Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά πρόεδρος του οποίου είναι η Σταυρούλα Αντωνάκου, ενεργοποιήθηκε άμεσα όσον α αφορά τον διεθνή καταδύτη, Ανδρόγεω Σαμψάκη, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά την ώρα της προπόνησης.

Η πρωτοβουλία του ΟΠΑΝ και του Δήμου Πειραιά είναι μέρος των εσόδων της παράστασης «Καλιγούλας» να δοθούν για τη θεραπεία του πρωταθλητή μας, προκειμένου να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Αναλυτικά:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΚΑΛΙΓΟΥΛΑΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΑΝΔΡΟΓΕΟΥ ΣΑΜΨΑΚΗ

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά και η Stefi and Lynx Α.Ε. αποφάσισαν, μέρος του συνόλου των εσόδων της παράστασης «Καλιγούλας» που ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τις 18 έως τις 29 Οκτωβρίου, να δοθεί για την αποκατάσταση της υγείας του πρωταθλητή καταδύσεων Ανδρόγεου Σαμψάκη – Μπακόπουλου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ο.Π.Α.Ν. την οποία αποδέχθηκε θερμά η εταιρία παραγωγής και οι συντελεστές της παράστασης, έτσι ώστε όλες οι παραστάσεις που θα ανέβουν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά να αποκτήσουν και κοινωνικό χαρακτήρα.

Ο 17χρονος αθλητής της Εθνικής Ομάδας Νέων νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ, μετά από σοβαρό τραυματισμό που είχε στη σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια προπόνησης στο ΟΑΚΑ.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κύριος Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου για την αξιέπαινη πρωτοβουλία της, να βοηθηθεί με αυτόν τον τρόπο οικονομικά η οικογένεια του αθλητή που τραυματίστηκε, ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στο κόστος της θεραπείας του. Ευχαριστώ θερμά την εταιρία παραγωγής αλλά και όλους τους αξιόλογους συντελεστές της παράστασης που αποδέχθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια. Είναι πολύ σημαντικό να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ο «Καλιγούλας» έκανε μια πολύ μεγάλη εισπρακτική επιτυχία πέρυσι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και είναι μια πολύ καλή παράσταση και παραγωγή. Φέτος υπάρχει και ένας λόγος παραπάνω για να την δει κάποιος. Να υποστηρίξει μια προσπάθεια που γίνεται για καλό σκοπό, για ένα παιδί που παλεύει να σταθεί ξανά στα πόδια του».

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε: «Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία πρωτίστως διότι μιλάμε για ένα παιδί, έναν πρωταθλητή της Εθνικής μας ομάδας, ο οποίος είχε μια άτυχη στιγμή και χρειάζεται τη στήριξή μας προκειμένου να γίνει καλά. Δεύτερον, ως αθλήτρια γνωρίζω πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι η Πολιτεία να μεριμνήσει έτσι ώστε όλοι οι αθλητές, κυρίως οι μη επαγγελματίες, να έχουν όλο τον χρόνο ιατροφαρμακευτική κάλυψη και ασφάλιση, για τέτοιου είδους ατυχήματα που συμβαίνουν εντός αθλητικών χώρων, ακόμα και όταν ο αθλητής προπονείται μόνος του, κάτι που είναι σύνηθες. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά, την εταιρία παραγωγής Stefi and Lynx, τη σκηνοθέτιδα Αλίκη Δανέζη – Knutsen, τον Γιάννη Στάνκογλου και όλους τους συντελεστές της παράστασης, οποίοι δέχθηκαν χωρίς κανέναν δισταγμό να συμβάλλουν και εκείνοι ώστε να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για την αποθεραπεία του αθλητή μας. Ο Ο.Π.Α.Ν. θα παραμείνει δίπλα στην οικογένεια του αθλητή και θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε ώστε να γίνει και πάλι καλά. Είμαστε επίσης σε επαφή με την Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του οποίου είμαι μέλος, προκειμένου να κάνουμε και άλλες δράσεις που θα βοηθήσουν για τη θεραπεία που χρειάζεται το παιδί από εδώ και πέρα».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παράσταση «Καλιγούλας» :
https://www.dithepi.gr/el/events/4523/