Οι σημαντικότερες αλλαγές στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιούρο Καπ γυναικών!

by Aquafeed 24

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρώτου προκριματικού γύρου για το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιούρο Καπ γυναικών, τα οποία η LEN άλλαξε από τις διαχρονικές εκδοχές τους, δηλαδή Ευρωλίγκα και ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ.

Πέραν της κλήρωσης του πρώτου προκριματικού γύρου στον οποίο συμμετέχουν ο ΑΝΟΓ, ο ΝΟ Βουλιαγμένης και ο Εθνικός Πειραιά (σ.σ Στον 2ο προκριματικό ξεκινά ο Πρωταθλητής Ευρώπης, Ολυμπιακός), έγιναν γνωστές και οι σημαντικότερες αλλαγές στα συστήματα διεξαγωγής των εν λόγω διοργανώσεων.

Συγκεκριμένα, οι οκτώ ομάδες που δεν θα τα καταφέρουν από τον 1ο προκριματικό γύρο του νέου Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών, συνεχίζουν στο Γιούρο Καπ, το ίδιο και οι οκτώ ομάδες που δεν θα τα καταφέρουν μετά τον 2ο προκριματικό γύρο.

Στη συνέχεια, όσον αφορά το Γιούρο Καπ γυναικών, θα δημιουργηθούν τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, ο καθένας από αυτούς θα φιλοξενηθεί σε μια έδρα, από μια ομάδα. Στη συνέχεια, οι προημιτελικοί, οι ημιτελικοί και οι τελικοί της διοργάνωσης του Γιούρο Καπ θα διεξαχθούν σε εντός και εκτός έδρας αναμετρήσεις. Επομένως, στο Γιούρο Καπ (Πρώην ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ), δεν θα διεξαχθεί Φάιναλ Φορ!

Αντίθετα, στο Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών, θα διεξαχθεί το παραδοσιακό Φάιναλ Φορ, ωστόσο οι 4 ομάδες που δεν θα περάσουν από τα προημιτελικά στο Φάιναλ Φορ, σταματούν εκεί το ευρωπαϊκό τους ταξίδι.

Μέχρι και πέρυσι, οι ομάδες που έχαναν στα προημιτελικά, έπαιζαν στο Φάιναλ Φορ του ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ, το οποίο όπως προαναφέραμε καταργήθηκε. Επομένως, όσες ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπουν στο Φάιναλ Φορ, δεν έχουν δεύτερη ευκαιρία για διάκριση, όπως μέχρι πρότινος.

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA