Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ντόχα, Εθνική ομάδα: Έχασε από τον κακό ισπανικό «δαίμονα» αλλά δεν χάθηκε

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών που δεν είχε τις Χυδηριώτη και Ελευθεριάδου στη σύνθεσή της, δεν κατόρθωσε να φανεί ανταγωνιστική απέναντι στις Ισπανίδες μέχρι τέλους και γνώρισε την πρώτη της ήττα στο παγκόσμιο της Ντόχα. «Τελικός» το ματς με την Κίνα.

by Μάνος Φυρογένης

Με την παρουσία της στο πρώτο οκτάλεπτο άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια του παιχνιδιού η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών που έχασε το… μυαλό της κατά τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στις Ισπανίδες και γνώρισε την πρώτη της ήττα στη διοργάνωση.

Η ελληνική ομάδα – που έπαιξε χωρίς τις Ελευθεριάδου και Χυδηριώτη λόγω ίωσης  – «πλήρωσε» το κάκιστο ποσοστό της στην παίκτρια παραπάνω (3/14), απογοητεύτηκε προς το τέλος του αγώνα που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό της «φούρια ρόχα» και εν τέλει ηττήθηκε εύκολα.

Μία ήττα-απότομη προσγείωση που αυτομάτως σημαίνει πως αποχαιρετά η «γαλανόλευκη» την πρωτιά του Β’ ομίλου και θα χρειαστεί να παίξει χιαστί παιχνίδι για να βρεθεί στην 8άδα του Παγκοσμίου, αν και εφόσον κάνει το καθήκον της απέναντι στην Κίνα που κέρδισε τη Γαλλία στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής.

Έχασαν αλλά δεν χάθηκαν τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου που πρέπει να ανασκουμπωθούν, να ανασυγκροτηθούν και να μη χάσουν την πίστη τους στις δυνατότητές τους γιατί τα σπουδαιότερα είναι μπροστά. «Τελικός» το παιχνίδι με την Κίνα την Πέμπτη (8/2).

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 16-8

Κάπως άναρχα ξεκίνησε το σημαντικό αυτό παιχνίδι με την Ιωάννα Σταματοπούλου να υψώνει… τείχος και να σταματά τρεις φορές τις αντιπάλους της, οι δύο εκ των οποίων από τα δεξιά.

Η Εθνική μας ομάδα ήταν αυτή που μπήκε σε θέση οδηγού με πολύ όμορφο γκολ από την Ειρήνη Νίνου. Η «γαλανόλευκη» άμυνα λειτουργούσε άριστα στα πρώτα 4 λεπτά όμως στην επίθεση η ελληνική ομάδα σπατάλησε τις πρώτες δύο φορές που βρέθηκε να παίζει με παίκτρια παραπάνω (απόκρουση Τέρε και λάθος πάσα).

Την τρίτη ευκαιρία ωστόσο οι τριταθλήτριες Ευρώπης δεν τη σπατάλησαν. Η κερδισμένη αποβολή ήρθε από την Ξενάκη, η Νίνου που είχε κερδίσει και ένα επιθετικό φάουλ νωρίτερα, πέρασε γρήγορα και έξυπνα στα στην αριστερόχειρα του Ολυμπιακού και εκείνη δεν χαρίστηκε για να βάλει και πάλι μπροστά την Εθνική μας.

Οι μάχες στα δύο μέτρα ήταν ομηρικές με τις δύο ομάδες να χάνουν τα δύο επόμενα παραπάνω όμως η Άνι Εσπάρ λίγο πριν εκπνεύσει το οκτάλεπτο σηκώθηκε και έστειλε τη μπάλα στο «Γ» της εξαιρετικής Σταματοπούλου για το 2-2 της πρώτης περιόδου.

Η ελληνική ομάδα στεκόταν πολύ καλά μέσα στο νερό παρά τις δύο σημαντικές της απουσίες και με όπλο την αμυντική της λειτουργία είχε καταφέρει να χαλάσει το μυαλό της «φούρια ρόχα». Η συνθήκη αυτή ωστόσο όπως αποδείχθηκε, κράτησε για ένα μόλις οκτάλεπτο.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι Ισπανίδες πήραν κεφάλι με εκτέλεση πέναλτι της Ορτίθ από παράβαση που κέρδισε η Λέιτον. Η Αλεξία Καμμένου έβαλε δύο φουνταριστές (Ασημάκη και Μυριοκεφαλιτάκη) στα δύο μέτρα όμως η μπάλα δεν πέρασε από την άμυνα ζώνης με τις Ισπανίδες να σκοράρουν με την Λέιτον στην επόμενη φάση από άρτια εκτελεσμένη παίκτρια παραπάνω.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα εξελισσόταν σε… πληγή της «γαλανόλευκης» αφού και η πέμπτη απόπειρα (1/5) σταμάτησε στα απλωμένα χέρια της Τέρε. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να περάσουν τη μπάλα στην εκάστοτε φουνταριστή με την αρχηγό Μάικα Γκαρθία να κερδίζει το πέναλτι από τη Νίνου και την Ορτίθ να νικά και πάλι την Σταματοπούλου που είχε ποσοστό αποκρούσεων πάνω από 50% στο πρώτο ημίχρονο.

