Ο πρώτος τίτλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου, στα χέρια του Ολυμπιακού!

Τα «ερυθρόλευκα» κορίτσια επέστρεψαν στο θρόνο του πρωταθλητή, στην κατηγορία των Νέων γυναικών και δεν επέτρεψαν στη Βουλιαγμένη να κάνει το Back2back στην έδρα της.

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό, οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να κατανικήσουν η μια την άλλη και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι, με τις παίκτριες του Γιάννη Μπενόπουλου να δείχνουν ολύμπια ψυχραιμία, ενώ χρειάστηκαν ξανά τα μαγικά χέρια της Ιωάννας Σταματοπούλου, η οποία αποκρούοντας το πέναλτι της Ηλιάνας Κοκκινάκη, έβαψε τον τίτλο «κόκκινο», κατά μεγάλο ποσοστό, για να έρθει η Ειρήνη Νίνου και να βάλει τελεία και παύλα στη φετινή υπόθεση «τίτλος».

GAME REVIEW

Ψυχή, μαχητικότητα και κολύμπι συνέθεσαν την εικόνα του μεγάλου τελικού των Νέων γυναικών, με τη Βουλιαγμένη να έχει σε εξαιρετική ημέρα την Έλλη Πρωτοπαπά, η οποία με δύο προσωπικά γκολ στον παίκτη παραπάνω έβαλε μπροστά τις τυπικά φιλοξενούμενες.

Η Βάσω Πλευρίτου είχε άλλη άποψη και με δύο δικά της τέρματα απάντησε, όμως η Πρωτοπαπά ευστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε η Μαστρόκαλου με όμορφη κίνηση, με τη Νικόλ Ελευθεριάδου να ισοφαρίζει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε πέναλτι που αποκόμισε η ίδια.

Με υπέροχη λόμπα της Μαρίας Πάτρα, η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο τρίτο οκτάλεπτο, όμως η Ξένια Πέττα σκόραρε το 4-4 σε παίκτη παραπάνω, ύστερα από ωραίο γύρισμα του Ολυμπιακού.

Οι άμυνες έσφιξαν από εκείνο το σημείο και έπειτα, με τις Σταματοπούλου και Κοτσιώνη, να πρωταγωνιστούν κάτω από τα δοκάρια, για τις δύο ομάδες, ενώ τον γόρδιο δεσμό έλυσε με άπιαστη λόμπα η Ιωαννίδη από αριστερά, για να δώσει προβάδισμα τίτλου στη Βουλιαγμένη.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι η πλάστιγγα έγειρε οριστικά προς τη Βουλιαγμένη, η Σήλια Λογοθέτη πέτυχε ένα κρίσιμο τέρμα σε παίκτη παραπάνω και ισοφάρισε την αναμέτρηση για τις «ερυθρόλευκες» με 1:01 να απομένει για τη λήξη.

Στην προτελευταία φάση του μεγάλου τελικού, η Βάσω Πλευρίτου πήγε να στέψει πρωταθλητή τον Ολυμπιακό, όμως η Μαρίνα Κοτσιώνη είπε «όχι» και η Μαρία Πάτρα λίγο έλειψε να πετύχει ένα γκολ έπος από το κέντρο, σημαδεύοντας το δοκάρι της Σταματοπούλου.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι:

Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 

Μαρία Πάτρα: 0-1

Ελευθεριάδου: 1-1

Ιωαννίδη: Δοκάρι

Πλευρίτου: 2-1

Μαστρόκαλου: 2-2

Λογοθέτη: 8-7

Κοκκινάκη: Απόκρουση Σταματοπούλου

Νίνου Ειρήνη: 9-7

Οκτάλεπτα: 0-2, 2-0, 2-2, 1-1.

Ολυμπιακός: Σταματοπούλου, Ζοφώλη Β., Νίνου, Ελευθεριάδου 1, Φουντωτού, Ακριτίδου, Νίνου Ε., Λογοθέτη 1, Πέττα 1, Β. Πλευρίτου 2, Εξαρχάκου, Λιαπάκη, Πουλοπούλου, Γερόλυμου, Ζαχαρία.

Βουλιαγμένη: Κοτσιώνη, Ιωαννίδη 1, Μουστακαρία, Λούδη Αναστασία, Πρωτοπαπά 3, Μαστρόκαλου, Μαυρωτά Ιφ., Πάτρα 1, Κοκκινάκη, Μαυρωτά Δ., Σελετοπούλου, Αντωνιάδη, Ζοφώλη Ν., Ασκερίδου, Μανιάτη.

Στους δύο ημιτελικούς που έγιναν το πρωί, ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΝΟ Ρεθύμνου με 13-7 και ο ΝΟ Βουλιαγμένης τον ΑΝΟ Γλυφάδας με 9-3.