Κεφάτη αλλά και… ευνοϊκή προς το γαλανόλευκο ήταν η κληρωτίδα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Ντόχα το μεσημέρι της Τρίτης (7/11). Και αυτό διότι το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου απέφυγε παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος και θα διασταυρωθεί στη Μέση Ανατολή με Γαλλία, Βραζιλία και Κίνα τον προσεχή Φλεβάρη (4-17/2), όντας φυσικά το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας όπως είχατε ενημερωθεί από το βράδυ της Δευτέρας, μαζί με Ισπανία, Ουγγαρία και Σερβία, τις οποίες και απέφυγε φυσικά για να βρει στο δρόμο της Βραζιλία, Γαλλία και Κίνα, ομάδες σαφώς χαμηλότερης δυναμικής. Αξίζει να αναφερθεί πως ο όμιλος της Εθνικής μας (Β΄) είναι ο μόνος που έχει συμπληρωθεί στο ακέραιο το παζλ μιας και στους υπόλοιπους έχουν μοιραστεί οι ομάδες της Ευρώπης που ψάχνουν εισιτήριο μέσω του τουρνουά της ηπείρου, η τύχη του οποίου βέβαια βρίσκεται στον αέρα.

Η πιθανή πρωτιά στον όμιλο για τους λεβέντες του Θοδωρή Βλάχου και ασημένιους Παγκόσμιους Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες σημαίνει ταυτόχρονα και μία πιο βατή διασταύρωση μέχρι τα ημιτελικά. Στα χαρτιά τουλάχιστον.

Κλήρωση Ανδρών: 

Group Α: Αυστραλία, Νότια Αφρική, Ευρώπη 1, Ισπανία

Group Β: Ελλάδα, Βραζιλία, Κίνα, Γαλλία

Group C: Σερβία, Ευρώπη 2, Ιαπωνία, ΗΠΑ

Group D: Καζακστάν, Ευρώπη 3, Ιταλία, Ουγγαρία

 

Όσον αφορά την Εθνική μας ομάδα γυναικών θεωρείται απίθανο να μη βρεθεί εκεί καταλαμβάνοντας ένα από τα τρία αδειανά εισιτήρια που ψάχνουν κάτοχο μέσω του Ευρωπαϊκού, μιας και η Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία και Ουγγαρία έχουν ήδη κλείσει θέση.

Ανάλογα με τη θέση που θα καταλάβουν τα κορίτσια της Αλεξίας Καμένου στο τουρνουά, θα κατανεμηθούν και στις κενές θέσεις με πιθανότερο σενάριο να διασταυρωθούν με την πανίσχυρη Ισπανία και την Κίνα στο 2ο όμιλο, μέχρι πρότινος ομάδα του Χάρη Παυλίδη και του staff του.

Κλήρωση Γυναικών:

Group A: Βραζιλία, ΗΠΑ, Καζακστάν, Ολλανδία

Group Β: Ισπανία, Ευρώπη 1, Κίνα, Ευρώπη 2

Group C: Σιγκαπούρη, Ουγγαρία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία

Group D: Ιταλία, Νότια Αφρική, Ευρώπη 3, Καναδάς