Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ντόχα, Κοντογεώργου: Στα ημιτελικά των 200μ πρόσθιο

Πρεμιέρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού στίβου της Ντόχα και για την Ελένη Κοντογεώργου και πρόκριση στα ημιτελικά των200μ πρόσθιο.

by Μάνος Φυρογένης

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λένε και οι Έλληνες κολυμβητές και κολυμβήτριες σπεύδουν να επιβεβαιώσουν το ρητό του θυμόσοφου λαού. Λίγη ώρα μετά το Πανελλήνιο Ρεκόρ του Απόστολου Σίσκου στα 200μ ύπτιο, η Ελένη Κοντογεώργου στην πρεμιέρα της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα, στη δεύτερη συνολικά συμμετοχή της, κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά των 200μ πρόσθιο κολυμπώντας στην ταχύτατη τελευταία σειρά.

Έπειτα από την 24η θέση της στη Φουκουόκα πέρυσι, η νεαρή κολυμβήτρια που κολύμπησε στην 1η διαδρομή στην τελευταία προκριματική σειρά, τερμάτισε την απόσταση σε χρόνο 2.28.53 και προκρίθηκε με την 15η καλύτερη επίδοση στα ημιτελικά (19:19 το απόγευμα της Πέμπτης η πρώτη κούρσα).

Η Κοντογεώργου πήρε έτσι την πολυπόθητη πρόκριση στην τοπ 16άδα του κόσμου και θα προσπαθήσει το απόγευμα να κολυμπήσει κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ της Αγγελικής Έξαρχου (2.27.39), με το οποίο έχει φλερτάρει και εκείνη (2.27.68).

Ταχύτερη όλων ήταν η δευτεραθλήτρια κόσμου στη Φουκουόκα, Κέιτ Ντάγκλας με χρόνο 2.24.15. H οκτάδα του περσινού τελικού έκλεισε στα 2:24.16, ωστόσο στη Ντόχα είναι δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο μιας και υπάρχουν απουσίες.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA