Παγκόσμιο Πρωτάθλημα – Ντόχα: Στα ημιτελικά Χρήστου – Μακρυγιάννης, πρώτη κούρσα για Δρασίδου!

by Aquafeed 24

Κανένα πρόβλημα δεν είχαν να πάρουν το εισιτήριο για τα απογευματινά ημιτελικά των 50μ ύπτιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο Απόστολος Χρήστου και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης.

Ο Χρήστου κολύμπησε σε 25.03 για να περάσει με την 11η επίδοση ενώ ο Μακρυγιάννης πήρε το τελευταίο εισιτήριο τερματίζοντας σε 25.18.

Ο ταχύτερος των προκριματικών ήταν ο Πολωνός Σόβερι Μάσιουκ με 24.58.

Η κατάταξη στα προκριματικά ΕΔΩ.

Οι ημιτελικές σειρές θα διεξαχθούν το απόγευμα στις 19:06.

Οι δηλώσεις των Ελλήνων:

Απόστολος Χρήστου: «Έκανα το επόμενο βήμα και περιμένω το απόγευμα να κολυμπήσω ακόμα πιο γρήγορα για να μπω στον τελικό. Βήμα βήμα θα τα καταφέρω. Είχα δύο μέρες να ξεκουραστώ και πιστεύω ότι το απόγευμα θα είμαι καλύτερος από το πρωί».

Βαγγέλης Μακρυγιάννης: «Περάσαμε! Ήμουν 16ος και χαίρομαι που θα είμαι στον ημιτελικό. Ήταν μια καλή κούρσα πιστεύω για πρωί. Το απόγευμα θέλω κάτι καλύτερο και από εκεί και πέρα ένα ατομικό ρεκόρ είναι για μένα ο μεγάλος στόχος. Πιστεύω ότι έχω μία επίδοση στο 24, αλλά με ότι καλύτερο από το 25.13 που είναι το ρεκόρ μου θα είμαι ευχαριστημένος. Η εμφάνισή μου στο 100άρι σίγουρα με έχει βοηθήσει και αλλά και το 50άρι για την αυριανή σκυταλοδρομία (4Χ100μ μεικτή ανδρών), όπου κυνηγάμε κάτι πολύ καλό».

Στην 20ή θέση η Μαρίλεια Δρασίδου

Η Μαρίλεια Δρασίδου δεν πλησίασε το ατομικό της (και πανελλήνιο ρεκόρ) στα 50μ πρόσθιο (30.85) και έμεινε εκτός ημιτελικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

Η κορυφαία Ελληνίδα πρόσθια στο 50αρι, ολοκλήρωσε την 3η προκριματική σειρά σε 31.49 και με τη 16αδα να κλείνει στο 31.25, έμεινε εκτός ημιτελικών ολοκληρώνοντας στην 20ή θέση.

H Ιταλίδα Μπενεντέτα Πιλάτο με 29.89 ήταν η ταχύτερη των προκριματικών με την Κιάντινγκ Ταγκ (Κίνα) να ακολουθεί έχοντας 29.93 ενώ η Ρούτα Μεϊλουτίτε που είναι η κάτοχος του τίτλου (και του παγκόσμιου ρεκόρ με 29.19) πέρασε με την τρίτη επίδοση κάνοντας 30.05.

Οι δηλώσεις της Ελληνίδας πρωταθλήτριας:

«Δεν ήταν άσχημη η κούρσα, αλλά πρέπει λίγο να δω τι λάθη έκανα. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα μεγάλες προσδοκίες για το ατομικό, γιατί έχω έρθει καθαρά για την σκυτάλη. Αυτό είχα στο μυαλό μου και θέλω αύριο να πάω καλά στα 100μ ελεύθερο και να πάρουμε την πρόκριση».

«Έχω δουλέψει περισσότερο στο ελεύθερο και στο πρόσθιο δεν είμαι σωματικά στα καλύτερά μου, δηλαδή θα έπρεπε να είμαι λίγο πιο βαριά και πιο δυνατή, ενώ στο ελεύθερο μου βγαίνει καλύτερα σε αυτή την κατάσταση. Ήξερα ότι η πρόκριση στα ημιτελικά ήταν μέσα στις δυνατότητές μου, αλλά δεν βγήκε. Με στεναχωρεί λιγάκι που πάντα είμαι κοντά, έχω την ευκαιρία και την χάνω, είτε εξαιτίας κάποιου τραυματισμού ή δεν μου βγαίνουν τα κιλά. Όμως το σημαντικό σε αυτό το παγκόσμιο είναι να πάρουμε τις Ολυμπιακές προκρίσεις. Είμαι αισιόδοξη, έχουμε πολύ ωραίο κλίμα στην ομάδα και με τα κορίτσια της σκυτάλης αλλά και με τα παιδιά ολόκληρης της αποστολής. Έχουν πάρει όλοι την πρόκριση και νομίζω ήρθε και η σειρά μου. Θα τα δώσουμε όλα και ελπίζω για το καλύτερο».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA