Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ντόχα, Ντουντουνάκη: Με… φόρα από το Οτοπένι για να ξορκίσει τα μάγια της 9ης θέσης

Η «βασίλισσα» της ευρωπαϊκής κολύμβησης πηγαίνει φορτσάτη στη Ντόχα, δηλώνοντας πως: «όταν έρθει η ώρα, θα βγει και το πολυπόθητο ρεκόρ που παλεύω.»

by Μάνος Φυρογένης

Με φόρα από το Οτοπένι της Ρουμανίας όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ πεταλούδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 25άρας πισίνας (τον περασμένο Δεκέμβριο), η Άννα Ντουντουνάκη είναι πανέτοιμη για την 6η παρουσία της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, στη Ντόχα (2015, 2017, 2019, 2022, 2023).

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει μείνει δυο φορές στην 9η θέση (το 2022 στα 100μ πεταλούδα και το 2023 στα 50μ πεταλούδα). Δυο φορές δηλαδή έχασε τον τελικό στο… παρά ένα. Το 2022 στη Βουδαπέστη η Ντουντουνάκη έχασε συγκεκριμένα για δυο εκατοστά του δευτερολέπτου την πρόκριση στον τελικό των 100μ. πεταλούδας καθώς σημείωσε 57.93 και κατέλαβε την 4η θέση στην πρώτη ημιτελική σειρά, όμως μετά και τη δεύτερη βρέθηκε στην 9η θέση της γενικής κατάταξης και εκτός του τελικού. Η όγδοη που πέρασε τότε , ήταν η Αιγύπτια Φαρίντα Οσμάν με 57.91. Το 2021 στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ντουντουνάκη ήταν και πάλι 9η με 57.25 (πανελλήνιο ρεκόρ), όμως η Λευκορωσίδα Αναστασία Σκουρντάι με 57.19 την άφηνε εκτός του τελικού.

Και το 2023 στη Φουκουόκα, έχασε τον τελικό για πέντε εκατοστά και έμεινε πάλι 9η στα 50μ πεταλούδα. Κολύμπησε στην πρώτη ημιτελική σειρά σε 25.82 (η καλύτερη κούρσα της καριέρας της μετά αυτή του πανελλήνιου ρεκόρ 25.65), τερμάτισε 4η και περίμενε τη δεύτερη σειρά. Εκεί η Σουηδή Σάρα Γιούνεβικ τερμάτισε σε 25.77 και άφησε 9η (για μια ακόμη φορά) τη πρωταθλήτριά μας.

Από τότε μεσολάβησαν πολλά, κυρίως χαρμόσυνα. Το χαμόγελο επανήλθε. Στο πλούσιο και εκτός αθλητισμού βιογραφικό της Άννας Ντουντουνάκη, προστέθηκε μια πολύ σπουδαία διάκριση. Στη Ντόχα θα κολυμπήσει στα 50 και 100μ. πεταλούδα, αλλά και 4×100 μικτή ομαδική, 4×100 μικτή mixed.

Η Άννα Ντουντουνάκη λίγο πριν βουτήξει στην πισίνα του Aspire Dome, δήλωσε για χάρη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «

 «Η προετοιμασία πήγε καλά, και αυτό φαίνεται. Γενικότερα και από όλους μας έχει γίνει μια πιο στοχευμένη και οργανωμένη προσπάθεια, από τον προπονητή μου, τον γυμναστή μου, ακόμα και στο θέμα της διατροφής μου που το έχω δουλέψει πάρα πολύ. Τη νοιώθω καθημερινά αυτή την αλλαγή. Δεν θέλω να σκέφτομαι πολύ, ξυπνάω και σκέφτομαι την προπόνησή μου όχι τους αγώνες. Στο ευρωπαϊκό της 25άρας στο Οτοπένι έγινε μια πολύ καλή αρχή. Μου έδωσε ώθηση και αυτοπεποίθηση και ήταν κάτι που χρειαζόμουν. Δεν θέλω να λέω πολλά, όταν έρθει η ώρα του αγώνα θα έχω χτίσει μέρα με τη μέρα τη δουλειά μου και πιστεύω πως θα βγει, θα φανεί και θα έρθει το πολυπόθητο ρεκόρ που παλεύω. Για τις σκυτάλες, είναι πολύ ωραίο που μαζευτήκαμε όλα τα παιδιά μαζί. Αν και οι τέσσερις είμαστε σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και βγάλουμε το καλύτερο δυνατό, ειδικά με την mixed πιστεύω πως έχουμε πολλές πιθανότητες να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και θα είναι κάτι πολύ ωραίο. Το έζησα πριν τρία χρόνια στο ΟΑΚΑ που πήραμε τη πρόκριση για το Τόκιο, θα είναι κάτι το εκπληκτικό να τα καταφέρουμε».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA