Ολυμπιακοί Αγώνες Λος Άντζελες: Σε στάδιο 38.000 θεατών οι αγώνες κολύμβησης!

Στα «σκαριά» η διεξαγωγή αγώνων κολύμβησης σε τεράστιο υπερσύγχρονο στάδιο!

by Κώστας Παππάς

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού ξεκινούν σε λιγότερο από ένα μήνα, όμως οι διοργανωτές των επόμενων, εκείνων του Λος Άντζελες το 2028, βρίσκονται σε σκέψεις για κάτι καινοτόμο, που όμοιό του δεν έχει υπάρξει ξανά στα χρονικά.

Πιο συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι φορείς που θα διοργανώσουν τους Αγώνες επιθυμούν να φιλοξενήσουν τους αγώνες κολύμβησης στο SoFi Stadium, ένα υπερσύγχρονο γήπεδο χωρητικότητας 38.000 θέσεων. Πρόκειται για ένα γήπεδο που χρησιμοποιείται για να φιλοξενεί τους αγώνες των Rams και Chargers, δύο ομάδων NFL της πόλης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής, Casey Wasserman, η ιδέα αυτή έχει σκοπό να αναδείξει και να προβάλει την αξία του αθλήματος, καθώς όπως ο ίδιος τόνισε, πρόκειται για ένα από τα τρία μεγαλύτερα ολυμπιακά αθλήματα.

Σημειώνεται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα φιλοξενηθούν στη μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το κράτος, αλλά θα σχεδιαστούν κατά κόρον με ιδιωτικές πηγές και χορηγούς, όπως έγινε το 1984 στους αντίστοιχους Αγώνες, ξανά τότε στο Λος Άντζελες.

Βέβαια, για να καταλάβουμε τη δυσκολία του όλου εγχειρήματος, αρκεί να πούμε πως η εξασφάλιση χορηγίας για τους Αγώνες του 2028 δεν έχει προχωρήσει με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς, καθώς μόλις δύο εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συνδράμουν στη διοργάνωση των αγώνων, και αυτές είναι η Comcast και η Delta.

Σίγουρα πάντως, αν υλοποιηθεί η σκέψη των διοργανωτών και οι αγώνες λάβουν χώρα στο τεράστιο αυτό στάδιο, τότε η κολύμβηση και ο υγρός στίβος θα αποκτήσουν επιπλέον αίγλη.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA