Η Εθνική μας ομάδα των Νεανίδων πρόσθεσε το δικό της κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα των επιτυχιών και διακρίσεων της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Νίκησε 7-6 την Ιταλία σε ένα συγκλονιστικό «μικρό» τελικό και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στη Μανίσα της Τουρκίας.

Περήφανα και πολύ χαρούμενα τα κορίτσια μας ανέβηκαν στο βάρο να παραλάβουν τα μετάλλια τους.

Οι διεθνείς που συμμετείχαν και ανέβασαν την ελληνική σημαία στον ιστό είναι οι: Ευσταθία-Νεφέλη Κοβάτσεβιτς, Σταυρούλα Κύρκου, Νίκη-Πατρίτσια Πιοβάν, Ιωάννα Κανελλοπούλου, Βασιλική-Αργυρούλα Τσιάρα, Αριάδνη-Παντελία Καραμπέτσου, Ασημίνα Κλαψιανού, Ελένη Μπέτα, Νεφέλη-Άννα Κρασσά, Θεοφανία Γαλανοπούλου, Ασπασία Φουράκη, Δέσποινα Δρακωτού, Ευτυχία Κωνσταντοπούλου, Κασιάνα-Μαρία Μαργαρίτη, Μαρία-Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Η ομοσπονδιακή τεχνικός Ευτυχία Καραγιάννη, δήλωσε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Συγχαρητήρια στα κορίτσια για την επιτυχία αυτή. Σίγουρα μας αφήνει μια πικρία το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να βρεθούμε στον τελικό όμως είναι σημαντικό να βρισκόμαστε στα μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.  Συγχαρητήρια και στους προπονητές για την δουλειά που γίνεται στα σωματεία τα οποία τροφοδοτούν τις εθνικές ομάδες με αθλητές. Την επόμενη χρονιά η ομάδα αυτή θα διεκδικήσει και πάλι μια θέση στα μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Στην αποστολή ήταν ακόμη, η βοηθός της ομοσπονδιακού Κατερίνα Οικονομοπούλου, ο φυσιοθεραπευτής Νίκος Κουρούμαλος, και αρχηγός αποστολής ο έφορος των Εθνικών ομάδων υποδομών, Δημήτρης Κύρκος, που ανέφερε: «Συγχαρητήρια  στα κορίτσια, γιατί το άξιζαν, το πάλεψαν και το κατέκτησαν, ενώ κάνοντας ποδαρικό στα Πανευρωπαϊκά της Μαγνησίας,  προκαλούν τους Εφήβους μας  που ακολουθούν, αμέσως μετά».

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Ουγγαρία που επικράτησε 11-8 της Ισπανίας στον τελικό. Διαιτητής ήταν η  Μαρία Δασκαλοπούλου μαζί με την Ιταλίδα, Τζουλιάνα Νικολόζι.

Πηγή: koe.org.gr