Παρελθόν ο Ατίλα Μπίρο από την Εθνική ομάδα γυναικών της Ουγγαρίας!

by Γιώργος Χρήστου

Στη λύση συνεργασίας με τον Ατίλα Μπίρο μετά από επτά χρόνια προχώρησε η Ομοσπονδία της Ουγγαρίας από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας Γυναικών. Ο έμπειρος τεχνικός «πλήρωσε» την έκτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα που είχε ως αποτέλεσμα το τέλος της συνεργασίας.

«Η γυναικεία ομάδα της Ουγγαρίας οφείλει πολλά στον Ατίλα Μπίρο για την προσφορά του όλα αυτά τα χρονιά» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νόρμπερτ Μαντάρας και προσθέτει: «Όταν ανέλαβε την ομάδα το 2015 η κατάσταση φαινόταν δύσκολη, όμως την αμέσως επόμενη χρονιά κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι επιτυχίες δεν σταμάτησαν εκεί καθώς πήρε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αλλά και το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Όμως η 5η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Σπλιτ και η 6η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα, που έφεραν την λύση συνεργασίας και οδήγησαν την Ομοσπονδία σε μια νέα αλλαγή».

Η Ουγγρική Ομοσπονδία σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τον αντικαταστάτη του με τους δύο Μάρτον Μπέντσουρ και Τόμας Βάργκα να συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες, οι οποίοι έχουν διατελέσει ομοσπονδιακοί τεχνικοί τα τελευταία χρόνια σε Νεάνιδες και Νέες Γυναίκες.

Ο Ατίλα Μπίρο καθοδήγησε για μια επταετία (2016-2023) την Εθνική ομάδα της Ουγγαρίας με απόλυτη επιτυχία κατακτώντας τα πάντα με τις Μαγυάρες. Συγκεκριμένα οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του σε 11 ημιτελικούς και έξι μετάλλια.

2016 χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

2020 χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

2021 ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

2021 χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

2022 ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

2022 ασημένιο μετάλλιο στο World League

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA