Οι 20 κλήσεις του Ατίλα Μπίρο ενόψει World Cup!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Με είκοσι κλήσεις ξεκινά την προετοιμασία της η Εθνική Ουγγαρίας του Ατίλα Μπίρο ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Ρότερνταμ (11-13 Απριλίου) και την Αθήνα (19-21 Απριλίου), με το τελικό σύνολο των Μαγυάρων να επρόκειτο να αραιωθεί σε δεκαέξι αθλήτριες, όσο πλησιάζουν οι αγώνες.

Συγκεκριμένα, οι δεκαπέντε παίκτριες που πρωταγωνίστησαν στο Ασημένιο μετάλλιο της Ουγγαρίας στο World League Super Final τον Νοέμβριο κλήθηκαν αυτούσιες, ενώ η Rita Keszthelyi, η οποία θα αγωνιστεί με την Ματαρό στο Final-4 του Champions League αυτό το Σαββατοκύριακο, θα είναι αρχηγός της ομάδας.

Μετά τον θρίαμβο της Ουΐπεστ στο Euro Cup και την κατάκτηση του τίτλου για το 2023, ο Ατίλα Μπίρο επέλεξε 7 αθλήτριες από το σύνολο του Μάρτον Μπενζούρ, με την επιστροφή της Natasa Rybanska – λόγω μακράς περιόδου εκτός λόγω τραυματισμού – να ξεχωρίζει, όπως επίσης και η κλήση της 15χρονης Panna Tiba, η οποία έχει επιδείξει αρκετά δυναμικά στοιχεία και θα διεκδικήσει μια θέση στην 16άδα του World Cup.

Παρά την εντυπωσιακή πληρότητα στις κλήσεις του Μπίρο, η φουνταριστός της Ουΐπεστ δεν περιλαμβάνεται ούτε στην αρχική 20άδα της Ουγγαρίας (Tekla Aubeli), όπως επίσης απουσιάζουν και οι Tamara Farkas, Brigitta Horvath και Kinga Peresztegi-Nagy.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ουγγαρία αγωνίζεται στον ίδιο όμιλο με την Εθνική μας, με την Ολλανδία και την Αυστραλία να συμπληρώνουν το Group.

Οι εκλεκτές του Attila Biro: 
Alda Magyari (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC), Luca Torma (Győr) Vanda Baksa (UVSE), Dalma Dömsödi (FTC), Kamilla Faragó (UVSE), Krisztina Garda (Dunaújváros), Gréta Gurisatti (FTC), UVSE), Dóra Leimeter (FTC), Rita Keszthelyi (Mataro), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Rebecca Parkes (Eger), Panna Pőcze (FTC), Natasa Rybanska (UVSE), Panni Szegedi (UVSE) , Dorottya Szilágyi (Eger), Panna Tiba (UVSE), Vanda Vályi (Plebiscito Padova)

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA