Πώς περνάνε τα χρόνια: Σαν χθες ήταν, 5 Δεκεμβρίου το 2011 που η Αλεξάνδρα Ασημάκη, ανακηρύχτηκε κορυφαία πολίστρια του κόσμου. Μια πρωτόγνωρη επιτυχία για το γυναικείο πόλο αλλά γενικότερα για τον αθλητισμό της πατρίδας μας. Με το χρυσό μετάλλιο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης λίγους μήνες πριν να λαμπυρίζει, η Ασημάκη (23 ετών μόλις τότε), γνώρισε μια ακόμη μοναδική τιμή. Είχε προηγηθεί και η ανάδειξη της ως κορυφαίας της Ευρώπης. Η φουνταριστή της Βουλιαγμένης τότε και της Εθνικής ομάδας, πρώτευσε στην ψηφοφορία που έγινε μέσω του περιοδικού της FINA, ενώ την ψήφο τους έδωσαν και οι ομοσπονδίες των 202 χωρών-μελών της FINA όπως επίσης δημοσιογράφοι και ειδικοί του αθλήματος.

Θυμάται, δέκα χρόνια μετά: «Μια πολύ μεγάλη στιγμή της καριέρας μου, για την οποία αισθάνομαι τυχερή και ευλογημένη. Η κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου αποτέλεσε ασφαλώς τη βάση για την προσωπική μου διάκριση. Η κορυφή στην Σανγκάη ήταν μια τεράστια επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού. Η ομάδα απαρτιζόταν από κορίτσια με τεράστιο ταλέντο, πολύ καλές μονάδες που έκαναν ένα καταπληκτικό σύνολο. Όλες είχαν μερίδιο στη δική μου διάκριση». Προσθέτει η Ασημάκη: «Με τα κορίτσια βρισκόμασταν με κλειστά μάτια μέσα στην πισίνα. Ζηλευτή η ομοιογένεια της ομάδας μας. Και το σημαντικότερο που κατά τη γνώμη μου έχει και τη μεγαλύτερη σημασία: είχε διάρκεια αυτή η ομάδα. Το 2008 αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2010 ήταν στη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ζάγκρεμπ, μια διάκριση που επανέλαβε και το 2012 στο Αϊντχόβεν. Και μην ξεχνάμε βεβαίως το ασημένιο μετάλλιο το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Η διάρκεια μέσα στο χρόνο είναι που καταξιώνει και εδραιώνει μια ομάδα. Πίσω από όλα αυτά κρύβεται βεβαίως η σκληρή δουλειά πολλών ανθρώπων».

Η ίδια αγωνιζόταν από τη θέση της φουνταριστής: «Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη, νομίζω ανταποκρίθηκα με συνέπεια. Η επιτυχία το 2011 μας έκανε γνωστές σε όλο τον κόσμο, μας έδωσε τεράστια ώθηση. Δεν έγινε τίποτα τυχαία. Υπήρχε κόπος, μεθοδικότητα, συγκέντρωση, δυναμισμός και ταπεινότητα».

Η Εθνική ομάδα των γυναικών στο Πόλο δεν κατάφερε να είναι παρούσα στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο: «Μέχρι το 2011, 2012 ήταν στην ελίτ, τώρα βρίσκεται ένα σκαλί πιο κάτω. Πλέον γίνεται ένα νέο ξεκίνημα με δυο προπονήτριες (Αλεξία Καμμένου, Ευτυχία Καραγιάννη) που έχουν υπηρετήσει την Εθνική ομάδα από διάφορες θέσεις. Εύχομαι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να έχει πολλές επιτυχίες. Το περασμένο καλοκαίρι νοιώσαμε μεγάλη υπερηφάνεια με τη διάκριση της ανδρικής μας ομάδας στο Τόκιο. Μια κορυφαία στιγμή, όπως το 2004 και το Παγκόσμιο στη Σανγκάη το 2011. Αυτές είναι οι τρεις μεγαλύτερες επιτυχίες του πόλο σε εθνικό επίπεδο».

Διαβάστε σχετικά και ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: koe.org.gr

Facebook Comments