Η υπερηχητική Ισπανία είχε βρει ρυθμό στην επίθεση απέναντι στην ελληνική άμυνα που είχε ανοίξει στη δεύτερη περίοδο. Το επιμέρους 4-0 της Ισπανίας τερμάτισε η Μαργαρίτα Πλευρίτου που στου δρόμου τα μισά για το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου σκόραρε από την περιφέρεια για το 5-3.

Δύο ισπανικές λόμπες σταμάτησαν στο οριζόντιο δοκάρι της Σταματοπούλου για τις Ίβηρες που έβαζαν και εκείνες δύο παίκτριες στα δύο μέτρα, κάνοντάς το όμως δυστυχώς πιο επιτυχημένα από την ελληνική ομάδα. Ένα σουτ στο τέλος του χρόνου από την Ελληνίδα αρχηγό βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ ενώ οι Ισπανίδες βρήκαν το 4ο τους γκολ στην περίοδο με ένα υπέροχο γυριστό από την Μάικα Γκαρθία.

Η ελληνική ομάδα δεν είχε το καθαρό μυαλό στην παίκτρια παραπάνω (1/7) χάνοντας δύο back-to-back προσπάθειες με το «3-3» να μη δίνει λύσεις. Στον αντίποδα, η Ισπανίδα αρχηγός σκόραρε ξανά, πανομοιότυπα για το 7-3.

Η Εθνική ομάδα συνέχιζε να κερδίζει αποβολές και το τάιμ άουτ της Αλεξίας Καμμένου σε συνδυασμό με την αλλαγή στο σύστημα και το γλίστρημα του δεύτερου δοκαριού (Β. Πλευρίτου) έπιασαν τόπο. Η ελληνική ομάδα στην τελευταία επίθεση του ημιχρόνου είχε υπομονή, γύρισε καλά τη μπάλα και η Βάσω Πλευρίτου που είχε τραβηχτεί έξω από το δεύτερο δοκάρι και γλιστρούσε προς τα μέσα, εκτέλεσε στην απέναντι πλευρά για το 7-4 της ανάπαυλας.

Μία ακόμα απόπειρα στην παίκτρια παραπάνω δεν ευοδώθηκε (άουτ από την Ασημάκη) στη αρχή της τρίτης περιόδου για να πέσει ακόμα περισσότερο το ποσοστό (2/9). Η Ορτίθ έκανε το 8-4 με λόμπα ενώ χάθηκαν και οι δύο επόμενες προσπάθειες στην παίκτρια παραπάνω (2/11). Η άμυνα «ανάμεσα» που έπαιξε η ελληνική ομάδα δεν λειτούργησε με το 4ο προσωπικό τέρμα της Ορτίθ να διαμορφώνει το 9-4 και λίγο αργότερα ήρθε το γκολ και από τη 19χρονη Πιραλκόβα για το 10-4.

Η Εθνική ομάδα γύρισε την άμυνά της σε ζώνη ή ανάμεσα για να σταματήσει την πληγή από τη φουνταριστό και οι Ισπανίδες βρήκαν τον τρόπο από την περιφέρεια και τη θέση «4» συνήθως.

Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη κέρδισε το πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ η Ελευθερία Πλευρίτου για το 10-5 με τη Φόρκα να ανεβάζει και πάλι το δείκτη του σκορ στα έξι τέρματα αφού το ασθενές μπλοκ της Μαργαρίτα Πλευρίτου, μπέρδεψε την Σταματοπούλου που κινούταν στην τροχιά της μπάλας και αυτή άλλαξε με την καραμπόλα. Με την κλεψύδρα να αδειάζει επικίνδυνα και μόλις 2” να απομένουν για το φινάλε της τρίτης περιόδου, η Ελ. Πλευρίτου από το δεύτερο δοκάρι τροφοδοτήθηκε την κατάλληλη στιγμή από την αδερφή της Βάσω για το 11-6, σκορ τρίτης περιόδου.

Οι Ισπανίδες είχαν βρει ρυθμό και η Λέιτον έφερε και πάλι το ματς σε double score (12-6). Ο ρυθμός είχε ανοίξει κάτι που δεν ευνοούσε την ελληνική ομάδα που είχε απογοητευτεί εκτός των άλλων. Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τις Ισπανίδες να πετυχαίνουν διπλάσια γκολ από την Ελλάδα στην παίκτρια παραπάνω έστω κι αν κέρδισαν λιγότερες αποβολές.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 5-2, 4-2, 5-2

Ισπανία (Γκάια Ότσα): Εστέρ Ράμος, Ασπάρ 2, Ορτίθ 4, Πέρεθ, Κρέσπι 1,Ε. Ρουίθ 1, Φόρκα, 2 Κάμους, Γκαρθία 3, Λέιτον 2, Τέρε, Α. Ρουίθ, Πιράλκοβα 1

Ελλάδα (Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 2, Μ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 2, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Ελληνιάδη, Τριχά

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA