Έρχονται 3οι Αγώνες «P. Faliro Nuventi Races»!

by Aquafeed 24

Η Nuventi, υπό την αιγίδα του Δήμου Π. Φαλήρου και σε συνεργασία με το Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο του Δήμου, διοργανώνει το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 τους 3ους Αγώνες P. Faliro Nuventi Races στο Π. Φάληρο με το πρώτο και μοναδικό χειμερινό Τρίαθλο και Aquathlon στην Ελλάδα σε νέες διαδρομές Sprint καθώς και αγώνα Κολύμβησης 1.500 μ. Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες Σκυταλοδρομίας Τριάθλου. Το κολυμβητικό σκέλος θα γίνει στο Ρέστειο Κολυμβητήριο λόγω της θαλάσσιας ρύπανσης από την πετρελαιοκηλίδα. Οι αγώνες Τριάθλου τελούν υπό τη αιγίδα της Ε.Ο.Μο.Π. όπως απαιτείται από τις αρμόδιες αρχές.

Μια ανάσα από το κέντρο της πρωτεύουσας και με εύκολη πρόσβαση για όλους, το Π. Φάληρο και οι αγώνες P. Faliro Nuventi Races αναδεικνύονται στο τριαθλητικό και κολυμβητικό ραντεβού της ευρύτερης περιοχής από όπου δεν πρέπει να λείψει κανείς. Οι διαδρομές περνούν από τα πιο όμορφα σημεία του παραλιακού μετώπου. Οι θεατές θα έχουν πολλαπλές ευκαιρίες να θαυμάσουν τους αθλητές σε όλες τις φάσεις των αγώνων από τις κερκίδες του Αθλητικού Κέντρου ή από τα καφέ-μπαρ της Μαρίνας Φλοίσβου. Για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, οκτώ χιλιόμετρα παραλιακών δρόμων θα κλείσουν στην κυκλοφορία αυτοκινήτων.

Οι αγώνες P. Faliro Nuventi Races είναι ανοιχτοί σε όλους τους τριαθλητές, αθλητές (ερασιτέχνες, elite, masters, βετεράνους) και αθλούμενους. Θα γίνουν βραβεύσεις γενικής κατάταξης και ηλικιακών κατηγοριών. Ετοιμαστείτε να βρείτε τα όρια σας στους αγώνες Τριάθλου ή να δοκιμάστε τις δυνάμεις σας στους αγώνες Aquathlon και Κολύμβησης. Όλα υπόσχονται συναρπαστικές εμπειρίες γεμάτες δράση και θετική ενέργεια!

Η ασφάλεια των συμμετεχόντων θα εξασφαλισθεί με την παρουσία πιστοποιημένων ναυαγοσωστών και διασωστών της Lifeguard Hellas.

ΑΓΩΝΕΣ

 Ατομικοί

 • Τρίαθλο Sprint (Κολύμβηση 750 μ – Ποδηλασία 20 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ)
 • Aquathlon Sprint (Κολύμβηση 750 μ – Τρέξιμο 5 χλμ)
 • Κολύμβηση 1.500 μ

Ομαδικός

 • Σκυταλοδρομία Τριάθλου Sprint, 2 ή 3 ατόμων (Κολύμβηση 750 μ – Ποδηλασία 20 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 

 • Ανδρών (Τρίαθλο): 16-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60+
 • Ανδρών: 16-29, 30-39, 40-49, 50+
 • Γυναικών: 16-29, 30-39, 40-49, 50+
 • Νέων: 13-15
 • Νεανίδων: 13-15

Σκυταλοδρομίες Τριάθλου (2 ή 3 ατόμων):

 • Ανδρών / Μικτές (ομάδες ανδρών ή μικτές ανδρών/γυναικών)
 • Γυναικών

Για να σχηματισθεί κατηγορία απαιτούνται τουλάχιστον 4 αθλητές. Διαφορετικά, θα γίνεται μετάπτωση στην αμέσως προηγούμενη κατηγορία.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

 Θα απονεμηθούν μετάλλια για τις 3 πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών σε κάθε αγώνα καθώς και για τις 3 πρώτες θέσεις σε κάθε ηλικιακή κατηγορία ανδρών, γυναικών, νέων και νεανίδων.

