Με την πολύ τιμητική 14η θέση έκλεισε την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 50άρας της Ρώμης, η Μαρίλεια Δρασίδου, η οποία αγωνίστηκε τόσο στα 100μ όσο και στα 50μ πρόσθιο, με την παρουσία της να ολοκληρώνεται στα ημιτελικά. Η κάτοχος του Πανελλήνιου ρεκόρ (30.88) και Πρωταθλήτρια Ελλάδος έχει καταφέρει να εδραιωθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της κολύμβησης από το 2020, με το βάπτισμα του πυρός για την 27χρονη αθλήτρια να πραγματοποιείται πριν περίπου έναν χρόνο, στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης!

Έκτοτε, η Μαρίλεια πήρε παραστάσεις και από το Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο 25άρας, σε Καζάν και Άμπου Ντάμπι, ενώ τον Ιούνιο που μας πέρασε συμμετείχε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, στην Βουδαπέστη (26η θέση – 50μ πρόσθιο).

Μιλώντας αποκλειστικά στο #Aquafeed24 μετά το πέρας το χθεσινού ημιτελικού στα 50μ πρόσθιο, όπου βελτίωσε την επίδοση των προκριματικών (31.57), η Μαρίλεια δήλωσε:

«Τελείωσαν και αυτοί οι αγώνες… Νομίζω το τελευταίο μου 50άρι ήταν και η καλύτερη μου εμφάνιση εδώ στην Ρώμη. Από ότι είδα – στην κούρσα μου ξανά – μέχρι τα 35μ πήγαινα αρκετά καλά, κοντά στο ρεκόρ μου, το Πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά στην συνέχεια “έπεσα”. Για μένα το πρόσημο είναι θετικό, διότι μέσα στην κούρσα ένιωσα καλά, παρόλο που δεν μου βγήκε στο 100% ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις μου. Επίσης, ήταν μια μεγάλη χρονιά και η αλήθεια είναι πως έχω φτάσει στα άκρα ψυχολογικά… λόγω του τραυματισμού και της διαχείρισής μου. Έχω “ρίξει” πολλά δάκρυα και ιδρώτα φέτος για να καταφέρω να είμαι ανταγωνιστική, ιδιαίτερα το τελευταίο δίμηνο που πραγματικά είμαστε από αποστολή σε αποστολή…», τόνισε η Δρασίδου και πρόσθεσε.

«Αν κοιτάξω λίγο πίσω το τελευταίο 6μηνο, βλέπω μια σταθερότητα στους χρόνους μου και μάλιστα σε κάποια φάση είχα χάσει λίγο το κολύμπι μου, όμως το ξαναβρήκα. Ωστόσο, το ότι είμαι σταθερή σε κάποιες επιδόσεις, χωρίς να βρίσκομαι στο 100% της φυσικής μου κατάστασης, για μένα είναι θετικό. Το μόνο που σκέφτομαι αυτή την στιγμή είναι οι διακοπές και χρειάζομαι οπωσδήποτε λίγο χρόνο “off” από το γυμναστήριο και τις προπονήσεις, να ξεκουραστώ και να χαλαρώσω λίγο – να δω πως θα πάει και η μέση μου που είχα τραυματιστεί… Επιφυλάσσομαι για την νέα χρονιά φυσικά και εύχομαι να βρεθώ σε πολύ καλύτερη κατάσταση και να βρω τον παλιό μου εαυτό»!

«Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω για όλη την στήριξη σε αυτή την δύσκολη χρονιά, τον προπονητή μου Γιώργο Μωραΐτη που ήταν εκεί δίπλα μου σε όλα… Τον Δημήτρη Πελεκάνο – τον Φυσιοθεραπευτή μου, ο οποίος επίσης βρισκόταν δίπλα μου 24/7 για ό,τι χρειαστώ και φυσικά την ομάδα μου από τον ΑΟΠ Φαλήρου, τον κο Ρέντζιο και την Αρένα για τον εξοπλισμό μου και την κα Μαχαίρα για την άψογη συνεργασία μας»!

Facebook Comments