Στον τελικό της Ευρώπης ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Κατάθεση ψυχής έκανε σήμερα στο Κίρισι ο Ολυμπιακός, καθώς τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση και πέταξαν εκτός τελικού την υπερδύναμη Σαμπαντέλ, χάρη στα χρυσά χέρια της Χρυσής Διαμαντοπούλου.

Περισσότερο κολύμπι, άρτιο στήσιμο στην άμυνα και επική ανατροπή συνέθεσαν την εικόνα του «ερυθρόλευκου» θριάμβου, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στον τελικό της Euro League ύστερα από έναν χρόνο απουσίας, εκεί όπου θα βρει μπροστά του τη διοργανώτρια Κίνεφ Κίρισι.

Οι παίκτριες του Χάρη Παυλιδη δεν παράτησαν ποτέ τον αγώνα, ακόμη και όταν βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο στο 5-1 και με γκολ της Άλκηστης Αβραμίδου, της Βάσως Πλευρίτου και της Ρομπέρτα Μπιανκόνι γύρισε το παιχνίδι, ισοφαρίζοντας στο τελευταίο λεπτό με την Ιταλίδα σταρ.

Θα ήταν εντελώς άδικο να μην τονιστεί η υπερπροσπάθεια της Αλεξάνδρας Ασημάκη στα 2μ., αλλά και η ομαδικότητα που επέδειξαν οι «ερυθρόλευκες», ειδικότερα στον παίκτη παραπάνω, εκεί όπου με την κυκλοφορία μπάλας που έκαναν, ουσιαστικά γύρισαν το παιχνίδι.

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός δεν αποπροσανατολίστηκε ούτε όταν οι διαιτητές έκλειναν τα μάτια σε προφανή σφυρίγματα ή στο σκληρό παιχνίδι των Ισπανίδων σε επιθετική και αμυντική κόντρα.

Penalty Shootout

Μπιανκόνι: 0-1

Νιούσουλ: Αποκρούσει η Διαμαντοπούλου!

Αβραμίδου: 0-2!

Ορτίθ: 1-2

Έμολο: 1-3!

Φόρκα: 2-3

Μανωλιουδάκη: 2-4

Εσπάρ: Αποκρούσει η Διαμαντοπούλου!

Key point vol.1

Η χαμένη ευκαιρία της Γιασμίν Σμιτ σε κόντρα, όταν μπροστά από το τέρμα δεν κατάφερε να σκοράρει για το 3-2. Οι Ισπανίδες κέρδισαν τη 2η ποινή της Μπιανκόνι στην κόντρα και η Ορτίθ σκόραρε για το 4-1. Στην αμέσως επόμενη φάση η Φόρκα σκόραρε στην κόντρα για το 5-1.

Key point vol. 2

21 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου με το σκορ στο 6-5 οι διαιτητές αρνούνται ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ πέναλτι πάνω στην Αλεξάνδρα Ασημάκη. Τέλος οκταλέπτου, αρχές τέταρτου και δίνεται ποινή υπέρ της Σαμπαντέλ, η οποία σκοράρει για το 7-5.

Key point vol.3

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και ισοφάρισε με τα δυο γκολ της Ρομπέρτα Μπιανκόνι, με την Χρυσή Διαμαντοπούλου να στέλνει το παιχνίδι στα πέναλτι κάνοντας απίστευτη απόκρουση εξ επαφής στην εκπνοή!

STATS

Οκτάλεπτα: 1-1, 4-0, 1-4, 1-2

Ολυμπιακός: Αβραμίδου 3, Μπιανκόνι 3, Σμιτ 2, Πλευρίτου Βάσω 1, Έμολο 1, Μανωλιουδακη 1.

Σαμπαντέλ: Ορτίθ 4, Ντομενέκ 1, Φόρκα 4.