Αναμνηστικό μετάλλιο θα δοθεί σε κάθε τερματίζοντα.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Πέμπτη 23/11, Αθλητικό Κέντρο Δήμου Π. Φαλήρου (στάση τραμ Τροκαντερό)

18:00 – 18:30 Τεχνική ενημέρωση

18:30 – 21:00 Γραμματεία διοργάνωσης 

Σάββατο 25/11, Ρέστειο Κολυμβητήριο Π. Φαλήρου (στάση τραμ Τροκαντερό)

07:15 – 08:00 Γραμματεία αγώνων

07:15 – 08:00 Προθέρμανση Κολύμβησης

07:15 Άνοιγμα ζώνης αλλαγών

08:15 Εκκίνηση Τριάθλου Sprint και Σκυταλοδρομίας

09:00 Εκκίνηση Aquathlon Sprint

09:30 Εκκίνηση Κολύμβησης 1.500 μ

 • Οι ώρες εκκίνησης ενδέχεται να τροποποιηθούν για την αποφυγή συνωστισμού.
 • Οι απονομές θα γίνουν μετά τους τερματισμούς.

ΧΑΡΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ρέστειο Κολυμβητήριο (33 μ, 10 διαδρομές)

Τρίαθλο Sprint και Aquathlon Sprint: 733 μ (11Χ66 μ)

Κολύμβηση 1.500 μ (22,5Χ66 μ)

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Τρίαθλο Sprint: 5 γύροι των 3,8 χλμ και από/προς τη ζώνη αλλαγών

Η διαδρομή είναι επίπεδη, τεχνική και σε πολύ καλό οδόστρωμα. Οι τριαθλητές δεν περνούν σε ΚΑΝΕΝΑ σημείο επάνω από τις γραμμές του τραμ.
Από τη ζώνη αλλαγών στο Αθλητικό Κέντρο, οι αθλητές στρίβουν δεξιά στον δρόμο και αρχίζουν τους γύρους ποδηλασίας. Συνεχίζουμε έως το Μουσείο Ιστορίας Πολεμικής Αεροπορίας και κάνουμε την αναστροφή 1 στο τέλος του δρόμου. Επιστρέφουμε πίσω έως τη νότια είσοδο της Μαρίνας Φλοίσβου όπου κάνουμε την κυκλική αναστροφή 2. Συνεχίζουμε ευθεία έως την αρχή του γύρου. Κάνουμε τους γύρους που πρέπει και μετά επιστρέφουμε πίσω στη ζώνη αλλαγών από την ίδια διαδρομή.

Δεν θα χρησιμοποιηθεί η περσινή διαδρομή προς το ΣΕΦ λόγω των έργων ανάπλασης της παραλίας.

ΤΡΕΞΙΜΟ

Τρίαθλο Sprint και Aquathlon Sprint: 2 γύροι των 2,5 χλμ

Η διαδρομή είναι επίπεδη σε πολύ καλό οδόστρωμα.

Από τη ζώνη αλλαγών στο Αθλητικό Κέντρο, οι αθλητές μπαίνουν στη Μαρίνα Φλοίσβου και πηγαίνουν ευθεία προς τον δρόμο που περνά μπροστά από τα καταστήματα. Συνεχίζουμε ευθεία και στρίβουμε δεξιά στον δρόμο της τελευταίας προβλήτας Α. Πηγαίνουμε ευθεία στην προβλήτα Α όπου βρίσκεται στα αριστερά μας ο υπερυψωμένος κυματοθραύστης. Στο σημείο της αναστροφής 1, επιστρέφουμε πίσω έως την αναστροφή 2 και περνάμε μέσα από το σημείο ελέγχου. Κάνουμε έναν ακόμη γύρο στην ίδια διαδρομή, περνάμε ξανά από το σημείο ελέγχου. Μετά στρίβουμε δεξιά στον δρόμο, συνεχίζουμε ευθεία και στρίβουμε αριστερά στον πρώτο δρόμο. Μπαίνουμε μέσα στον στίβο και κατευθυνόμαστε προς τη γραμμή τερματισμού.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ 

