Οι κερδισμένες αποβολές απόδειξη της επιθετικής παραγωγικότητας του Απόλλωνα

by Aquafeed 24

Ο Απόλλων Σμύρνης μπορεί να μην πέτυχε το βασικό στόχο της πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Euro Cup μέσω του πολύ απαιτητικού 4ου ομίλου, ωστόσο η παρουσία του στη Βαρκελώνη ανέδειξε ένα στατιστικό, που με τη σειρά του καταδεικνύει την πολύ καλή – ειδικά για τα δεδομένα της εποχής – επιθετική παραγωγικότητα.

Στα τέσσερα δυνατά ντέρμπι – εξαιρουμένου του ματς με την Κόζιτσε, στο οποίο η «ελαφρά ταξιαρχία» επικράτησε με 34-6 – ενάντια σε Βαζούτας, Μεντιτεράνι, Τεργέστη και Ερυθρό Αστέρα οι «κυανόλευκοι» κέρδισαν συνολικά 52 ποινές! Ήτοι 13 ανά μέσο όρο σε κάθε αγώνα!

Στατιστικό εντυπωσιακό είναι η αλήθεια διότι παρά το ότι βρισκόμαστε πολύ νωρίς στη σεζόν και θα περίμενε κανείς η ομάδα – που έχει δύο νέους ξένους και πέντε καινούργιους στο σύνολο – να μην έχει συνοχή γενικότερα ή να είναι αρκετά πίσω η επιθετική της παραγωγή, συνέβη το αντίθετο.

Με συνεχή κίνηση στο επιθετικό του παιχνίδι τόσο στο φουνταριστό όσο και στην περιφέρεια ο Απόλλων έφτασε στο σημείο να κερδίσει μέχρι και 17 ποινές σε έναν αγώνα και συνολικά, όπως προαναφέραμε 52 στα τέσσερα ντέρμπι που έδωσε. Χωρίς, μάλιστα, σε αυτές να συμπεριλαμβάνεται και ο μέρος όρος των σχεδόν δύο κερδισμένων πέναλτι ανά αγώνα!

Αριθμοί που αναδεικνύουν το επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο του ότι οι διαιτητές σε ένα υψηλό επίπεδο (όπως στον όμιλο της Βαρκελώνης) αντάμειψαν το επιθετικό παιχνίδι της «ελαφράς ταξιαρχίας», μη διστάζοντας να τιμωρήσουν εκείνο των αντιπάλων στην προσπάθεια που κατέβαλαν να το ανακόψουν.

Αν το ποσοστό ευστοχίας στον παραπάνω δεν ήταν κακό, όπως και συνέβη, τα αποτελέσματα (4 ήττες) σε αυτά τα ντέρμπι ενδεχομένως να ήταν διαφορετικά. Στη βελτίωση αυτού θα εστιάσουν στη συνέχεια ο Νίκος Δεληγιάννης και οι παίκτες του, έχοντας ως παρακαταθήκη και τα περυσινά ποσοστά ευστοχίας στον παραπάνω, ειδικά όσο προχωρούσε το πρωτάθλημα.

Επιστρέφοντας στα όσα συνέβησαν στη Βαρκελώνη είναι χρήσιμο να αντιπαραβάλουμε στις 52 κερδισμένες αποβολές στα τέσσερα ντέρμπι με Βαζούτας, Μεντιτεράνι, Τεργέστη και Ερυθρό Αστέρα, τις 42 που σφυρίχτηκαν εις βάρος του. Ήτοι 10,5 ανά αγώνα. Μια διαφορά σημαντική, που έδειξε ξανά το ότι οι διαιτητές σεβάστηκαν και το αμυντικό παιχνίδι των «κυανόλευκων». Διότι είναι πολύτιμο μια άμυνα, σε αυτό το υψηλό επίπεδο, να δέχεται λιγότερες ποινές απ’ όσες κερδίζει η επίθεσή της.

Επιπλέον η ομάδα είχε ένα μέσο όρο 9,25 γκολ στην επίθεσή της στα προαναφερόμενα τέσσερα παιχνίδια. Αριθμός καλός για τα δεδομένα δυσκολίας του ομίλου, που θα ήταν πολύ καλύτερος αν το ποσοστό στον παίκτη παραπάνω δεν ήταν κακό.

Εν κατακλείδι ο Απόλλων είδε και το επιθετικό του παιχνίδι να είναι παραγωγικό και να ανταμείβεται από τους διαιτητές και την άμυνά του να χρεώνεται με λιγότερες αποβολές. Αν υπήρχε μεγαλύτερη προσοχή στις λεπτομέρειες των αγώνων σε κρίσιμα σημεία και φυσικά καλύτερο ποσοστό στον παραπάνω η… ιστορία θα είχε γραφτεί διαφορετικά και ίσως ο αποκλεισμός να μην ερχόταν.

Πλέον οι «κυανόλευκοι» εστιάζουν στο πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από το μεθαυριανό (19/10, 21:00) ματς με τον ΠΑΟΚ στο Σεράφειο για την 2η αγωνιστική της Α1, αλλά και στην ευρωπαϊκή συνέχεια που θα τους βρει αγωνιζόμενους στο Challenger Cup (11-13 Νοεμβρίου).

ΠΗΓΗ: apollonwaterpolo.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA