Οι αδερφές Πλευρίτου λαμπαδηδρόμοι της Ολυμπιακής Φλόγας

Οι αδερφές Πλευρίτου ένιωσαν το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού λίγο πιο πρώιμα από τις υπόλοιπες παίκτριες της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών.

by Μάνος Φυρογένης

Η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας την Τρίτη (16/4) στην Αρχαία Ολυμπία έκανε το γύρο του διαδικτύου και η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία «Παρίσι 2024» ξεκίνησε.

Αφού πέρασε από την Αμαλιάδα, την Αρχαία Ήλιδα, την Ανδραβίδα, τη Γαστούνη, τον Πύργο, τη Ζαχάρω και τα Φιλιατρά, διανυκτέρευσε στην Πύλο πριν πάρει το δρόμο για την πρωτεύουσα. Έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είχε στηθεί  λοιπόν το βράδυ της Τετάρτης (17/4) εξέδρα και το ανάλογο σκηνικό για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας και την περιφορά της στην πόλη.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης αφού άναψε τη δάδα στο βωμό, αποτέλεσε τον πρώτο λαμπαδηδρόμο. Μεταξύ των οποίων υπήρξε και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Ολυμπιονίκης και πάλαι ποτέ δόξα της ελληνικής υδατοσφαίρισης γυναικών, Σταυρούλα Αντωνάκου καθώς και ο Νίκος Γέμελος.

Η λαμπαδηδρομία συνεχίστηκε προς τη θάλασσα και εκεί, κοντά στα γραφεία του Ολυμπιακού στην Πλατεία Αλεξάνδρας, ανέλαβαν οι αδερφές Πλευρίτου. Οι Μαργαρίτα (αρχηγός των ερυθρολεύκων και της Εθνικής ομάδας), Ελευθερία και Βάσω είχαν την τιμή να βάλουν τα ονόματά τους στην πορεία του πιο εμβληματικού συμβόλου των Ολυμπιακών Αγώνων και να ταξιδέψουν νοερά λίγο νωρίτερα από τις υπόλοιπες αθλήτριες της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών στο Παρίσι. Εκεί που ο «γαλανόλευκος» υγρός στίβος θα κάνει αισθητή την παρουσία του.

Την Πέμπτη η Ολυμπιακή Φλόγα ταξίδεψε στην Κρήτη πριν συνεχίσει το προδιαγεγραμμένο μονοπάτι της σε ολόκληρη την Ελλάδα και συνεχίσει για τον τελικό της προορισμό, τη γαλλική πρωτεύουσα.

Σημαντική στιγμή για τις τρεις Θεσσαλονικιές αδερφές που έχουν βρει στον Ολυμπιακό το δεύτερο σπίτι τους εδώ και μία δεκαετία και διακρίνονται, ευελπιστώντας πως από την Κυριακή θα κοσμεί το παλμαρέ τους άλλη μία μεγάλη επιτυχία. Η κατάκτηση ενός ακόμα ευρωπαϊκού τροπαίου σε συλλογικό επίπεδο.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA