Π. Φυρίγος: «Να γεμίσουν εμπειρίες από τη διοργάνωση»

by Alekos Koumanis

Την Παρασκευή (12/7) ξεκινά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών Υγρού Στίβου, στην Γκουανκζού της Νότιας Κορέας, αποτελώντας την κορύφωση των αγώνων σε όλα τα αθλήματα για το φετινό έτος, ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το άθλημα των Καταδύσεων εκπροσωπείται από την χώρα μας με δύο νέους, αλλά αρκετά ταλαντούχους αθλητές, τον Νίκο Μόλβαλη και τον Αθανάσιο Τσιρίκο. Οι δύο Έλληνες καταδύτες θα αγωνιστούν στα 10μ σταθερoύ βατήρα και 10μ σταθερά συγχρονισμένων καταδύσεων, υπό τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού προπονητή Πέτρου Φυρίγου.

Στην Γκουανκζού βρίσκεται από τις 7 Ιουλίου το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής καταδύσεων της FINA, Γωγώ Φυρίγου, η οποία είναι επιλεγμένη διαιτητής των αγώνων.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Πέτρος Φυρίγος, ανέφερε τα εξής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα:

«Θεωρώ ότι αυτό το Παγκόσμιο θα είναι το καλύτερο των τελευταίων 10 χρόνων. Η Ελλάδα εκπροσωπείται στις Καταδύσεις από τον Νίκο Μόλβαλη και τον Αθανάσιο Τσιρίκο, οι οποίοι θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σε μία τόσο μεγάλη και σημαντική διοργάνωση και εύχομαι να τα πάνε όσο καλύτερα μπορούν. Στόχος μας είναι μία αξιοπρεπής παρουσία στα δύο αγωνίσματα, που θα τους γεμίσουν με τις απαιτούμενες εμπειρίες».

Ο Νίκος Μόλβαλης, με τη σειρά του, τόνισε: «Είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών, ευελπιστώ να βελτιώσω τις ατομικές μου επιδόσεις, αλλά και να πραγματοποιήσω καλές εμφανίσεις στα δύο αγωνίσματα. Η διοργάνωση έχει πολύ υψηλό επίπεδο και αποτελεί σημαντικό αγώνα, ο οποίος θα με γεμίσει με εμπειρίες, βοηθώντας το στόχο μου που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020».

Από την πλευρά του, ο Αθανάσιος Τσιρίκος δήλωσε: «Είναι ένας πολύ ωραίος θεσμός, στον οποίο συμμετέχω για πρώτη φορά στην κατηγορία των Ανδρών και προσδοκώ σε μία αξιοπρεπή εμφάνιση, με στόχο να βελτιώσω τα ατομικά μου ρεκόρ».

Πηγή: KOE

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA