Ο σωστός δρόμος που αποφάσισε να βαδίσει ο ΑΝΟ Γλυφάδας φέτος στο γυναικείο του τμήμα και συγκεκριμένα στις υποδομές των κοριτσιών είχε ως αποτέλεσμα την κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου στις Νέες γυναίκες με προπονητή τον Τάσο Πιρπιρή, ενώ την Κυριακή γράφτηκε ακόμη μια σπουδαία σελίδα για το σύλλογο, με τη Γλυφάδα να σηκώνει ψηλά το τρόπαιο της πρωταθλήτριας Ελλάδας για το 2018 στις Νεανίδες.

Ο τρόπος με τον οποίο επήλθε αυτή η κατάκτηση κάνει ξεχωριστά και τα συναισθήματα που είχαν οι πρωταγωνιστές του μεγάλου τελικού ανάμεσα σε ΑΝΟΓ και Ολυμπιακό, καθώς οι «ερυθρόλευκες» του Γιάννη Μπενόπουλου μπήκαν πιο δυνατά, ωστόσο η Γλυφάδα του Ορέστη Σαλάχα ποτέ δεν τα παράτησε και γύρισε μια φαινομενικά χαμένη αναμέτρηση για να πανηγυρίσει έπειτα το πρωτάθλημα.

Ως μάθημα ζωής χαρακτήρισε το χρυσό μετάλλιο στις Νεάνιδες ο νεαρός προπονητής του ΑΝΟΓ, Ορέστης Σαλάχας, ο οποίος μίλησε στο #Aquafeed24 για τη μεγάλη επιτυχία που ήταν το επιστέγασμα μιας σκληρής προσπάθειας τη φετινή σεζόν, αφιερώνοντας παράλληλα το τρόπαιο σε ένα αγαπημένο του πρόσωπο που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή…

Ο Ορέστης Σαλάχας στο Aquafeed24 

«Αυτό το Σαββατοκύριακο το περίμενα πολύ καιρό και εγώ και οι αθλήτριες μου. Ο στόχος ήταν κοινός, η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ξεκινήσαμε με τα παιχνίδια του ομίλου με Νηρέα Χαλανδρίου, Ρέθυμνο και Χίο. Κυριακή πρωί ήταν ο αγώνας με τον ΝΟ Βουλιαγμένης μια ομάδα που έχει παράδοση στα μετάλλια τόσα χρόνια, ωστόσο καταφέραμε και περάσαμε το πρώτο εμπόδιο σε ένα παιχνίδι με πολύ καλές άμυνες και με καλές τερματοφύλακες. Φτάσαμε λοιπόν στο τελευταίο βήμα του στόχου μας, τον τελικό του πρωταθλήματος, ένας αγώνας που ξέραμε ότι όλα μπορούν να συμβούν. Έτσι και έγινε, ήταν ένα παιχνίδι πολύ δυνατό, που βρεθήκαμε να χάνουμε 5-1 στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου, αλλά δεν το παρατήσαμε ποτέ. Το πιστέψαμε όσο κανείς άλλος και φτάσαμε στο 11-7.

Ο τελικός δεν ήταν απλά ένα ηλικιακό παιχνίδι, αλλά ένα μάθημα ζωής για αρκετούς.

Ο λόγος που το λέω αυτό είναι γιατί σε κανένα σημείο του παιχνιδιού τα κορίτσια δεν τα παράτησαν ακόμα και όταν πήγαιναν όλα στραβά στον αγώνα, ήταν εκεί η κάθε μια ξεχωριστά να δίνει τη δική της μάχη για να φτάσουν στο στόχο που είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν. Δεν σταμάτησαν να πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν και στο τέλος δικαιώθηκαν. Ήταν ένα μικρό παράδειγμα για όλους μας ότι στη ζωή μας δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε, δεν πρέπει ποτέ να το βάζουμε κάτω ακόμα και όταν όλα μας πάνε στραβά.

Τα κορίτσια αυτά έδειξαν με πράξεις ότι αποτελούν το μέλλον του ΑΝΟΓ και μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά».

Για το αν αφιερώνει κάπου το μετάλλιο:

«Πριν δεκαπέντε ημέρες έχασα ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο, έναν άνθρωπο ο οποίος με μεγάλωσε, τη γιαγιά μου. Το είπα στα κορίτσια ότι ο καθένας αφιερώνει κάπου την επιτυχία του, έτσι και εγώ αυτό θα κάνω και θα το αφιερώσω εκεί…».

Για τον Ολυμπιακό που ήταν ο αντίπαλος στον τελικό:

«Να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Ολυμπιακό που έδειξε ότι είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος, παρότι ο μέσος όρος ηλικίας ήταν χαμηλότερος από το κανονικό.

Τέλος, να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΑΝΟΓ που με βοήθησαν να φέρω στον σύλλογο τα κορίτσια που ήθελα και εγώ και ο Τάσος (σ.σ Πιρπιρής) στην αρχή της χρονιάς, κατακτώντας εν τέλει δύο χρυσά σε νέες γυναίκες και νεάνιδες. Μερίδιο επιτυχίας έχει και ο Τάσος Πιρπιρής που βοήθησε όλο τον χρόνο για να φτάσει η ομάδα εδώ που έφτασε».

Facebook Comments