Την Τρίτη (7/11) αναμένεται να γίνει η κλήρωση για το επερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα, εκεί όπου οι αργυροί Ολυμπιονίκες του Θοδωρή Βλάχου θα μάθουν τους αντιπάλους τους.

Παρότι δεν έχουν συμπληρωθεί όλες οι θέσεις (εκκρεμούν τα νεότερα για το Ευρωπαϊκό μετά την επίσημη ενημέρωση της ακύρωσης της διοργάνωσης στη Νετάνια), οι 16 επιλαχούσες ομάδες/θέσεις θα μπουν στην κληρωτίδα σε λίγες ώρες. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ακολούθησε την πεπατημένη ενός συστήματος διαχωρισμού σε γκρουπ δυναμικότητας όπως και στα τελευταία μεγάλα ραντεβού. Οι φιναλίστ των ημιτελικών στη Φουκουόκα το περασμένο καλοκαίρι το τοποθετήθηκαν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ενώ οι υπόλοιπες ομάδες με βάσει τα αποτελέσματά τους και την τελική κατάταξη στα προκριματικά τουρνουά και τα τουρνουά της εκάστοτε ηπείρου (μένει να διασαφηνιστεί η τύχη του Ευρωπαϊκού).

Αυτό σημαίνει πως η ελληνική ομάδα των αντρών θα βρίσκεται στους ισχυρούς ενώ η συμμετοχή των γυναικών καθορίζεται από τις επίσημες αποφάσεις σχετικά με το Ευρωπαϊκό που χρονικά προηγείται και δεν θα λάβει χώρα στη Νετάνια του Ισραήλ.

Αξίζει να αναφερθεί πως για πρώτη φορά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ΗΠΑ στις γυναίκες δεν θα βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας αφού δεν κατόρθωσε να φτάσει στην 4αδα στην προηγούμενη διοργάνωση της Φουκουόκα. Η διοργανώτρια, Κατάρ, δεν θα συμμετάσχει στις πισίνες και για αυτό όλες οι ομάδες που ανέβηκαν στο πόντιουμ στους Πανασιατικούς Αγώνες έχουν κλείσει θέση, με τη Σιγκαπούρη (4η) να μπαίνει από το… παράθυρο στις γυναίκες λόγω μη συμμετοχής της Ιαπωνίας.

 

Τα γκρουπ δυναμικότητας στους άνδρες:

Γκρουπ 1: Ουγγαρία, Ελλάδα, Ισπανία, Σερβία

Γκρουπ 2: Ιταλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ευρώπη 1

Γκρουπ 3: Βραζιλία, Αυστραλία, Ευρώπη 2, Ευρώπη 3

Γκρουπ 4: Ιαπωνία, Κίνα, Καζακστάν, Νότια Αφρική

 

Τα γκρουπ δυναμικότητας στις γυναίκες:

Γκρουπ 1: Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Αυστραλία

Γκρουπ 2: ΗΠΑ, Ουγγαρία, Καναδας, Ευρώπη 1

Γκρουπ 3: Βραζιλία, Νέα Ζηλανδία, Ευρώπη 2, Ευρώπη 3

Γκρουπ 4: Κίνα, Καζακστάν, Σιγκαπούρη, Νότια Αφρκή