τους πέντε βαθμούς και επικεντρώνεται στην 3η αγωνιστική του ομίλου απέναντι στην ιταλική Πάντοβα (23/9, 10:30) που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Εθνικός Πειραιά – Τριέστε 12-9

Με όπλο την άμυνα του ο Εθνικός Πειραιά μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση δείχνοντας από το ξεκίνημα της διαθέσεις του. Η Σοφία Τορνάρου με εξαιρετικό σουτ από τη θέση 4 μετά από υποδειγματική κυκλοφορία της μπάλας έκανε το 1-0 για το συγκρότημα του Στέφανου Λέανδρου. Όμως η Τριέστε είχε άμεση απάντηση με την Κλατόφσκι σε παίκτη παραπάνω από τη θέση 5. Παρόλα αυτά στην επόμενη επίθεση ο «Αυτοκράτορας» πήρε εκ νέου το προβάδισμα (2-1) με προσωπική κίνηση της Άλκηστη Μπενέκου από τα δύο μέτρα στο 4:40 της πρώτης περιόδου και το διεύρυνε με νέο τέρμα της Σοφίας Τορνάρου από τη θέση 4. Εν συνεχεία οι Ιταλίδες μείωσαν σε 3-2 χάρη σε τέρμα της Ντε Μαρτ σε παίκτη παραπάνω στο 0:26 αλλά στη τελευταία φάση και λίγο πριν την εκπνοή του οκταλέπτου (0:01) η Ελένη Κανετίδου επανέφερε τη διαφορά στα δύο τέρματα (4-2) επίσης σε παίκτρια παραπάνω.

Στη δεύτερη περίοδο ο Εθνικός Πειραιά συνέχισε στον ίδιο ρυθμό σε άμυνα και επίθεση και έβαλε τις βάσεις της νίκης. Η Ελένη Κανετίδου με δύο τέρματα, το ένα με υπέροχη λόμπα από τη θέση 2 και το άλλο σε κόντρα έδωσε «αέρα» τριών τερμάτων (5-2 και 6-3), ενώ ενδιάμεσα οι Ιταλίδες είχαν μειώσει σε 5-3. Οι παίκτριες του Στέφανου Λέανδρου αύξησαν τη διαφορά στα τέσσερα τέρματα (7-3 και 8-4) χάρη σε τέρματα των Ειρήνη Νίνου με πέναλτι αλλά και της Αριάδνης Καραμπέτσου από τη θέση 2. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την Κέργκολ να μειώνει σε 8-5 για τις Ιταλίδες.

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αλλά ο Εθνικός Πειραιά διατήρησε το προβάδισμα που είχε «χτίσει» από το πρώτο ημίχρονο. Η Άλκηστις Μπενέκου με ωραία προσωπική κίνηση έκανε το 9-5 στο 4:57 της περιόδου, ενώ στο 3:16 αποβλήθηκε με αντικατάσταση η Τέρνερ. Οι Ιταλίδες στα τελευταία δύο λεπτά μείωσαν σε 9-7 χάρη σε τέρματα της Γκρανιολάτι με πέναλτι αλλά και της Βούκοβιτς σε παίκτρια παραπάνω. Στο τελευταίο οκτάλεπτο ο Εθνικός Πειραιά ανέβασε τη διαφορά στα επίπεδα της δεύτερης περιόδου (11-7) χάρη σε τέρμα της Αριάδνης Καραμπέτσου εκμεταλλευόμενη το διπλό παραπάνω και Ειρήνη Νίνου από την περιφέρεια. Το κερασάκι στη τούρτα έβαλε η Λένα Μιχαϊλοβιτς δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του Πειραιά καθώς εκτόξευσε τη διαφορά στα πέντε τέρματα (12-7). Το μόνο που κατάφερε η Τριέστε ήταν να μειώσει σε 12-9 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μεγάλη μέρα βρέθηκε η τερματοφύλακας του Εθνικού Πειραιά Ελένη Σωτηρέλη που πραγματοποίησε αρκετές επεμβάσεις. Πρώτη σκόρερ για τον Εθνικό Πειραιά ήταν η Ελένη Κανετίδου που σημείωσε τρία τέρματα, ενώ δύο πρόσθεσαν οι Αριάδνη Καραμπέτσου, Ειρήνη Νίνου, Άκληστις Μπενέκου και Σοφία Τορνάρου και ένα η Λένα Μιχαϊλοβιτς.

Τα οκτάλεπτα 4-2, 4-3, 1-2, 3-2

Εθνικός Πειραιά GOLD FORCE (Στέφανος Λέανδρος): Σωτηρέλη, Καραμπέτσου 2, Κατσιμπρή, Τέρνερ, Κλαψιανού, Νίνου Ειρ. 2, Χατζηκυριακάκη, Μπενέκου Αλκ. 2, Μιχαϊλοβιτς 1, Κανετίδου 3, Μπενέκου Ι., Τορνάρου 2, Μαυρωτά Λ.