 1. Η γραμματεία την ημέρα των αγώνων και η ζώνη αλλαγών του αγώνα θα βρίσκονται στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου.
 2. Το κολυμβητικό σκέλος θα διεξαχθεί στο Ρέστειο Κολυμβητήριο 10 διαδρομών με 2 άτομα σε κάθε διαδρομή. Ένα άτομο θα κολυμπά στην αριστερή μεριά της διαδρομής και ένα στη δεξιά σε όλη της διάρκεια του αγώνα ώστε να μην χρειάζεται να κάνετε προσπεράσεις. Η εκκίνηση των αγώνων θα δοθεί μέσα στο νερό (water start). Θα υπάρχουν επόπτες διαδρομών που θα μετρούν τον αριθμό των στροφών ανά 66 μ. Η εκκίνηση θα δίνεται ανά group των 20 αθλητών όταν το προηγούμενο group τελειώσει την κολύμβηση περνώντας επάνω από τον τάπητα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης. Σε κάθε αγώνα, το ταχύτερο group θα ξεκινήσει πρώτο και το πιο αργό τελευταίο. Θα προηγηθούν τα groups του Τριάθλου, μετά του Aquathlon και τέλος της Κολύμβησης 1.500 μ.
 3. Στην κολύμβηση, δεν επιτρέπεται η χρήση στολής (wetsuit) καθότι η θερμοκρασία νερού είναι 26 °C. Δεν επιτρέπονται βοηθητικά μέσα όπως πέδιλα και αναπνευστήρες.
 4. Ποδηλατική διαδρομή σε παραθαλάσσιο δρόμο κλειστό στην κυκλοφορία οχημάτων. Το ποδηλατικό σκέλος θα γίνει με κανονισμούς non drafting (10 μέτρα καθαρή απόσταση ενδιάμεσα από ποδήλατο σε ποδήλατο) και ποινή 2 λεπτών για drafting. Tο κράνος θα είναι υποχρεωτικό. Επιτρέπεται η χρήση κάθε είδους ποδηλάτου αρκεί να είναι ασφαλές και σε καλή κατάσταση.
 5. Δρομική διαδρομή επίπεδη σε παραθαλάσσιο δρόμο.
 6. Ο αριθμός ΒΙΒ πρέπει να φαίνεται στο πίσω μέρος του σώματος στην ποδηλασία και στο μπροστά στο τρέξιμο. Συνιστούμε να φοράτε τον αριθμό ΒΙΒ σε ελαστική ζώνη.
 7. Οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι να γνωρίζουν τις διαδρομές, τις στροφές και τους γύρους που έχουν διανύσει κατά τη διάρκεια των αγώνων. Οι αθλητές μπορούν εύκολα να ξέρουν τους γύρους τους αρκεί να έχουν έναν απλό μετρητή απόστασης ή ρολόι (χρόνος γύρου Χ αριθμό γύρων).
 8. Tα chip χρονομέτρησης θα συλλέγονται αμέσως μετά τον τερματισμό.
 9. Στις σκυταλοδρομίες, όλες οι αλλαγές θα πρέπει να γίνονται εντός της ζώνης αλλαγών και δίπλα στο ποδήλατο της ομάδας με τον κάθε αθλητή να φοράει το chip χρονομέτρησης της ομάδας του στον αστράγαλο.

 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

https://goo.gl/RZcL9P

Στάση τραμ Τροκαντερό.

 

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Ηλεκτρονική με chip και με σημεία ελέγχου στις αναστροφές.

Τα επίσημα αποτελέσματα των αγώνων θα δημοσιευθούν στη σελίδα της Nuventi στο Facebook και στη σελίδα της εκδήλωσης.

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA