Πατέρας Σαμψάκη: «Εγκαταλείπουν το παιδί μου χωρίς έλεος»;

by Aquafeed 24

Ο Ιωάννης Σαμψάκης πατέρας του πρωταθλητή καταδύσεων, Ανδρόγεω,μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η οικογένειά του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του γιου του, ζητώντας τη βοήθεια της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, της Πολιτείας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα welovesports.gr

«Εδώ και λίγες ημέρες το παιδί βρίσκεται στο κέντρο αποκατάστασης στην Τρίπολη. Μετά το σοβαρό τραυματισμό του νοσηλεύθηκε στο ΚΑΤ γα περίπου ένα μήνα. Μέχρι τώρα έχει υποβληθεί σε δυο επεμβάσεις. Στη δεύτερη μπήκαν μεταλλικά στοιχεία στον πέμπτο σπόνδυλο που έσπασε και αντικαταστάθηκε. Έγινε σπονδυλοδεσία και αποσυμπίεση νωτιαίου μυελού που εξακολουθεί όμως να έχει πρήξιμο.

«Αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη υπάρχουν 4-5 εξειδικευμένα κέντρα που μπορούν να υποδεχτούν το γιο μου και να ακολουθήσει μια αγωγή. Είναι στη Γερμανία, στη Σουηδία και αλλού. Εκεί πρέπει να μεταφερθεί ο Ανδρόγεως. Εκεί επιβάλλεται να μεταφερθεί. Εγώ δεν έχω τη δυνατότητα να το κάνω. Μπορεί όμως η Κολυμβητική Ομοσπονδία, μπορεί βεβαίως η Πολιτεία και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ο γιος μου δεν είναι ένας τυχαίος αθλητής, είναι μέλος της εθνικής μας ομάδας, έχει φέρει μετάλλια από σπουδαίες διοργανώσεις. Έτσι τον εγκαταλείπουν στο έλεος;»

Ο Ανδρόγεως έχει χάσει το 20% του βάρους του αν και τρώει. Χρειάζεται όλο το 24ωρο έναν άνθρωπο δίπλα του για όλες τις κινήσεις του. Ο πατέρας και η μητέρα του μοιράζουν την εβδομάδα για να βρεθούν στην Τρίπολη αφού έχουν άλλα τέσσερα παιδιά: «Έχουμε διαλυθεί σαν οικογένεια-συνεχίζει ο πατέρας του. Δεν μπορώ να τα κάνω όλα…Χρειάζεται κάποιος φορέας να αναλάβει να βρει έναν καλό εξειδικευμένο γιατρό στο εξωτερικό, ένα κέντρο αποκατάστασης, να τρέξει όσο γίνεται πιο γρήγορα το πολύ σοβαρό αυτό θέμα. Η Ομοσπονδία και η ΓΓΑ μπορεί να το κάνουν και οφείλουν να το κάνουν. Το παιδί μου έπαθε το ατύχημα εν ώρα εργασίας, την ώρα της προπόνησης. Ένα συνειδητοποιημένο παιδί που ήξερε πώς να κάνει προπόνηση. Δεν πρέπει να του σταθούν και να το βοηθήσουν. Πρέπει λέω εγώ, επιβάλλεται».

Δεν είναι λίγοι οι φορείς που διοργανώνουν εκδηλώσεις για την οικονομική ενίσχυση του αθλητή:

«Τους ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου. Με συγκινούν αφάνταστα και θέλω σε κάθε ένα ξεχωριστά να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Όμως, δεν θέλω να μετράω χρήματα. Θέλω να δω το γιο μου να επιστρέφει στο σπίτι. Να σταθεί και πάλι όρθιος».

Πηγή: www.welovesports.gr

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA