Λίγα 24ωρα απέμειναν για το πρώτο σφύριγμα σε μια νέα διοργάνωση, που έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί η Ελλάδα, και μάλιστα σε δυο πόλεις της Θεσσαλίας, τον Βόλο και την Λάρισα όπου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης για αγόρια και κορίτσια αντίστοιχα κάτω των 16 ετών. Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 21 – 27 Αυγούστου στο Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας στη Λάρισα και στις δύο πισίνες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Τριάντα οκτώ ομάδες από 27 χώρες του κόσμου και 1000 περίπου αθλητές μαζί με τους συνοδούς τους θα φιλοξενηθούν αυτές τις ημέρες στις δυο πόλεις προβάλλοντας τη Θεσσαλία και τη χώρα γενικότερα στο παγκόσμιο στερέωμα

Σήμερα (16/08) στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, παρατέθηκε η πρώτη συνέντευξη τύπου.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Γιώργος Αφρουδάκης, τόνισε ότι: «Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και επιλέξαμε τη Λάρισα και το Βόλο γιατί η Θεσσαλίας είναι η Περιφέρεια η οποία έχει στηρίξει περισσότερο από κάθε άλλη τον ελληνικό υγρό στίβο. Εμείς στην Αθήνα ζηλεύουμε τα κολυμβητήρια της Λάρισας και του Βόλου και θα θέλαμε πολύ να τα έχουμε όπως εσείς. Οι αγώνες αυτοί θα γράψουν ιστορία. Οι επόμενοι ολυμπιονίκες και σας μιλάω εκ πείρας, θα έχουν να θυμούνται ότι το πρώτο τους μετάλλιο ή την πρώτη τους συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα την έγιναν στη Λάρισα και τον Βόλο».

Ο Γιάννης Γιαννούρης, Διευθυντής της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, επεσήμανε ότι: «Η πρώτη χώρα που φτάνει είναι η Αυστραλία η οποία και θα κάνει και την πρώτη προπόνηση αύριο. Μεθαύριο φτάνουν και οι υπόλοιπες ομάδες και ξεκινούν τις προπονήσεις. Την Κυριακή με τον αγώνα Ιταλία-Κροατία ξεκινά το πρόγραμμα και το βράδυ έχουμε την Ελλάδα να παίζει με αντίπαλο την Αυστραλία».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός είπε: «Για πρώτη φορά στα χρονικά του πόλο η Λάρισα και ο Βόλος βρίσκονται στο επίκεντρο του πλανήτη. Για πρώτη φορά η “FINA” διοργανώνει ταυτόχρονα σε μία περιφέρεια αγώνες πόλο ανδρών και γυναικών κάτω των 16, στη Λάρισα των κορασίδων και στο Βόλο των νέων. Ιδιαίτερα για τη Λάρισα αυτοί οι αγώνες είναι ξεχωριστοί καθώς για πρώτη φορά θα διεξαχθεί παγκόσμιο πρωτάθλημα στο ανοικτό κολυμβητήριο. Για τον Βόλο είναι το τρίτο παγκόσμιο πρωτάθλημα που συνδιοργανώνουμε με την Κολυμβητική ΟμοσπονδίαΘα ήθελα να ευχαριστήσω την FINA την ΚΟΕ και όλους όλους όσοι συνέβαλλαν για να πραγματοποιηθεί αυτό το μεγάλο εγχείρημα».

Ο Βαγγέλης Μόρας, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας πρόσθεσε ότι: «Βρεθήκαμε στην αρχή κάπως να ανησυχούμε γιατί πιστεύαμε πως δεν είχαμε το χρόνο, αλλά τα καταφέραμε και ευχαριστώ όλους που είμαστε έτοιμοι για μια τόσο σημαντική διοργάνωση για την πόλη. Ο κ. Αγοραστός ένωσε τις δύο πόλεις της Θεσσαλίας κι εμείς από πλευράς μας βγάλαμε το πιο δύσκολο έργο που είχαμε, να στήσουμε ένα κολυμβητήριο για μια τόσο μεγάλη διοργάνωση».

Ο Γιάννης Κούρδης, Πρόεδρος του ΕΑΚΛ ευχήθηκε στις Εθνική μας «Τις επόμενες ημέρες να έχει εξαιρετικούς αγώνες και να φέρει καλά αποτελέσματα».

Ενώ ο Αστέριος Μαντζιώκας, Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, δήλωσε: «Η Ελληνική Αστυνομία είναι δίπλα, στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Το έχουμε πετύχει και στο παρελθόν και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε για άλλη μια φορά ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα».

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Λαρισαίων Δημήτρης Δελληγιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Βασίλης Πινακάς, εκπρόσωπος της εθελοντικής ομάδας Ε.Ο.Δ.Υ.Α., ο προϊστάμενος του τμήματος Αθλητισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Σταύρος Χατζηλάκος και το στέλεχος της ΔΗ.ΚΕ.Λ. Ελένη Ζήλου.

Πηγή: koe.org.gr

Facebook Comments