Έξαλλοι είναι οι άνθρωποι του ΠΕΚΕΒ Χίου, αναφορικά με την κλήρωση των πλέι οφ και των πλέι άουτ της Β’ κατηγορίας, που διεξήχθη το πρωί της Τετάρτης.

Οι Χιώτες ασκούν σκληρή κριτική στην Ομοσπονδία, ότι δεν άκουσε ποτέ τα αιτήματα του σωματείου τους, που αφορούν κυρίως τις δυσκολίες μετακίνησης από το Νησί της Μαστίχας και θέτουν ερωτήματα σχετικά με την ανάπτυξη του αθλήματος στην επαρχία.

Σε επικοινωνία μας με τον Θοδωρή Παντελόγλου, εκείνος μας είπε τα εξής:

«Tη Δευτέρα 8/5 ειδοποιηθήκαμε από την ΚΟΕ ότι απορρίφθηκε η αίτηση που είχαμε υποβάλει σαν σωματείο, να διοργανώσουμε όμιλο και ενημερωθήκαμε ταυτόχρονα από τους αρμόδιους των πρωταθλημάτων ότι δεν θα γίνει όμιλος στην Αττική όπου ήταν το δεύτερο αίτημα μας σε περίπτωση άρνησης τέλεσης των αγώνων στην Χίο.

Μας έγινε ενημέρωση ότι οι όμιλοι θα πραγματοποιηθούν σε Κρήτη, Πάτρα και Θεσσαλονίκη και ως μετακινούμενη ομάδα από νησί μας έγινε η πρόταση να διαλέξουμε βάσει των μέσων μεταφοράς.

Διαλέξαμε την Θεσσαλονίκη διότι μετά την Αθήνα υπάρχει απευθείας μέσο. Σήμερα 10/5 στην κλήρωση είδαμε όμιλο στην Αττική χωρίς φυσικά να τοποθετούμαστε σε αυτόν.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπεύθυνο της κλήρωσης για εξήγηση σε αυτήν την απόφαση μας έκλεισε το τηλέφωνο στην μούρη λέγοντας αυτή είναι η κλήρωση και ότι έχει τελειώσει.

Ερωτόμαστε, θέλουμε ανάπτυξη της υδατοσφαίρισης στην επαρχία ή όχι;

Αξίζει να σπαταλάμε χιλιάδες ευρώ για μετακινήσεις ενώ δεν ακούγονται τα δίκαια αιτήματα μας;

Έχουν υπόψη οι άνθρωποι πώς γίνονται οι μετακινήσεις από τα νησιά και τι προβλήματα υπάρχουν σε αυτές;

Είμαστε απογοητευμένοι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με την στάση της ομοσπονδίας σε αιτήματα αγωνιστικά, δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με τα σωματεία που συμμετέχουν άλλα με το ύφος και τα ψέματα.

Η απόφαση για το αν θα συμμετέχουμε στην Β’ φάση του πρωταθλήματος θα εξαρτηθεί από το αν βρεθούν οικονομικοί πόροι, καθώς η μετακίνηση και η διαμονή κοστίζουν 3 φορές παραπάνω. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και καλό καλοκαίρι!».

Για την ΠΕΚΕΒ Χίου, Θοδωρής Παντελόγλου