Έχοντας εξαιρετικό ρυθμό στην ανάπτυξη της κόντρας και με έμφαση στην άμυνα, ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson σημείωσε το 2/2 στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών με αντίπαλο την ΑΕΚ και πλέον η ομάδα του Πάνου Βέργου θα δουλέψει με αυτοπεποίθηση για την πρεμιέρα του LEN Champions League με αντίπαλο τη Ντουναουϊβάρος την Κυριακή, 2/10, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλανδρίου.

ΑΕΚ – ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ BETSSON 9-20

Πέντε γκολ η Μάουντ Μέγκενς και τέσσερα η αρχηγός του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ, Αλεξάνδρα Ασημάκη!

Στο πρώτο οκτάλεπτο η ΑΕΚ του Μάρκο Μίτσιτς ήταν ανταγωνιστική, όμως όσο περνούσαν τα λεπτά ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ μέσω αποτελεσματικής άμυνας έβγαλε αρκετές κόντρες, έπαιξε γρήγορο πόλο με την Ασημάκη στα 2μ. και κατάφερε να δημιουργήσει μια διαφορά ασφαλείας από την «Ένωση», φθάνοντας στο 2/2.


Το σκορ στο παιχνίδι άνοιξε η Αλεξάνδρα Καλαϊτζή, η οποία σκόραρε για το 1-0 της ΑΕΚ, με την Ηρώ Καρυπίδου να κερδίζει πέναλτι στην κόντρα αμέσως μετά, με την Τίνα Κοντογιάννη να ισοφαρίζει σε 1-1. Στη συνέχεια, η Μάουντ Μέγκενς στην κόντρα έβαλε μπροστά τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ με 1-2, με την Καλαϊτζή να κερδίζει πέναλτι αμέσως μετά. Στην εκτέλεση η Ιωάννα Λυκοθανάση ισοφάρισε για την ΑΕΚ σε 2-2. Λίγο μετά η Ασημάκη κέρδισε αποβολή και η Κούλχας από το δοκάρι έγραψε το 2-3 για την ομάδα του Πάνου Βέργου, ενώ στην επόμενη φάση με φοβερό γύρισμα η Αλεξάνδρα Ασημάκη έγραψε το 2-4 στο 3:00! Εν συνεχεία, η Ασημάκη κέρδισε εκ νέου ποινή στα 2μ., (2η για τη Σήλια Λογοθέτη, όμως ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ δεν κατάφερε να σκοράρει στον παίκτη παραπάνω, όμως λίγο μετά η Τίνα Κοντογιάννη έγραψε το 2-5 στα 35 δευτερόλεπτα. Εν τούτοις, η Καλαϊτζή στα 6 δευτερόλεπτα κέρδισε αποβολή με την Ιωάννα Λυκοθανάση με ωραία λόμπα να μειώνει σε 3-5 για την ΑΕΚ.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η Μέγκενς με υπέροχη τρίπλα παραλίγο να σημειώσει ένα πανέμορφο γκολ, όμως η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή, παρ’όλα αυτά η Ολλανδή περιφερειακός με λόμπα αμέσως μετά έγταψε το 3-6 στο 6:55. Στη συνέχεια, με γρήγορο play στην επίθεση, η Αλεξάνδρα Ασημάκη σκόραρε για το 3-7 στο 6:21, ενώ η Μέγκενες με ταχύτατη κόντρα από κοντά έγραψε το 3-8 στο 5:44! Αμέσως μετά, η Αλεξάνδρα Ασημάκη από ασίστ της Κούλχας έγραψε με νέο γύρισμα το 3-9 με τον Μάρκο Μίτσιτς να καλεί τάιμ άουτ. Στη συνέχεια, η Ασημάκη κέρδισε αποβολή και στο παραπάνω η Μέγκενς σκόραρε για το 3-10, ενώ στην επόμενη φάση η Λάζαρη απέκρουσε γύρισμα της αρχηγού του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ, με την Άντζελα Γκίλλα να σκοράρει με 6μ. για το 4-10 στο 2:41. Μετέπειτα, Κούλχας και Μέγκενς συνεργάστηκαν με την δεύτερη να σκοράρει με μπάσιμο για το 4-11, ενώ στο 2:15 η Κούλχας κέρδισε αποβολή και ο Πάνος Βέργος κάλεσε τάιμ άουτ. Στο παραπάνω, η Νεφέλη Χαλδαίου με ωραίο σουτ έγραψε το 4-12 για τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ, όμως η Ελεάννα Γεωργίου με μακρινό εντυπωσιακό σκαστό έγραψε το 5-12 για την ΑΕΚ.


