Τα τελευταία έτη στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας μόνο μια ομάδα της Α2 κατηγορίας δήλωνε συμμετοχή και αυτή δεν ήταν άλλη από τον Ναυτικό Όμιλο Πατρών, πριν κερδίσει την άνοδο του και πριν επιστρέψει εκεί φέτος.

Η ΚΟΕ υποχρέωσε τις ομάδες της Α1 κατηγορίας να δηλώσουν συμμετοχή στο Κύπελλο, κάτι που γίνεται και στα υπόλοιπα ομαδικά αθλήματα δίχως εξαιρέσεις, ενώ ήδη μια ομάδα της Α2 δηλώνει ότι θα συμμετάσχει για να στηρίξει τη διοργάνωση.

Ο ΟΦΘ με ανακοίνωση γνωστοποίησε ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα λάβει μέρος στο ελληνικό Κύπελλο, με στόχο να συνεισφέρει στην απήχηση της διοργάνωσης.


Η ανακοίνωση:

«Ο Ομιλος Φίλων Θαλάσσης ανταποκρινόμενος στην προσπάθεια της ΚΟΕ για την αναβάθμιση του Κυπέλλου Ελλάδος θα συμμετάσχει με την ανδρική του ομάδα στον θεσμό.

Δεν περιμένουμε κάποια διάκριση της ομάδας αλλά θεωρούμε οτι είναι υποχρέωσή μας ως ομάδα της Α2 Κατηγορίας να συμμετάσχουμε σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση.

Θεωρούμε όμως οτι ο τρόπος διεξαγωγής του Κυπέλλου θα πρέπει να δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα στις μικρότερες ομάδες, δηλαδή τα παιχνίδια να γίνονται στην έδρα της ασθενέστερης ομάδας κάθε ζευγαριού.

Καλούμε την ΚΟΕ να εφαρμόσει αυτόν τον κανόνα στη διοργάνωση του Κυπέλλου και να δώσει κίνητρα τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά στις ομάδες της Α2 να συμμετάσχουν και αυτές στο Κύπελλο Ελλάδος αναβαθμίζοντας τον θεσμό.

Ελπίζουμε οτι και υπόλοιπες ομάδες της Α2 θα δηλώσουν συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδος και θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες αγωνιζόμενες ενάντια σε ισχυρότερους αντιπάλους εν όψει της προετοιμασίας τους για το Πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας».