Εύκολη επικράτηση σημείωσε η Εθνική Ομάδα Γυναικών επί της Γερμανίας στο προτελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων. Η Ελλάδα κέρδισε 13-3 τη Γερμανία χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.

Σημαντικό είναι να σημειώσουμε πως στον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας κάθεται και ο Γιώργος Τριανταφύλλου ο οποίος είναι άμεσος συνεργάτης του ομοσπονδιακού προπονητή Σβέν Σουλτζ. Το τέμπο συνολικά δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλό, ιδιαίτερα αφού η αντίπαλος της «Γαλανόλευκης» δεν μπορούσε να είναι απειλητική σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού.

Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης ήταν η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη με τέσσερα τέρματα.

Επόμενο παιχνίδι για την Εθνική στον όμιλο είναι απέναντι στην Κροατία το Σάββατο (03/09) στις 18:30.

Το παιχνίδι:

Οι Γερμανίδες έπαιξαν ζώνη 2-3 και 2-3-4 στην άμυνα προκειμένου να καταφέρουν να κρατήσουν χαμηλά το σκορ, κάτι το οποίο κατάφεραν για μία περίοδο. Στο τέλος μάλιστα του 1ου οκταλέπτου επιχείρησαν να βάλουν ένα εντυπωσιακό μακρινό τέρμα, ωστόσο η Ελένη Σωτηρέλη εκτινάχθηκε ψηλά στη γωνία του τέρματος και απέκρουσε.

Το δεύτερο οκτάλεπτο είχε εντελώς διαφορετική μορφή αφού ανέβηκε κατακόρυφα ο επιθετικός ρυθμός με την ομάδα της Αλεξίας Καμμένου, να βρίσκει επιθετικούς συνδυασμούς και να σημειώνει έξι τέρματα. Σε ένα παιχνίδι πολύ απελευθερωμένο από ελληνικής μεριάς με διάφορα σχήματα και όλες τις παίκτριες να παίρνουν χρόνο συμμετοχής.

Στην τρίτη περίοδο το παιχνιδι είχε παρόμοια μορφή με τις Ελληνίδες να παίζουν πιεστική άμυνα και να μην επιτρέπουν κανένα γκολ στις αντιπάλους τους. Το τελευταίο οκτάλεπτο της αναμέτρησης είχε αρκετά χαμηλό ρυθμό και έτσι δεν άλλαξε τίποτα σημαντικό στο ρου του παιχνιδιού, αφού η Εθνική συνέχισε την καλή και πιεστική άμυνα.

ΕΛΛΑΔΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ 13-3

Οκτάλεπτα: 2-0, 6-3, 3-0, 2-0

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου, Ελληνιάδη 1, Σάντα 2, Τριχά 1, Ξενάκη 1, Νίνου 1, Πάτρα 1, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Σωτηρέλη.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Σβεν Σουλτζ): Γκούσε, Βόζενμπεργκ 1, Πετίκι, Πλοτζ 1, Ντέικε, Λούντβιχ, Ρικ, Φράι 1, Ταντέι, Κίστρα, Στούεβε, Κρούκενμπεργκ, Χάινμπίχνερ.

Διαιτητές: Καμπάνας (Ισπανία), Βένγκενροθ (Ελβετία).

Facebook Comments