Από… Άγιο δεν είχαμε θύματα στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός», το απόγευμα της Κυριακής.

Μεγάλη κατασκευή του κλειστού κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός» που βρισκόταν στην πίσω πλευρά των εγκαταστάσεων, έχοντας σίδερα και τζάμια, υποχώρησε από τους δυνατούς ανέμους που επικρατούσαν.

Αποτέλεσμα ήταν να υποστούν σημαντικές ζημιές δύο αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο σημείο, αφού το κομμάτι που αποκολλήθηκε έπεσε πάνω τους. Ευτυχώς όμως δεν κινδύνευσαν άνθρωποι, αν και κάτι τέτοιο δεν θα ήταν απίθανο από την στιγμή που το κολυμβητήριο είναι γεμάτο από κόσμο και φιλοξενεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης νέων και νεανίδων.

Η κατασκευή αποκολλήθηκε από το πίσω μέρος, εκεί που βρίσκεται η βοηθητική πισίνα και γίνονται οι καταδύσεις, χωρίς  όμως ευτυχώς να πέσει στον χώρο του κολυμβητηρίου. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται πάντως κανονικά, ενώ οι υπεύθυνοι ειδοποίησαν στην αστυνομία.

Με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό συναντήθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Πάτρας κ. Νίκος Κανελλάκης.

Ο κ. Συναδινός βρέθηκε στην Πάτρα για να παρακολουθήσει από κοντά το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης παίδων/κορασίδων και εφήβων/νεανίδων, που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του δημόσιου κολυμβητηρίου της Πάτρας «Α. Πεπανός».

Τους αγώνες παρακολούθησε και ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Σπαρτινός.

Στο περιθώριο των αγώνων, όπως αναφέρει ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ κ. Κανελλάκης, ενημέρωσε τον Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό για τους στόχους της νέας Διοικούσας Επιτροπής του ΠΕΑΚ Πάτρας στην κατεύθυνση ανάδειξης και αξιοποίησης των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής προς όφελος των χιλιάδων αθλητών όλων των ηλικιών που τις χρησιμοποιούν.

Από την πλευρά του ο κ. Ιούλιος Συναδινός, τόνισε ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε πλήρη σύμπνοια με την Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ, προχωρά στην υλοποίηση του σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Πάτρας.

*Να σημειωθεί ότι αναφορικά με το περιστατικό της υποχώρησης τζαμαρίας του κολυμβητηρίου, που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ κ. Νίκος Κανελλάκης έδωσε εντολή, αφενός να αποκατασταθεί άμεσα η ζημιά, αφετέρου να γίνουν έλεγχοι σε όλα τα τζάμια, όλων τα αθλητικών εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ, ώστε να αποτραπεί μελλοντικά ανάλογο συμβάν.

Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει τεχνικό πόρισμα, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του συμβάντος.