Πάολο Μπαρέλι: Το CAS τον δικαίωσε και επιστρέφει στην προεδρία της Ιταλικής Ομοσπονδίας

Βίοι αντίθετοι για τους μέχρι πρότινος ισχυρούς άνδρες της Ευρωπαϊκής κολυμβητικής Ομοσπονδίας (LEN/European Aquatics).

by Μάνος Φυρογένης

Την ίδια ώρα που ο Αντόνιο Σίλβα βρίσκεται σε… δεινή θέση, έχοντας απομακρυνθεί ήδη από τον θώκο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας της Πορτογαλίας και με τη θέση του στην κολυμβητική προεδρία της Ευρώπης να τίθεται υπό έντονη αμφισβήτηση, ο προκάτοχός του, Μάριο Μπαρέλι ζει μία από τις πιο ευτυχέστερες μέρες του. Και αυτό διότι το CAS δικαίωσε τον Ιταλό ο οποίος επιστρέφει στην θέση του προέδρου – χωρίς περιορισμούς και με κάθε νόμιμο δικαίωμα – της κολυμβητικής Ομοσπονδίας της πατρίδας του (FIN).

H Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου τον είχε κατηγορήσει για εικαζόμενες διοικητικές παρατυπίες σχετικά με το διάστημα που κατείχε το ρόλο του Γραμματέα της ίδιας της FINA και πριν από 11 μήνες το ανεξάρτητο Ethics Panel of World Aquatics τον χρέωσε με έναν ακόμα έτος αποκλεισμού από κάθε δραστηριότητα (3 στο σύνολο).

Στη Λωζάνη ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο για τέτοιες υποθέσεις στο οποίο είχε προσφύγει ο Μπαρέλι αποφάσισε την αθωότητα του. Μέρα δικαίωσης για τον Ιταλό που επιστρέφει στη θέση του στην προεδρεία της Ιταλικής Ομοσπονδίας έχοντας μεταξύ άλλων… εκδικητικές τάσεις για τις προσπάθειες αμαύρωσης της ακεραιότητάς του και του ποιόν του.

«Επιτέλους η απόφαση του CAS ακυρώνει όλες τις κατηγορίες και τις υποψίες που προκλήθηκαν στην Ιταλία και στο εξωτερικό και προσπάθησαν να χαλάσουν την εικόνα μου ως αθλητικού διευθυντή και πολιτικού» υπογράμμισε αρχικά ο Πάολο Μπαρέλι και πρόσθεσε: «Πάντα είχα πίστη στην τελική έκβαση της δικαιοσύνης. Πάντοτε γνώριζα το εργαλείο κάθε κατηγορίας που ισχυριζόταν αναληθή γεγονότα. Είμαι περήφανος που μπορώ να πω ότι η Ιταλική Κολυμβητική Ομοσπονδία μπόρεσε να προχωρήσει τα προγράμματα που είχαμε σχεδιάσει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι και να συνεχίσει στο υπέροχο μονοπάτι των επιτυχιών χάρις τους αθλητές και τις αθλήτριες, τους προπονητές και τους συλλόγους.

Πλέον οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν πλησιάζουν και θα μπορέσω να ριχτώ ξανά στον καθημερινό μόχθο χωρίς περαιτέρω σπατάλη ενέργειας που απαιτείται για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου από αβάσιμες και συκοφαντικές κατηγορίες. Ωστόσο, δεν θα παραλείψω να διώξω αυτούς που επιτέθηκαν σε εμένα και στην Ομοσπονδία της οποίας έχω την τιμή να προεδρεύω», ήταν τα λόγια του.

Διαβάστε επίσης:

 Αντόνιο Σίλβα: Σάλος με τον πρόεδρο της European Aquatics στην Πορτογαλία – Απομακρύνεται από το θώκο της Ομοσπονδίας

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA