Ορέστης Σαλάχας για το «αντίο» στον ΑΝΟΓ, το νέο προπονητικό κεφάλαιο στην Κίνα και τον Θοδωρή Ανδρεάκο!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο #Aquafeed24 ο Ορέστης Σαλάχας μιλά για την σπουδαία πορεία του στον ΑΝΟ Γλυφάδας και το οικογενειακό κλίμα, την νέα σελίδα στην καριέρα του μαζί με τους Χάρη Παυλίδη – Κώστα Χατζηδάκη στην Κίνα, καθώς και την… «παράδοση» της σκυτάλης στον Θοδωρή Ανδρεάκο!

Αποχαιρετώντας πια μετά από 6 χρόνια την «οικογένειά του», αναφερόμενος στην γυναικεία ομάδα του ΑΝΟ Γλυφάδας, ο έμπειρος τεχνικός Ορέστης Σαλάχας προετοιμάζεται για ένα σπουδαίο βήμα στην προπονητική καριέρα του, αναχωρώντας σύντομα για… Κίνα, εκεί όπου σε συνεργασία με το «ερυθρόλευκο» δίδυμο Παυλίδη-Χατζηδάκη θα αναλάβουν τα ηνία της ασιατικής υπερδύναμης με στόχο την ανέλιξη της ομάδας των γυναικών στο παγκόσμιο προσκήνιο της υδατοσφαίρισης!

Χάρης Παυλίδης: H νέα σελίδα στην Κίνα μαζί με Χατζηδάκη και Σαλάχα!

Η μεν πρόταση από την Εθνική Κίνας αποτελεί ομολογουμένως μια τεράστια επαγγελματική ευκαιρία για τους 3 Έλληνες τεχνικούς, την οποία οι αντίστοιχες ελληνικές ομάδες αντιλήφθηκαν και σεβάστηκαν ανοιχτά, καλούμενες ταυτόχρονα να αναζητήσουν ανάλογου επιπέδου αντικαταστάτες! Μετά και την επίσημη ανακοίνωση από το σωματείο της Γλυφάδας, το οποίο ευχαρίστησε τον Ορέστη Σαλάχα για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον πάγκο τόσο της γυναικείας ομάδας, όσο και των ηλικιακών τμημάτων, ο ΑΝΟΓ πλέον υποδέχεται τον Θεόδωρο Ανδρεάκο στον πάγκο του!

Επιβεβαίωση: Αποχαιρέτισε Σαλάχα, ανακοίνωσε Ανδρεάκο ο ΑΝΟΓ!

Μιλώντας αποκλειστικά στο #Aquafeed24 ο Ορέστης Σαλάχας αναφέρθηκε συγκινητικά στην ολοκλήρωση αυτού του προπονητικού κεφαλαίου με τον ΑΝΟ Γλυφάδας, την προσωπική του εξέλιξη αλλά και την συνολική εμπειρία των 6 τελευταίων χρόνων, τα πρώτα βήματα που αναμένονται στην Κίνα μαζί με τους Χάρη Παυλίδη-Κώστα Χατζηδάκη, ενώ μοιράστηκε και την σχέση εμπιστοσύνης που έχει καλλιεργηθεί με τον φίλο και αντικαταστάτη του: Θεόδωρο Ανδρεάκο.

«Ο ΑΝΟΓ για μένα είναι οικογένεια… Από την πρώτη μέρα που πάτησα το πόδι μου ένιωσα ότι μπαίνω στο δεύτερο μου σπίτι. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα που αποχωρώ μετά από 6 χρόνια από τον ΑΝΟΓ (2 στα ηλικιακά και 4 στις γυναίκες), γιατί θεωρώ ότι έδωσα όλο μου το είναι για να φτάσουμε τον σύλλογο όσο πιο ψηλά γίνεται κάθε χρόνο και πάντα τα καταφέρναμε. Φέτος καταφέραμε και ανεβάσαμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα συνεχίσει να πορεύεται, μόνο ανοδικά. Το… μυστικό συστατικό της επιτυχίας αυτής της ομάδας είναι το καλό κλίμα που επικρατεί και το πόσο δεμένες είναι οι παίκτριες μεταξύ τους. Αυτά τα 6 χρόνια είχα ακριβώς ότι χρειαζόμουν, δεν θα άλλαζα ΚΑΜΙΑ τους, ήταν όλες φανταστικές και δώσανε όλες τον καλύτερο τους εαυτό για να έχουν τον σύλλογο ψηλά», δήλωσε συγκινημένος ο έμπειρος τεχνικός και πρόσθεσε:

«Η εξέλιξη μου ως προπονητής οφείλεται στους συνεργάτες αλλά και στις παίκτριες που είχα όλα αυτά τα χρόνια, έχω μάθει πολλά από όλους και μόνο καλύτερος μπορούσα να γίνω γι’ αυτό και το επόμενο μου βήμα οφείλεται σε όλους αυτούς τους ανθρώπους»!

«Όσον αφορά την Κίνα είναι μια μεγάλη πρόκληση, γιατί η προσαρμογή σε μια άλλη χώρα με τελείως διαφορετική νοοτροπία και κουλτούρα όχι μόνο για το πόλο αλλά και την ζωή την οποία θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, κρύβει αρκετές δυσκολίες. Σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι είναι μεγάλη μου τιμή που θα συνεργαστώ με ένα από τους καλύτερους προπονητές στο χώρο της γυναικείας υδατοσφαίρισης, τον Χάρη Παυλίδη. Η Εθνική ομάδα της Κίνας είναι μια ομάδα που κάθε χρόνο εξελίσσεται και έχει δείξει ότι μπορεί να διεκδικήσει πράγματα στο μέλλον με τελικό στόχο να καταφέρει να πρωταγωνιστήσει σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχω να μάθω πολλά δίπλα στο πιο επιτυχημένο δίδυμο των τελευταίων χρόνων (Χάρη Παυλίδη και Κώστα Χατζηδάκη), γι’ αυτό κιόλας το άγχος μου είναι μικρότερο από ότι το περίμενα»!

Σχετικά με τον Θεόδωρο Ανδρεάκο και την σχέση φιλίας-εμπιστοσύνης τους, ο Ορέστης Σαλάχας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για τον Θοδωρή και να λέω μόνο καλά για αυτόν. Η σχέση μας είναι παραπάνω από φιλική ,ο Τεό είναι ο μεγάλος μου αδερφός, ήταν συμπαίκτης μου, προπονητής μου και ο άνθρωπος που του εμπιστεύομαι τα πάντα. Έτσι και τώρα του εμπιστεύομαι την καθημερινότητα των τελευταίων 6 χρόνων μου και ξέρω ότι θα την διαχειριστεί καλύτερα από τον καθένα. Εύχομαι να δω ακόμα πιο ψηλά αυτή την ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει. Ανυπομονώ για τις επόμενες σας νίκες και θα πανηγυρίζω και εγώ μαζί σας! Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που πίστεψαν σε μένα από την πρώτη στιγμή που ήρθα σε αυτό τον σύλλογο… Τον Τάσο Παπαναστασίου που ήταν πάντα εκεί σε ό,τι ζητούσα για την ομάδα, τον Αντιπρόεδρο Κυριάκο Γιαννόπουλο, τον Πρόεδρο Κώστα Μιτζάλη αλλά και όλο το ΔΣ του ΑΝΟΓ. Τους συνεργάτες που είχα δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια: Τάσο Πιρπιρή, Έλενα Κούβδου, Τόνια Μωραΐτη, Χρήστο Μπάκα, Πέτρο Δουδέση και φυσικά τον έφορο μας Νίκο Αντωνίου»!

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA