Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ντόχα, Εθνική ομάδα mixed 4Χ100μ Μεικτή: «Είναι μεγάλη τιμή για την χώρα μας και τα παιδιά που παρακολουθούν»

by Γιώργος Χρήστου

Οι τέσσερις κολυμβητές μας απέδειξαν για ακόμα μία φορά ότι η Ελλάδα αξίζει να βρίσκεται στις κορυφαίες χώρες παγκοσμίως στην κολύμβηση και μετά την 5η θέση στην μεικτή σκυταλοδρομία 4Χ100μ μεικτή, παίρνουν μεγάλο θάρρος να συνεχίσουν την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν:

Νόρα Δράκου: «Ηρέμησα μετά τα 50μ ύπτιο και μπήκα να απολαύσω τον τελικό. Τον ευχαριστήθηκα πολύ και οριακά πίστεψα ότι θα πάρουμε μετάλλιο. Ήρθε η Άννα πολύ δυναμικά και λέω ότι το έχεις αλλά στην τελική δεν το είχα. Το πάλεψα όμως πάρα πολύ μέχρι τέλους. Κουράστηκα γιατί ήμουν πολύ νευρική από το πρωί, όμως ήταν μια πάρα πολύ όμορφη σκυτάλη και την απολαύσαμε όλοι πάρα πολύ. Δεν είναι λίγη η 5η θέση στην πρώτη συμμετοχή σε τελικό σε αυτή τη σκυτάλη. Είναι μεγάλη τιμή για την χώρα μας και τα παιδιά που παρακολουθούν. Να βλέπουν, να χαίρονται και να ελπίζουν ότι μια μέρα θα είναι αυτοί που θα στελεχώσουν αυτήν την ομάδα. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να δώσουμε».

Απόστολος Χρήστου: «Το χάρηκα πολύ. Ήθελα να κολυμπήσω πιο γρήγορα αλλά τελικά δεν τα κατάφερα. Από τη μία χαίρομαι γιατί ήταν αυτό που μπορούσα χθες στον τελικό αλλά αν κολυμπούσα σήμερα πιο γρήγορα θα στεναχωριόμουν για χθες γιατί δεν θα είχα βγάλει τον καλύτερό μου εαυτό. Είμαστε χαρούμενοι και μέχρι τα 350μ πίστευα και εγώ ότι αν κρατηθεί λίγο ακόμα η Νόρα και έρθει και κάποια ακύρωση ίσως τα καταφέρναμε να είμαστε στο βάθρο. Τα δώσαμε όλα και η 5η θέση είναι πολύ ιδιαίτερη για εμάς. Όπως κάναμε και στο Τόκιο μια πολύ καλή εμφάνιση έτσι κάναμε και εδώ. Πιστεύω στο Παρίσι θα είμαστε έτσι αισιόδοξοι και θα πάρουμε μια καλή θέση».

Άννα Ντουντουνάκη: «Ήταν πολύ ωραία κούρσα και είναι από τις μέρες που θυμάμαι γιατί απολαμβάνω αυτό που κάνω. Στεναχωριέμαι που δεν κατάφερα να έχω την ίδια ψυχολογία και στο ατομικό μου γιατί τα βάζω με τον εαυτό μου αλλά χαίρομαι πολύ για σήμερα γιατί πρώτον πέρασα πολύ καλά με τα παιδιά, δεύτερον χαίρομαι που περάσαμε στον τελικό και είχαμε μια ευκαιρία για απογευματινή κούρσα και όχι απλά μπήκαμε στον τελικό αλλά πλασαριστήκαμε και στην 5η θέση που είναι κάτι μοναδικό. Και τρίτον γιατί σήμερα είχα στόχο να γράψω 56 και πραγματικά μου δείχνει ότι μπορούσα απλά δεν το διαχειρίστηκε όπως θα έπρεπε τις προηγούμενες μέρες. Ο κόπος μου δεν έχει πάει χαμένος. Έχουμε περάσει πάρα πολλές στιγμές με τα παιδιά και το γεγονός ότι κολυμπήσαμε αυτή την σκυτάλη στο Τόκιο της δίνει άλλη χάρη».

Γιώργος Ασπουγαλής: «Είναι φανταστικές οι τελευταίες δύο μέρες, καθώς και χθες ήταν πολύ καλή. Το πρωί πέτυχα έναν προσωπικό στόχο, τον πρώτο και βασικό που είχαμε θέσει, δηλαδή να πάρουμε την πρόκριση και να κολυμπήσω ένα καλό 100άρι που επιτέλους μου αξίζει ο χρόνος. Ήθελα να κολυμπήσω και τώρα γρήγορα, ένιωθα καλά στο νερό, αλλά ίσως να είμαι κουρασμένος μετά από τέσσερις γρήγορες κούρσες. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι εντελώς απογοητευμένος από το απογευματινό μου 100άρι, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να δείξει 1:00. Όμως δεν απογοητεύομαι γιατί τώρα ξέρω πάνω σε τι να δουλέψω. Έχουμε και άλλους αγώνες που θα μπορώ να κολυμπήσω ατομικά στα 100μ για να δω σε τι κατάσταση βρίσκομαι. Συγχαρητήρια στα παιδιά και σε όλους. Η 5η θέση είναι μεγάλο πράγμα και το ευχαριστηθήκαμε όλοι».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA