Τεράστια μάχη, που μόνο παίκτες με ψυχή μπορούν να δώσουν, ανάμεσα σε ΝΟ Πατρών και Πανιώνιο, στο κολυμβητήριο «Α.Πεπανός», με τις δύο ομάδες να καταθέτουν και την τελευταία σταγόνα ιδρώτα που είχαν για το θετικό αποτέλεσμα, ενώ στο φινάλε έσπασαν καρδιές!

Όμως είναι αλλιώς να είσαι Πανιώνιος, όπως λέει το γνωστό σύνθημα των «Πανθήρων» και εν τέλει ο «Ιστορικός» σημείωσε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της σύγχρονης ιστορίας του με σκορ 7-8, πετυχαίνοντας έτσι τον μεγάλο του στόχο, την παραμονή στην Α1 κατηγορία ανδρών.

Τη σεζόν 2017-2018 οι «κυανέρυθροι» θα βρίσκονται στα μεγάλα σαλόνια και ο Κώστας Δήμου μπορεί να νιώθει απολύτως ικανοποιημένος από τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Από την άλλη, η σπουδαία ομάδα του ΝΟ Πατρών γεύεται την πίκρα του υποβιβασμού, όμως όλοι αναγνωρίζουν ότι μόχθησαν και επιδίωξαν να ανατρέψουν τα δεδομένα, έως και λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, χωρίς να αλλοιώσουν σε καμία στιγμή το πρωτάθλημα. Και αυτό κανείς, ποτέ, δεν θα μπορέσει να τους το πάρει. 

Μετά το τέλος του αγώνα κι ενώ οι παίκτες ήταν ακόμη στο νερό, ο Ν. Καρακάσης του Πανιωνίου γρονθοκόπησε -σύμφωνα με το φύλλο αγώνα- παίκτη του ΝΟΠ και αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για βιαιοπραγία, με συνέπεια να ανάψουν τα αίματα και να απειληθεί γενική σύρραξη η οποία απετράπη με την επέμβαση των ψυχραιμότερων.

ΝΟ Πατρών-Πανιώνιος

Οκτάλεπτα: 2-2, 3-2, 1-3, 1-1.

NO Πατρών: Αθανασίου 1, Κανελλόπουλος Β. 1, Τουλγαρίδης 1, Φυκούρας 1, Παπάκος 1, Βικάτος 2.

Πανιώνιος: Κουτσιαλής 2, Μαζοκοπάκης 1, Κουλιεράκης 2, Θεοδόσης 1, Βέκκος 1, Γαβαλάς Γ 1.