Στο τρίτο οκτάλεπτο, με ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ σκόραρε για το 5-13 με την Ηρώ Καρυπίδου, όμως η Μαρία Γαλιατσάτου με σουτ από την περιφέρεια μείωσε σε 6-13 για την «Ένωση». Στη συνέχεια η Λάζαρη απέκρουσε λόμπα σε κόρνερ, όμως η Τζούρκα στην επόμενη φάση επίσης είπε «όχι» στην ΑΕΚ. Στο 2:57 ο Πάνος Βέργος κάλεσε το δεύτερο τάιμ αουτ για να δώσει οδηγίες και να κάνει αλλαγές, ενώ στο 2:42 η Μαργαρίτα Μπιτσάκου κέρδισε αποβολή και στο παραπάνω η Κούλχας έγραψε το 6-14. Στη συνέχεια, η Μικέλα Πουλοπούλου πέρασε στα δοκάρια της ΑΕΚ, ενώ στο 1:22 η Μαρίσα Ρακιντζή με σουτ δοκάρι και μέσα έγραψε το 6-15 για τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ. Λίγο μετά, η Σήλια Λογοθέτη με σκαστό μείωσε σε 7-15 για την ΑΕΚ.


Στο τέταρτο οκτάλεπτο, η Εμμανουέλα Αρχοντάκη πέρασε στα δοκάρια του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ, ενώ στο ξεκίνημα η Ασημάκη κέρδισε αποβολή και στο παραπάνω η Ηρώ Καριπίδου σκόραρε ξανά για το 7-16, όμως στο 5:47 η Μάρω Παπαδοπούλου στην κόντρα μείωσε σε 8-16. Στη συνέχεια, η Αλεξάνδρα Ασημάκη σκόραρε ξανά για το 8-17, ενώ η Κοντογιάννη λίγο αργότερα έγραψε το 8-18. Στα τελευταία λεπτά, η Σήλια Λογοθέτη με ωραίο σουτ μείωσε σε 9-18 για την ΑΕΚ, ενώ ο Πάνος Βέργος πέρασε στο παιχνίδι τις νεαρές Αφροδίτη Μπιτσάκου και η Λίνα Κύρκου. Στο 2:31 η Ευδοκία Τσιμάρα με ωραίο σουτ έγραψε το 9-19. Στα 51 η Ρακιντζή κέρδισε αποβολή και η Νεφέλη Χαλδαίου σημείωσε με δοκάρι και μέσα το 9-20.

ΑΕΚ – ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ BETSSON 9-20

Τα οκτάλεπτα: 3-5, 2-7, 2-3, 2-5

ΑΕΚ (Μάρκο Μίσιτς): Λάζαρη, Κολιτσοπούλου, Κωνσταντοπούλου, Γεωργίου 1, Πάουλι, Καλαϊτζή 1, Γκίλλα 1, Λογοθέτη 2,  Παπαδοπούλου 1, Λυκοθανάση 2, Γαλιατσάτου 1, Πολυλοπούλου, Γαλανοπούλου, Μαργαρίτη.

ΑΛΙΜΟΣ  ΝΑΣ BETSSON (Πάνος Βέργος): Τζούρκα, Μέγκενς 5, Κοβάτσεβιτς, Ρακιντζή 1, Μελίνα Καρυπίδου, Χαλδαίου 2, Ασημάκη 4, Αφροδίτη Μπιτσάκου, Κούλχαας 2, Μαργαρίτα Μπιτσάκου, Ευδοκία Τσιμάρα 1, Κοντογιάννη 3, Αρχοντάκη, Βασιλεία Καρυπίδου 2, Κύρκου.

Διαιτητές: Μπουδραμής, Κυράνης

Αλυτάρχης: Δημήτρης Γαλήνας