Την πιο σημαντική ημέρα της μικρής ιστορίας της ζει η υδατοσφαίριση της Πτολεμαΐδας, καθώς τα Δελφίνια πήραν για πρώτη φορά την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Παίδων και οι άνθρωποι της τοπικής ομάδας το πανηγύρισαν δεόντως.

Παράλληλα, ο ΝΟ Πατρών με τη μακρά και ισχυρή παράδοση στα ηλικιακά πρωταθλήματα έμεινε εκτός συνέχειας, όμως με δημόσια τοποθέτηση δίδαξε ήθος και γίνεται παράδειγμα προς μίμηση:

«Οι ανταγωνιστικές και δυνατές ομάδες, όπως γνωρίζουμε πολύ καλά, δεν γίνονται ξαφνικά σε μια χρονική περίοδο, αλλά είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς, και δεσίματος μέσα από την καθημερινή κοινή προσπάθεια αθλητών και προπονητών. Η φετινή ηλικιακή ομάδα των παίδων (κάτω των 15 ετών) δυστυχώς βρέθηκε ελλιπής και η προσθήκη των μικρότερων αθλητών (Κ13), δεν κατάφερε να δομήσει τόσο σύντομα ένα νέο αξιόλογο σύνολο.

Δεν πειράζει αυτή είναι η ομορφιά του αθλητισμού, να μαθαίνουμε από τις ήττες μας και να προσπαθούμε συνεχώς για το καλύτερο. Οι επιτυχίες που σίγουρα σύντομα θα έρθουν θα είναι πιο γλυκές και μεγάλες, καθώς θα είναι αποτέλεσμα θέλησης και προσπάθειας να ξεπεράσουμε τα λάθη και τους εαυτούς μας για το καλό της ομάδας και των συναθλητών μας.

Πολλά μπράβο στους αθλητές μας, που οι περισσότεροι αν και ήσαν μικρότεροι ηλικιακά αντιμετώπισαν με βάση το ταλέντο τους και το πείσμα που τους διακρίνει, ισάξια τους αντίπαλους τους από την ΝΕΠ και τον Νηρέα Λαμίας και έχασαν την πρόκριση στις λεπτομέρειες.

Τέλος συγχαρητήρια στην ομάδα και τους προπονητές της ΝΕΠ. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην επόμενη φάση να εκπροσωπήσουν άξια την πατρινή υδατοσφαίριση. Συγχαρητήρια επίσης και στην πρώτη ομάδα του Ομίλου Πάτρας τον Νηρέα Λαμίας για την έξοχη παρουσία τους εκτός έδρας. Καλή επιτυχία για την συνέχεια».

Αναλυτικά οι 25 που περνούν είναι: Νηρέας Χαλανδρίου, Εθνικός Πειραιά, Ηλυσιακός (από τον Α’ Όμιλο Αττικής), Παλαιό Φάληρο, ΓΣ Περιστερίου, ΑΝΟ Γλυφάδας (από τον Β’ Όμιλο Αττικής), ΝΟ Βουλιαγμένης, ΝΟ Χίου, ΑΟ Πετρούπολης (από τον Γ’ Όμιλο Αττικής), Πανιώνιος, Παναθηναϊκός, Νηρέας Γέρακα (από τον Δ’ Όμιλο Αττικής), Ολυμπιακός, ΝΟ Χανίων, ΝΟ Ρεθύμνου (από τον Όμιλο Κρήτης), ΣΑΠΚ Νεάπολης, ΠΑΣ Φοίβος, ΟΦΘ (από τον Όμιλο Θεσσαλονίκης), ΠΑΟΚ, Πανσερραϊκός, Δελφίνια Πτολεμαϊδας (από τον όμιλο Κοζάνης), Νίκη Βόλου, ΝΟ Λάρισας (από τον Όμιλο Θεσσαλίας), Νηρέας Λαμίας, ΝΕ Πατρών (από τον Όμιλο Πάτρας).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Κυριακής και οι τελικές βαθμολογίες και στους εννέα Ομίλους:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κολυμβητήριο Ν. Σμύρνης):

Εθνικός Πειραιά – Ηλυσιακός 13-3, Νηρέας Χαλανδρίου – Μίλων 14-5, Άλμα Κλαμπ – Εθνικός Πειραιά 6-13, Ηλυσιακός – Νηρέας Χαλανδρίου 5-8.

Η Βαθμολογία (Τελική):

1. Νηρέας Χαλανδρίου 12

2. Εθνικός Πειραιά 9

3. Ηλυσιακός 6

…………………………

4. Άλμα Κλαμπ 3

5. Μίλων 0

Β’ ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κολυμβητήρια Ηλιούπολης, Φαλήρου, Περιστερίου):

ΑΝΟ Γλυφάδας – ΓΣ Ηλιούπολης 11-7, ΓΣ Περιστερίου – ΑΝΟ Γλυφάδας 9-5.

