Αντόνιο Σίλβα: Σάλος με τον πρόεδρο της European Aquatics στην Πορτογαλία – Απομακρύνεται από το θώκο της Ομοσπονδίας

Ο κύβος ερρίφθη και η υποψηφιότητα του Αντόνιο Σίλβα για την παραμονή του στην προεδρεία της European Auatics βρίσκεται στον... αέρα μετά την απόφαση της απομάκρυνσής του από τα ηνία της Πορτογαλικής Ομοπονδίας.

by Μάνος Φυρογένης

Λίγες μέρες αφότου η European Aquatics εξέδωσε δελτίο τύπου ανακοινώνοντας πως δεν θα ληφθούν μέτρα κατά του προέδρου Αντόνιο Σίλβα, μετά την αμφισβήτηση της ακεραιότητάς του, στην πατρίδα του έχει μπλεξίματα.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Πορτογαλικού Ινστιτούτου Αθλητισμού και Νεολαίας, Βίτορ Πατάκο, έδωσε την εντολή στην πορτογαλική Ομοσπονδία να καθαιρέσει τον Σίλβα από τα καθήκοντά του και τη θέση του προέδρου μετά από πεντάμηνη κυβερνητική έρευνα που κατέληξε στο συμπέρασμα πως η συμπεριφορά του ήταν ασυμβίβαστη με την ηγεσία μιας αθλητικής Ομοσπονδίας και δη της θέσης που κατείχε σε αυτή.

Η καταγγελία έγινε από την Alexandra Jorge, πρώην γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας. Φυσικά μία τέτοια εξέλιξη θέτει εν αμφιβόλω και την υποψηφιότητά του για τις εκλογές της ηγεσίας της European Aquatics την 27η του Γενάρη και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και του νομικού τμήματος αυτής που αποφάσισαν πως δεν υπήρξε κάποια παραβίαση των κανόνων και πως ο Αντόνιο Σίλβα είχε τη δυνατότητα να ζητήσει την επανεκλογή του, θέτοντας υποψηφιότητα.

Τόσο η European Aquatics όσο και η World Aquatics έλαβαν την επιστολή στις 3 Ιανουαρίου από την Alexandra Jorge, η οποία “ήθελε να επιστήσει την προσοχή σε καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα στην Πορτογαλία” και ανέφερε ότι θα πρέπει να “αναλύσουν αυτές τις καταστάσεις υπό το πρίσμα του κώδικα δεοντολογίας και διαφάνειας”.

Ο Σίλβα είναι ο μοναδικός επιλαχών ωστόσο η υποψηφιότητά του βασιζόταν στην εντολή που είχε πάρει από την Πορτογαλική Κολυμβητική Ομοσπονδία και με την απομάκρυνσή του είναι πιθανό να μην προχωρήσει η διαδικασία.

Δεδομένου ότι οι νέοι υποψήφιοι πρέπει να εγγραφούν τουλάχιστον 30 ημερολογιακές ημέρες πριν από τη διενέργεια νέων εκλογών, η ψηφοφορία στις 27 του τρέχοντος μήνα, είναι σχεδόν βέβαιο πως ακυρωθεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Inquisitor, ο Σίλβα αμφισβητήθηκε σχετικά με την “καταχώρηση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας σε ένα σύστημα και εταιρεία για την ασφάλεια του νερού στο όνομά του και σχετικά με ενδείξεις για νεποτισμό που συνδέονται με συμβάσεις που παραχωρήθηκαν σε παρόχους υπηρεσιών τόσο στην πορτογαλική όσο και στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία και θέσεις και προνόμια που παραχωρήθηκαν σε στενούς συνεργάτες όσων κατέχουν ηγετικές θέσεις στην Ευρώπη”.

Ουσιαστικά, η Alexandra Jorge αμφισβήτησε τη χρήση των κονδυλίων της Ομοσπονδίας για τους σκοπούς της προεδρικής εκστρατείας του Σίλβα ενόψει των εκλογών για τον προεδρικό θώκο της Ευρώπης.

“Η European Aquatics πιστεύει ότι η επιστολή της κας Jorge έχει αντιμετωπιστεί προσεκτικά σύμφωνα με τους κανόνες της European Aquatics και ότι οι πληροφορίες που παρουσίασε δεν δικαιολογούν αμφιβολίες για την ακεραιότητα του Antonio da Silva είτε ως προέδρου της European Aquatics είτε ως υποψηφίου για την προεδρία”, τόνισε το Νομικό Τμήμα ωστόσο οι εξελίξεις τρέχουν και δεν είναι υπέρ του Σίλβα.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA