Όπως ακριβώς αναμενόταν, η Γιούλια Εφίμοβα αποσύρθηκε από τους ημιτελικούς των 200μ. μικτή ατομική στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης της Γλασκόβης, γεγονός που δίνει την ευκαιρία στη Νικόλ Παυλοπούλου, η οποία ήταν η πρώτη επιλαχούσα του προκριματικού, να μπει από το… παράθυρο στη 16άδα.

Η Ρωσίδα δοκίμασε τις δυνάμεις της στη μικτή, χωρίς να καταφέρει κάτι ιδιαίτερο (ήταν 14η στον προκριματικό), κι έτσι δεν έχει κανένα λόγο να επιβαρύνει το πρόγραμμά της, δεδομένου ότι το απόγευμα κολυμπάει στον τελικό των 200μ. πρόσθιο, όπου είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ενώ από αύριο (8/8) ξεκινά την προσπάθειά της και στα 50μ. πρόσθιο. Αν και συνολικά ήταν 22η στον προκριματικό, η 17χρονη Παυλοπούλου επωφελήθηκε της ύπαρξης υπεράριθμων αθλητριών από Βρετανία, Ιταλία και Ουγγαρία και της απόσυρσης της Εφίμοβα και στις 19:39 θα έχει την ευκαιρία να κολυμπήσει σε έναν ημιτελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η ελληνική παρουσία στους πρωινούς προκριματικούς στη Γλασκόβη ολοκληρώθηκε με τον Ανδρέα Γεωργακόπουλο, ο οποίος κατετάγη 25ος (προτελευταίος) στα 800μ. ελεύθερο με 8:25.42. Με την καλύτερη επίδοση προκρίθηκε στον αυριανό (8/8) τελικό ο Ουκρανός Μιχάιλο Ρόμαντσουκ, που τερμάτισε σε 7:49.96, ενώ έμεινε εκτός οκτάδας ο Πολωνός Βόιτσιεχ Βόιντακ, που είχε τον καλύερο χρόνο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook Comments