Η Βαθμολογία (Τελική):

1. Παλαιό Φάληρο 9

2. ΓΣ Περιστερίου 6

3. ΑΝΟ Γλυφάδας 3

……………………….

4. ΓΣ Ηλιούπολης 0

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κολυμβητήριο Βουλιαγμένης):

ΝΟ Χίου – Άρης Νίκαιας 32-0, ΝΟ Βουλιαγμένης – ΑΟ Πετρούπολης 15-2, ΑΕ Κερατσινίου – ΝΟ Χίου 1-20, Άρης Νίκαιας – ΝΟ Βουλιαγμένης 0-5 χωρίς αγώνα (δεν κατέβηκε ο Άρης Νίκαιας που μηδενίζεται στο συγκεκριμένο παιχνίδι και του αφαιρείται ένας βαθμός).

Η Βαθμολογία (Τελική):

1. ΝΟ Βουλιαγμένης 12

2. ΝΟ Χίου 9

3. ΑΟ Πετρούπολης 6

………………………….

4. Άρης Νίκαιας 2

5. ΑΕ Κερατσινίου 0

Σ.Σ.: Ο Άρης Νίκαιας έχει έναν μηδενισμό και -1 βαθμό.

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κολυμβητήρια Νίκαιας, Ν. Σμύρνης):

Παναθηναϊκός – Νηρέας Γέρακα 12-1, Πανιώνιος – Ιωνικός 19-2, Νηρέας Γέρακα – Πανιώνιος 6-15.

Η Βαθμολογία (Τελική):

1. Πανιώνιος 9

2. Παναθηναϊκός 6

3. Νηρέας Γέρακα 3

……………………..

4. Ιωνικός 0

Σ.Σ.: Ο Τρίτων Αμαρουσίου δεν εμφανίστηκε στους αγώνες.

ΟΜΙΛΟΣ ΚΡΗΤΗΣ (Κολυμβητήριο Χανίων):

ΑΕ Χαϊδαρίου – ΝΟ Χανίων 5-8, Πλιτς Πλατς – Ολυμπιακός 0-16, ΝΟ Ρεθύμνου – ΑΕ Χαϊδαρίου 10-4, ΝΟ Χανίων – Πλιτς Πλατς 8-4.

Η Βαθμολογία (τελική):

1. Ολυμπιακός 12

2. ΝΟ Χανίων 9

3. ΝΟ Ρεθύμνου 6

………………………

4. ΑΕ Χαϊδαρίου 3

5. Πλιτς Πλατς 0

ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Κολυμβητήριο Εθνικό):

ΠΑΣ Φοίβος – ΣΑΠΚ Νεάπολης 11-11, ΟΦΘ – ΕΑΤΕΚ 4-8, Ηρακλής – ΠΑΣ Φοίβος 1-15, ΣΑΠΚ Νεάπολης – ΟΦΘ 14-6.

Η Βαθμολογία (Τελική):

1. ΣΑΠΚ Νεάπολης 10

2. ΠΑΣ Φοίβος 10

3. ΟΦΘ 3

………………………

4. Ηρακλής 3

5. ΕΑΤΕΚ 3

ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Κολυμβητήριο Πτολεμαϊδας):

Πανσερραϊκός – Πύρρος Ιωαννίνων 14-7, Δελφίνια Πτολεμαϊδας – ΠΑΟΚ 2-15, ΚΕ Κοζάνης – Πανσερραϊκός 9-16, Πύρρος Ιωαννίνων – Δελφίνια Πτολεμαϊδας 6-15.

Η Βαθμολογία (Τελική):

1. ΠΑΟΚ 12

2. Πανσερραϊκός 9

3. Δελφίνια Πτολεμαίδας 6

…………………………………….

4. ΚΕ Κοζάνης 3

5. Πύρρος Ιωαννίνων 0.

ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Κολυμβητήριο Λάρισας):

Οι αγώνες είχαν ολοκληρωθεί από το Σάββατο.

Η Βαθμολογία (Τελική):

1. Νίκη Βόλου 9

2. ΝΟ Λάρισας 6

……………………

3. ΝΕ Λάρισας 3

4. ΟΥΚ Βόλου 0

ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΑΣ (Κολυμβητήριο Πεπανός):

ΝΟ Καλαμάτας – ΝΕ Πατρών 1-26, Νηρέας Λαμίας – ΝΟ Πατρών 11-11, Νηρέας Λαμίας – ΝΟ Καλαμαάτας 17-3, ΝΟ Πατρών – ΝΕ Πατρών 10-13.

Η Βαθμολογία (Τελική):

1. Νηρέας Λαμίας 7

2. ΝΕ Πατρών 6

…………………….

3. ΝΟ Πατρών 4

4. ΝΟ Καλαμάτας 0

Η Γ’ φάση του πρωταθλήματος Παίδων θα διεξαχθεί 12-14/5. Η κλήρωση της Γ’ φάσης θα γίνει τη Μ. Τετάρτη 12/4 στις 12.00 στα γραφεία της ΚΟΕ.