Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Η Ουγγαρία για το back2back, η «γαλανόλευκη» για τη… ρεβάνς!

Αναχώρησε η «γαλανόλευκη» για την Τουρκία!

by Κώστας Παππάς

Στην Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στη Μανίσα, ανατολικά της Σμύρνης, είναι στραμμένα τα βλέμματα της φίλαθλης υδατοσφαίρισης. Εκεί, 22 ομάδες U16 από όλο τον κόσμο θα βρίσκονται στο ολυμπιακό κολυμβητήριο της πόλης για να διεκδικήσουν τη διάκριση, άλλες με περισσότερες πιθανότητες και άλλες με λιγότερες.

Εθνική ομάδα U16: Η αποστολή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο!

Ανάμεσά τους φυσικά και η γεμάτη ταλέντο Εθνική ομάδα, με τα κορίτσια του Γιώργου Τσόκα  και της Κατερίνας Οικονομοπούλου να «διψούν» για το χρυσό μετάλλιο που τους… στέρησε πριν δύο χρόνια η Ουγγαρία στο Παγκόσμιο της Λάρισας, όπου οι «Μαγυάρες» επικράτησαν με 10-6. Βεβαίως, εκτός από τις δύο προαναφερθείσες ομάδες, αξιώσεις για μετάλλιο έχουν η Ισπανία, η οποία κατέκτησε το χάλκινο πριν δύο χρόνια στον θεσσαλικό κάμπο, η Αυστραλία, τέταρτη το 2022.

Κάθε τουρνουά, είτε πρόκειται για ευρωπαϊκό, είτε για παγκόσμιο είτε ακόμη και για Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει ομάδες που είναι πρωτοεμφανιζόμενες στη διεθνή σκηνή και η παρθενική τους παρουσία παρουσιάζει ανέκαθεν μεγάλο ενδιαφέρον. Για να μιλήσουμε πιο ειδικά, ομάδες όπως η Ζιμπάμπουε (αντίπαλος της Ελλάδας στον όμιλο), το Καζακστάν και η Ταϊλάνδη δεν έχουν τις παραστάσεις από τέτοιο επίπεδο. Όμως, αναμφίβολα, η παρουσία τους και μόνο δίνει περισσότερη αίγλη σε μία ήδη εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διοργάνωση.

Μένει λοιπόν να δούμε αν το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, η Ουγγαρία, θα υπερασπιστεί τον θρόνο της και αν οι «πιτσιρίκες» του Τσόκα έχουν σκοπό να τους χαλάσουν το «γλυκό» και να γυρίσουν εκείνες με το χρυσό στις αποσκευές τους. Όπως και αν έχει, η ελληνική αποστολή απαρτίζεται από ορισμένα σπουδαία ταλέντα, που οφείλουμε να τα προστατεύσουμε στο μέλλον και να τους δώσουμε τα εργαλεία για να δουλέψουν, καθώς η γυναικεία υδατοσφαίριση στην Ελλάδα δείχνει να βρίσκεται σε πτώση διασυλλογικά, καθώς και σε επίπεδο ακαδημιών και ευελπιστούμε αυτό να μην φέρει απόνερα στις Εθνικές ομάδες, που στέκονται πάντοτε ανταγωνιστικές και κυνηγούν τις μεγαλύτερες επιτυχίες.

Χωρισμένοι σε οκτώ ομάδες των τριών (μετά την απόσυρση του Ισραήλ και του Μεξικού από τους αρχικούς 24), θα υπάρχουν οκτώ αγώνες την πρώτη ημέρα, έξι τη δεύτερη ημέρα, οκτώ την τρίτη ημέρα, 10 την τέταρτη και πέμπτη ημέρα και έξι την έκτη.

Ομάδες από το 2022 που δεν παίζουν φέτος είναι η Ιαπωνία, το Ισραήλ και η Ελβετία.

Για πρώτη φορά στο επίπεδο των νέων εισέρχονται οι ομάδες από την Κίνα, την Τσεχία, τη Ζιμπάμπουε, την Ταϊλάνδη, τη Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Καζακστάν, τη Σερβία, την Ουκρανία και τη Μάλτα.

Τις συνοδεύουν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Τσόκας, η συνεργάτης του Κατερίνα Οικονομοπούλου, η φυσικοθεραπεύτρια Ναυσικά Ατσιδάκου και ο έφορος Εθνικών ομάδων υποδομής Δημήτρης Κύρκος, ως αρχηγός αποστολής. Μαζί τους και ο διεθνής διαιτητής Γιώργος Κραβαρίτης.

Η Ελλάδα μετέχει στον Β’ Όμιλο της διοργάνωσης με αντιπάλους τον Καναδά (29/6, 12.45) και τη Ζιμπάμπουε (30/6, 11.30).

ΟΜΑΔΕΣ:
Ομάδα Α: Ταϊλάνδη, Ολλανδία.
Ομάδα Β: Ζιμπάμπουε, Καναδάς, Ελλάδα.
Ομάδα Γ: Γερμανία, Κροατία, Γαλλία.
Ομάδα Δ: Καζακστάν, Νότια Αφρική, Ουγγαρία.
Ομάδα Ε: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Νέα Ζηλανδία, Σερβία.
Ομάδα ΣΤ: Αυστραλία, Τουρκία.
Ομάδα Ζ: Ουκρανία, Ισπανία, Μάλτα.
Ομάδα Η: Κίνα, Τσεχία, Ιταλία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:

08:00, Ταϊλάνδη εναντίον Ολλανδίας

09:15, Ζιμπάμπουε εναντίον Καναδά

10:30, Γερμανία εναντίον Κροατίας

11:45, Καζακστάν εναντίον Νότιας Αφρικής

15:15, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής εναντίον Νέας Ζηλανδίας

16:30, Κίνα εναντίον Τσεχίας

17:45, Ουκρανία εναντίον Ισπανίας

19:00, Τουρκία εναντίον Αυστραλίας

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA