Εδώ και αρκετό καιρό τα περισσότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης έχουν ακυρώσει τη φετινή αγωνιστική περίοδο στις πρώτες κατηγορίες ανδρών και γυναικών, λόγω της πανδημίας και των νέων δεδομένων που προκάλεσε στον αθλητισμό και την κοινωνία.

Τελευταίο παράδειγμα, αυτό της Σερβίας, καθώς η ομοσπονδία της χώρας παρότι προέβαλε σθεναρή αντίσταση στο να μην ακυρώσει τα πρωταθλήματα, εν τέλει υποχώρησε και γνωστοποίησε ότι δεν θα συνεχιστούν οι διοργανώσεις, ότι δεν ανακηρύσσεται πρωταθλητής, ύστερα από την προτροπή της επιτροπής υγείας και με γνώμονα το καλό για τους αθλητές και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Μάλιστα, στη Σερβία αναφέρουν ότι ενδεχομένως να γίνει κάποια άλλη κίνηση για να πάρουν παιχνίδια οι ομάδες, ύστερα από τρεις μήνες αποχής, που δεν θα είναι επίσημη. Λίγο-πολύ, κάτι σαν την πρόταση της γυναικείας ομάδας του Εθνικού Πειραιώς εδώ, για τη διεξαγωγή άτυπης και ευέλικτης Summer League.

Πλέον, μόνο στην Ελλάδα και στην Κροατία επιμένουν να γίνει το πρωτάθλημα, με το ελληνικό πρωτάθλημα να οδηγείται σε φιάσκο, εάν διεξαχθεί, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, τις αντιρρήσεις των σωματείων και φυσικά την αναμενόμενη αλλοίωση του πρωταθλήματος, καθώς οι περισσότερες ομάδες θα παρουσιαστούν διαφοροποιημένες σε σύγκριση με την περίοδο έως και τη διακοπή του πρωταθλήματος. Για να δούμε.

Facebook Comments