Παγκόσμιο Ντόχα, Masters: Σάρωσε η ελληνική αποστολή – Πέμπτη χρυσό η Γιαρένη, Παγκόσμιο Ρεκόρ ο Δρυμωνάκος

Με 11 μετάλλια στα παγκάζια επιστρέφουν και οι... τελευταίοι των Μοϊκανών Masters από το Παγκόσμιο της Ντόχα.

by Μάνος Φυρογένης

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε η τελευταία μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος των Masters στη Ντόχα για την ελληνική αποστολή. Μια ντουζίνα – παρά ένα – μετάλλια ο τελικός απολογισμός, ένα απόσταγμα πέρα για πέρα γλυκό.

Φυσικά οι 11 φορές που ανέβηκαν στο βάθρο οι Έλληνες Masters αποτελεί την καλύτερη επίδοση σε παγκόσμια πρωταθλήματα με την Αφροδίτη Γιαρένη να τα σαρώνει όλα στο διάβα της και τον Γιάννη Δρυμωνάκο να κλείνει την παρουσία του εκεί όπως την ξεκίνησε, με ένα χρυσό μετάλλιο και μάλιστα με παγκόσμιο ρεκόρ.

Σίφουνας ήταν η κολυμβήτρια του Παλάιμωνα και στα 400μ μικτή ατομική. Τερματίζοντας σε χρόνο 5:00.42 ήταν η πιο γρήγορη και από τις 10 που συμμετείχαν στην κατηγορία 30-34 κατακτώντας το 5ο της χρυσό σε ισάριθμα στυλ που έλαβε μέρος (100μ ύπτιο, 200μ Μικτή ατομική, 100μ πεταλούδα, 200μ πεταλούδα). Απίθανη Αφροδίτη Γιαρένη έκανε… πάρτι στη Ντόχα.

Το πρωί της Κυριακής (3/3) στο ίδιο αγώνισμα για τους άνδρες, στην κορυφή βρέθηκε και ο Γιάννης Δρυμωνάκος. Ο κολυμβητής του Ωκεανού όχι μόνο ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 400μ Μικτή Ατομική με χρόνο 4:42.54 από τους 13 συνολικά συμμετέχοντες αλλά το έκανε και με Παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο απίθανος Δρυμωνάκος αποχαιρετά κάπως έτσι τη Ντόχα με 5 μετάλλια και εκείνος. Τρία χρυσά (400μ Μικτή, 200μ πεταλούδα και 3χλμ ανοιχτής θάλασσας), ένα ασημένιο στα 200μ Μικτής Ατομικής και ένα χάλκινο στα 100μ πεταλούδα.

Συμμετοχή είχε στο εν λόγω στυλ και ο Δημήτρης Γκοτζιάς του Παναθηναϊκού (30-34 ετών), κολυμπώντας την απόσταση σε 5:14.01 (8ος από τους 11) ενώ ο Κρις Λαγός στα 200μ ελεύθερο της ίδια ηλικιακής κατηγορίας, τερμάτισε 12ος με χρόνο 2:18.48 από τους 14 συνολικά.

Το εντέκατο ελληνικό μετάλλιο είχε έρθει από τον Άρη Ιωαννίδη στα 100μ ύπτιο. Τα 43 μετάλλια σε όλα τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα έχουν φτάσει οι Έλληνες-ίδες Masters με την Γιαρένη να… σέρνει το χορό με 9 συνολικά και όλα τους χρυσά. Κάνει… πλάκα η κολυμβήτρια του Παλαίμωνα.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν ξεπερνώντας τον εαυτό τους, βάζοντας πίεση σε αυτόν.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA