Ωκεανός και ΑΣΚ Ντερή οι πρωταθλητές στο χειμερινό πρωτάθλημα κολύμβησης Νοτίου Ελλάδας

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Με την επικράτηση του Αθλητικού Ομίλου ΩΚΕΑΝΟΥ στην κατηγορία Παμπαίδων Β-Παγκορασίδων Β’, και του Αθλητικού Συλλόγου Κολλεγίου ΝΤΕΡΗ στην κατηγορία Παμπαίδων Α’-Παγκορασίδων Α’, ολοκληρώθηκε την Κυριακή (13/2) στο κλειστό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, το Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Παμπαίδων / Παγκορασίδων Νότιας Ελλάδας, με τη συμμετοχή 948 κολυμβητών / τριών συνολικά, από 95 σωματεία.

«Και αγωνιστικά αλλά και οργανωτικά, οι αγώνες κύλησαν με απόλυτη επιτυχία», επεσήμανε ο Έφορος Κολύμβησης της ΚΟΕ, Νίκος Ξυλούρης που πρόσθεσε: «Δεδομένης πάντα της κατάστασης με τον κορονοϊό και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει, οι επιδόσεις που σημειώθηκαν το τριήμερο ήταν πολύ ικανοποιητικές. Μην λησμονούμε πως μιλάμε για παιδιά 13,14 ετών, ηλικίες που έχουν πληγεί περισσότερο. Αυτά τα παιδιά «πήγαν» από τα 11 στα 13 χωρίς ουσιαστικά να δώσουν αγώνες. Είναι η πιο αδικημένη γενιά. Ο συνδυασμός λοιπόν των αποτελεσμάτων και της μαζικής συμμετοχής, αποτελούν μια πολύ καλή επένδυση για το μέλλον. Παράλληλα, οι αγώνες αποτέλεσαν άλλη μια απόδειξη της μεγάλης αξίας των Ελλήνων προπονητών, καθώς αυτοί είναι που κράτησαν και κρατούν τα παιδιά υπό αυτές τις συνθήκες και σημειώνουν μάλιστα αξιόλογους χρόνους. Μπράβο στους αθλητές και τους προπονητές τους, μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον. Από την άλλη, πρόκειται για πολύωρους αγώνες και δίνω πολλά συγχαρητήρια και στην Τεχνική Επιτροπή και την Αγωνόδικη Επιτροπή που τήρησαν στο δευτερόλεπτο το χρονοδιάγραμμα. Κάτι που αποτελεί κλειδί για την επιτυχία τέτοιων αγώνων, από το πρωί μέχρι το βράδυ».

Ο Δημήτρης Δαμασιώτης μαζί με τον Γιώργο Δαμασιώτη είναι οι δυο επικεφαλής προπονητές στον ΩΚΕΑΝΟ. Συνεργάτες τους οι Κων/νος Λεμπέσης, Ηλίας Πανέτης, Αντώνης Αντωνίου, Δημήτρης Ριζάς, Πέτρος Παπαγιαννόπουλος, Δημήτρης Σεβαστάκης και Τρύφωνας Σουφλέρης: «Τους ευχαριστώ όλους θερμά-τονίζει ο Δημ.Δαμασιώτης. Ήταν ένα άριστα οργανωτικά πρωτάθλημα, σε ένα άρτιο από όλες τις πλευρές κολυμβητήριο. Η ΚΟΕ προέβη σε καταπληκτικές καινοτομίες, όπως η επιβράβευση στην επίτευξη Πανελλήνιων Ρεκόρ σε αθλητές και προπονητές, κάτι που έλειπε πολλά χρόνια. Το πρωτάθλημα ήταν πολύ καλά οργανωμένο. Η ομάδα μας, είχε πολύ καλή παρουσία, τα παιδιά παρά τα προβλήματα κορονοϊού σημείωσαν καλές επιδόσεις, είμαι ευχαριστημένος, αποτελούσε για όλους μας ένα τεστ, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα».

Ο Δημήτρης Παπαχαριζάνου, είναι ο επικεφαλής προπονητής στον ΑΣΚ ΝΤΕΡΗ: «Προερχόμασταν από ένα δύσκολο Ιανουάριο με τα προβλήματα από τον κορονοϊό αλλά και τη χιονόπτωση που έπληξε την Αττική και είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει το ανοιχτό κολυμβητήριό μας. Παρ΄όλα αυτά, τα παιδιά σημείωσαν πολύ καλά αποτελέσματα και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Αγωνίσθηκαν 29 κολυμβητές/τριες μας, υπό την καθοδήγηση τριών προπονητών ακόμα. Το ευχάριστο και σε αυτό που δίνουμε πρώτιστη σημασία είναι πως πρόκειται για πολύ καλά –σε χαρακτήρα – παιδιά, άριστους μαθητές και πολλά υποσχόμενους κολυμβητές. Ακολουθεί το Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων (Κ15, Κ16) και Εφήβων-Νεανίδων (Κ17, Κ18) που έχει μεγαλύτερες δυσκολίες αλλά είμαι βέβαιος πως και εκεί θα πάμε πολύ καλά».

 

Πηγή: koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA