Έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα υπέρ της Κίρισι το τελευταίο διάστημα, καθώς μιλάμε για μια ομάδα η οποία εκτός του ότι φιλοξενεί το Final 4 της Euro League στην έδρα της, έχει βρεθεί 11 φορές στην ίδια κατάσταση, χωρίς να έχει καταφέρει να πάρει ποτέ το τρόπαιο.

Ακόμη και ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας δήλωσε ότι μάλλον ήρθε η ώρα, αλλά το ίδιο πίστευαν και τις προηγούμενες έντεκα φορές, που δεν είναι λίγες.

Σίγουρα, όλοι λογαριάζουν χωρίς τον Ολυμπιακό και η Κίρισι θεωρεί ότι θα επιβάλλει όλο αυτό το κλίμα υπέρ της, ξοδεύοντας χρήματα για να πάρει το Final 4 στη Ρωσία, ασχέτως του ότι τα παιχνίδια έχουν λιγότερο κόσμο από την αναμέτρηση Δελφίνια Μεταμόρφωσης-Ναύπλιο για τη Β΄κατηγορία ανδρών.

Ο προπονητής του Θρύλου, Χάρης Παυλίδης δήλωσε μετά το ματς με τη Σαμπαντέλ στο osfp.gr τα εξής:

«Σήμερα τα κορίτσια δείξανε ψυχή. Παίξαμε φοβερή άμυνα και κρατήσαμε την καλύτερη επίθεση της Ευρώπης στα 7 γκολ. Είχα πει ότι αν κρατήσουμε την άμυνα σε μονοψήφιο νούμερο, έχουμε πολλές πιθανότητες. Ακόμα και όταν δυσκόλεψαν τα πράγματα και η διαιτησία έδωσε το δικαίωμα στις Ισπανίδες να ξεφύγουν στο σκορ,  εμείς δεν σταματήσαμε να παίζουμε σύμφωνα με το σύστημα μας. Αυτό απέδωσε καρπούς στο δεύτερο ημίχρονο, η άμυνα ήταν πολύ καλή και η επίθεση μας ήταν πιο παραγωγική και με πλουραλισμό. Σκοράραμε στον παραπάνω, στην κόντρα στα ίσια και μέχρι τέλους πιστεύαμε ότι θα γυρίσουμε το παιχνίδι όπως και έγινε. Μετά η ψυχολογία μας ήταν πολύ καλή και ήμουν σίγουρος ότι στα πέναλτι θα γυρίσουμε το παιχνίδι».

Ενώ όσον αφορά τον τελικό με την διοργανώτρια Κίνεφ Κίρισι που θα διεξαχθεί το Σάββατο (29/4 στις 18:00), επεσήμανε: «Η προσδοκία να κατακτήσεις το ευρωπαϊκό υπάρχει όταν αποκλείεις την Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε και στον τελικό ανεξάρτητα από αν παίζουμε στην έδρα του αντιπάλου. Υπάρχει φέτος και η πίεση από όλους για να πάρει τον τίτλο η Κίρισι. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ρώσικης ομοσπονδίας είπε ότι έχουν παίξει σε 11 φάιναλ φορ και μάλλον ήρθε η ώρα να το πάρουν. Αλλά λογαριάζει μάλλον χωρίς τον Ολυμπιακό».