Η Πελεγκρίνι στο “Ιταλία έχεις ταλέντο”

by Aquafeed 24

Η Ολυμπιονίκης του 2008 στα 200μ ελεύθερο και κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκόρ Φεντερίκα Πελεγκρίνι, ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη συμμετοχή της ως κριτής στο «Ιταλία έχεις ταλέντο» για το 2018.

Δεδομένου ότι η Πεκεγκρίνι είναι ένα σημαντικό πρόσωπο της διεθνούς σκηνής και  φέτος γίνεται 30 δικαιολογείται γιατί αρχίζει και κάνει κινήσεις για την προσωπική της προβολή εκτός κολύμβησης.

Η ανακοίνωση που έκανε, ήρθε μέσα από μια πρόσφατη συνέντευξη στο #MeToo  για την Ιταλική εφημερίδα La Stampa, όπου μιλάει όχι μόνο για το μέλλον της στο άθλημα, αλλά και για το μέλλον της ιταλικής κολύμβησης και την έλλειψη υποστήριξης στις γυναίκες κολυμβήτριες συγκεκριμένα. Στην συνέντευξη αυτή, αναφέρει την αντιληπτή κατώτερη κατάσταση των γυναικών κολυμβητριών σε σύγκριση με τους άνδρες, δηλώνοντας: “Ένας άνδρας είναι πρωταθλητής μετά από μια σημαντική νίκη, μια γυναίκα πρέπει να οικοδομήσει μια ολόκληρη καριέρα επιτυχιών για να έχει το ίδιο βάρος η νίκη αυτή“.

Η Πελεργκρίνι δήλωσε ότι δεν έχει πέσει θύμα της σεξουαλικής παρενόχλησης που έφερε στο φως το #MeToo movent και δεν πιστεύει ότι είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η κολύμβηση. “Πιστεύω ότι αν κάποιος με είχε κάνει να νιώσω άβολα θα το ανέφερα αμέσως, αλλά καταλαβαίνω ότι οι τραυματισμοί κάνουν ζημιά”, είπε. “Στην κολύμβηση δεν έχω δει ποτέ ύποπτες κινήσεις και  δεν άκουσα ποτέ φωνές. Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. ”

Η κολυμβήτρια επικεντρώνεται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018 τον Αύγουστο – αλλά δεν κοιτάζει την επιστροφή της στα 200μ ελεύθερο, όπως μερικοί εικάζουν.  Όσον αφορά την Ιταλική κολύμβηση εν γένει,  ενώ είναι ενθουσιασμένη για τη μελλοντική γενιά, ανέφερε την έλλειψη υποστήριξης για τις νέες γυναίκες.  “Υπάρχει πολύς ενθουσιασμός στην κολύμβηση. Μόνο ότι, σε αυτή την περίπτωση, οι αναδυόμενοι είναι όλα τα αγόρια. Τα κορίτσια αγωνίζονται αλλά τα αγόρια προωθούνται  περισσότερο» είπε.

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA